+32 (0)70 23 33 13
 • Siem Reap
 • Battambang
 • Phnom Penh
 • Kampot
 • Cardamon Tented Camp
 • Koh Rong Samloem
 • Phnom Penh

Kijk je al langer uit naar die uitzonderlijke reis naar Cambodja die je meeneemt naar de tempels van Angkor, naar het sublieme eiland Koh Rong Samloem, je laat slenteren door de hoofdstad van Phnom Penh en je heerlijk laat wegdromen in de tijd bij de ritten per Bamboe-trein of remok? Vink die maar af van je travel bucketlist! Je verblijft zelfs 2 nachten in een ecolodge aan een rivier middenin het bos. Jouw ding? Precies!

Individueel

Dag 1 & 2 - Siem Reap (B)

Onthaal aan de luchthaven en transfer naar je hotel is geregeld. Morgen, na je ontbijt, staat de archeologische site van Angkor op je programma. Visueel, architectonisch en artistiek is dit een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuidoost-Azië, zo niet in de wereld. Het park strekt zich uit over 400 km² en biedt opmerkelijke overblijfselen van verschillende hoofdsteden van het Khmerrijk, 9e tot 15e eeuw. Je zou hier weken kunnen besteden aan het verkennen van de ruïnes, maar je 2 dagen volstaan om de hoogtepunten van de site te beleven.

Je trip begint bij de poort van Angkor Thom. Je bezoekt er de oude koninklijke stad omringd door 8 m hoge wallen perfect uitgelijnd als een vierkant. Dan volgt de adembenemend mooie Bayontempel met meer dan 200 gezichten, zowel sereen als fascinerend en de sprookjestempel van Ta Prohm, letterlijk overweldigd en omhelsd door de gigantische wortels van de zijde-katoenbomen. Een beeld wereldberoemd gemaakt door de Hollywoodscene in Tomb Raiders. Om een dag vol pracht en praal op passende wijze af te sluiten bezoek je de beroemde 12e-eeuwse tempel van Angkor Wat. Dit complex wordt aanzien als een van de heroïsche constructies van de mensheid en prijkt op de Cambodjaanse vlag. Een onvergetelijke zonsondergang is de kroon op je dag.

Standard Hotel:  La Niche d'Angkor (Deluxe room)
Categorie:

Dag 3 - Siem Reap (B)

Vandaag begint je dagtocht bij de heerlijke tempel Banteay Srei ook bekend als 'De citadel van de vrouw'. Focus op de bas-reliëfs, zonder twijfel de mooiste van alle tempels in Angkor. Dan volgt een stuk natuur. Je stapt aan boord voor een boottocht op Tonlé Sap, het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. Gevoed door de machtige Mekong verviervoudigt het volume van dit meer tijdens de moessonregens. Onderweg zie je drijvende tuinen en vissers die leven op het ritme van de seizoenen. Je bezoekt Merchey, een dorp aan het meer.

Standard Hotel:  La Niche d'Angkor (Deluxe room)
Categorie:

Dag 4 & 5 - Siem Reap > Battambang (B & B+L)

Op je programma vandaag staat de rit naar Battambang en wat vrije tijd bij aankomst. Morgen, op dag 5, rijd je in het gezelschap van je gids per remok (een lokale tuk-tuk zeg maar) naar de Bamboo-trein. Dit is een unieke gelegenheid want je gdeng gdengt over de historische spoorlijn die ooit door de Fransen werd gebouwd. Vanhieruit reis je verder naar de even unieke, zelden bezochte tempel van Ek Phnom. Onderweg kan je proeven van lokale specialiteiten die hier in de dorpen worden bereid, o.a de heerlijke bamboekleefrijst. Je geniet ook van een lunch langs de rivier. Op de site van de Killing Caves Phnou Sampeou staat een gedenkzuil voor de Rode Khmer en een tempel bovenaan de heuveltop. Het uitzicht over het Cambodjaanse platteland is er ronduit prachtig. Blijf je tot zonsondergang dan ben je getuige van het schouwspel van duizenden vleermuizen die bij valavond hun grot uitzwermen.

