+32 (0)2 550 01 00
  • Bangkok
  • Siem Reap
  • Bangkok

Combineer je Thailandreis met enkele dagen in buurland Cambodja. Je maakt er niet alleen kennis met een hartelijke bevolking; je ontdekt er ook de overweldigende Khmersite van Angkor, de archeologische parel die terecht beschouwd wordt als één van de belangrijkste sites van Zuidoost-Azië. Angkor ligt midden in een weelderige tropische natuur en is beslist enkele dagen bezoek waard. Daarom bouwden wij er speciaal een vierdaags programma rond met inbegrepen bezoeken. Een onvergetelijke ervaring.

Individueel

Dag 1 - 2 - Siem Reap

De eerste dag verwelkomt je gids je in de luchthaven van Siem Reap en heb je een transfer naar je hotel. De volgende dag begint heel vroeg met de ontdekking van de prachtige site van Angkor bij zonsopgang. Hapjes en koffie wachten je op aan de ingang van de site. Na het ontbijt in het hotel zet je koers naar de voormalige hoofdstad Angkor Thom. De oude koninklijke stad is omgeven door 8 meter hoge wallen en vormt een perfect vierkant. Je betreedt het via de zuidelijke toegangspoort en ontdekt het centrale gedeelte, de indrukwekkende Bayontempel. Hier word je overdonderd door de 200 expressieloze gelaatsbeelden, ongetwijfeld één van Angkor’s hoogtepunten. In de namiddag verken je de indrukwekkende Angkor Wat. Dit is de belangrijkste en meest indrukwekkende tempel van Angkor. De dag eindigt aan de top van de Bakheng-heuvel waar je de zonsondergang bewondert.

Standard Hotel:  Tara Angkor (Deluxe room)
Categorie:

Dag 3 - Siem Reap

Je begint de dag met een bezoek aan Banteay Srey, de parel van Angkor. Vervolgens ontdek je de betoverende Ta Prohm. Het bouwwerk lijkt wel gevangen door de reusachtige wortels van de bomen. Je zet je ontdekking voort met het bezoek aan de Preah Khan, een kleinere tempel, gevormd door opeenvolgende galerijen. In de namiddag stap je aan boord van een boot voor het bezoek aan Tonlé Sap, het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië. Je ziet er drijvende moestuinen en vissers van wie hun levensstijl bepaald is door de seizoenen. Je bezoekt ook Merchey, een dorp te midden van