Standard Hotel:  Battambang Resort (Garden room)
Categorie:

Dag 6 & 7 - Battambang > Phnom Penh (B)

De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, is je eindoel vandaag. Je krijgt er meteen wat vrije tijd om zelf op ontdekking uit te trekken. Morgen, dag 7, heb je een afspraak met de remokchauffeur en je gids in de lobby van je hotel om deze historische hoofdstad uit te pluizen. Het Koninklijk Paleis en de zilveren pagode waarvan de vloer is bedekt met 5000 zilveren tegels lijkt ons een prima start! Dan volgt de stupa Wat Phnom en een pagode uit de 14e eeuw. Zin om lokale specialiteiten te proeven? De centrale markt leent zich hier perfect toe. Onder deze enorme koepel zijn de Mi Char (gebakken noedels), sachkor ang (rundvlees) of name krok (traditionele snack) zeker het proberen waard. De middag vang je beter aan op een volle maag want je komt oog in oog te staan met een van de donkere pagina's uit de geschiedenis van Cambodja. je bezoekt de gevangenis van de Rode Kmer, het Tuol Sleng-museum.

Standard Hotel:  Villa Langka (Superior room)
Categorie:

Dag 8 & 9 - Phnom Penh > Kampot (B & B+L)

Vanochtend brengt je chauffeur je naar Kampot. 's Namiddags trek je er op eigen initiatief op uit. Op dag 9 staat een fietstocht centraal. Je trapt je een weg langs rijst-, rambutan- en duriangewassen terwijl je op de achtergrond de mysterieuze olifantbergen bewondert. Onderweg houd je even halt om een paar woorden in Khmer met de lokale bevolking uit te wisselen. Geen paniek, je gids snelt je waar nodig ter hulp. Je luncht in het mooie kader van de stroomversnellingen op de Kampot-rivier en neemt hierna een verfrissende duik in het water.

Standard Hotel:  Rikitikitavi Hotel (Superior room)
Categorie:

Dag 10 - Kampot > Cardamon Tented Camp (B+D)

Het Ecolodge Cardamom Tented Camp is je thuis voor de volgende 2 nachten. Je bereikt het na een rit tot aan de Preak Tacahn rivier en een uurtje varen. Daar vlei je jezelf en je spullen even neer in een safari-achtige tent. In de namiddag verken je de omliggende jungle te voet. Reken er maar op: de lokale fauna geeft je oren en ogen de kost!

Standard Hotel:  Cardamon Tented Camp
Categorie:

Dag 11 - Cardamon Tented Camp (B+L+D)

Vroeg in de ochtend trek je er met de rangers op uit. Op patrouille om wild te spotten langs paden die oorspronkelijk werden aangelegd voor stroperij en houtkap. Je tocht leidt naar het Rangers' station waar dierenvallen en andere in beslag genomen items opgesteld staan. Na je lunch is er wat tijd vrij om te ontspannen en te zwemmen in de rivier. Aan het einde van de middag kajak je terug naar het kamp. De kans dat je onderweg apen spot, zit er dik in.

Standard Hotel:  Cardamon Tented Camp
Categorie:

Dag 12 - Cardamon Tented Camp > Sihanoukville > Koh Rong Samloem (B)

Vroege vogels kunnen een wandeling maken door het kamp voor de transfer naar Sihanoukville. Vandaaruit stap je aan boord van een snelle ferry naar het prachtige eiland Koh Rong Samloem.

Standard Hotel:  La Passion by Achariyak (Superior room)
Categorie:

Dag 13 & 14 - Koh Rong Samloem (B)

De volgende twee dagen zijn vrijheid troef. Ontspan in je resort, verken het eiland per fiets, boek een massage of ga snorkelen... Slechts één advies, maak  tijd om naar de perfecte en onvergetelijke zonsondergang te kijken. Zeker eentje (of twee) om in te kaderen!

Standard Hotel:  La Passion by Achariyak (Superior room)
Categorie:

Dag 15 - Koh Rong Samloem > Phnom Penh (B)

Het was mooi maar nu is het moment aangebroken om het eiland te verlaten. Met de speedboot keer je terug naar Sihanoukville, vanwaaruit je chauffeur je terugbrengt naar Phnom Penh. In de middag kom je aan op de luchthaven. Zin om je foto's te delen met onze reizigers? Dat kan via Instagram met de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe..

Hotel & maaltijden

De Cambodjaanse keuken lijkt een beetje op de Thaise keuken, maar is iets minder pikant. Rijst is uiteraard een basisonderdeel van elke maaltijd. Bij het ontbijt is dit vaak onder de vorm van rijstsoep. Amok en Lok Lak zijn twee klassiekers uit de Cambodiaanse keuken die je haast overal op de kaart zult zien staan. Amok is vis die in een bananenblad wordt bereid met kurkuma en kokosmelk. Het overheerlijke Lok Lak bestaat uit rundsvlees dat in stukjes is gesneden, salade, gebakken ei en frieten of rijst. Er zijn ook varianten met andere vleessoorten zoals varkensvlees of kip.

 (Bron: zuidoostaziemagazine)

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van terugreis en een e-visum (kostprijs 36 USD dd 22/10/2018).. Alle info voor het evisum vind je op de officële webpagina van Cambodia.  De reiziger is steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie over en het tijdig aanschaffen van de correcte en geldige reisdocumenten (internationaal (digitaal) paspoort, visum, KIDS ID,inentingen, enz).

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Riel; 1000 Riel = 0.23 EUR & 1 EUR = 4412 Riel (01/05/2020)

Betalingswijze

Neem Amerikaanse dollars mee. Kredietkaarten worden enkel aanvaard in grotere hotels en luxe restaurants en er zijn bijna alleen geldautomaten in de grotere steden.

Klimaat

Cambodia is een van die bestemmingen waar je het hele jaar door naartoe kan.

Het droogseizoen is van november en mei en splitst zich op in 2 fasen. De koelere periode (november-februari) is de piek tijd voor het toerisme en mild genoeg om de tempels in alle comfort te bezoeken en toch ook te zonnebaden langs de kust. Van maart- mei is het vochtiger. De temperatuur stijgt lichtjes en de zon schijnt dag aan dag. Perfect voor een strandvakantie. In Angkor is kan het wel ziedend heet worden.

Een bezoek aan Cambodia tijdens het regenseizoen (grofweg juni-oktober) mag dan wel wat praktische uitdagingen in petto hebben, zoals zich makkelijk verplaatsen, het is ook een fascinerende tijd. Het land transformeert zich tot een diep en drassig tropische groen landschap door de dagelijkse kort maar krachtige moessonregenbuien (gelukkig, de regens vallen vooral in de namiddag, de ochtenden zijn over het algemeen droog). Onverharde wegen worden modderig en overstromingen kunnen wel eens opduiken. Voor wie niet bang is van een spat modder of een hemelse regendouche is dit het perfecte seizoen: Alle toeristische trekpleisters zijn rustiger en het landschap is op zijn allermooist.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Phom Penh
26 28 29 30 28 28 28 27 27 27 26 25
Angkor Wat
32
32
34
35
34
33
32
32
31
31
30
30

 

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Transfers zoals vermeld met wagen, chauffeur en gids
 • Alle inkomgelden voor vermelde bezoeken met Engelstalige gids
 • Maaltijden zoals vermeld (B= ontbijt, L= lunch, D= avondmaal)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, je visum, facultatieve uitstappen, fooien, drank en persoonlijke uitgaven

Moet je weten

Cardamom Tented Camp

Helemaal afgezonderd middenin het bos ligt dit eco-tentenkamp, dat beschikt over 9 tenten aan de oever van de Preak Tachan-rivier. Het is In een woord: betoverend! Dit uniek verblijf is pas open sinds 2017 en werkt nauw samen met diverse verenigingen voor het welzijn van dier en milieu. Geen wonder dus dat je hier nog een authentieke fauna en flora aantreft.

Het kamp:

Het Eco-Camp is uitgerust met 9 safaritenten die je het nodige comfort bieden terwijl fors wordt toegekeken op het minimaliseren van de voetafdruk op het milieu. De tenten zijn 32 m ² groot en opgetrokken op platforms zo'n 50 cm boven de grond. Elke tent is uitgerust met een 12 m² terras en een privébadkamer met douche. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit 24/7 en aangezien liefde door de maag gaat is er ook een restaurant ter plaatse waar zowel Khmer als buitenlandse keuken wordt geserveerd.

De activiteiten:

 • Op patrouille met parkwachters om de lokale fauna & flora te ontdekken
 • Overlevingsvaardigheden aanleren in het regenwoud
 • Verkenning van de omgeving per kajak
 • Dierensporen vinden en herkennen

De minimumleeftijd voor het Cardamom Tented Camp werd vastgelegd op 8 jaar

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!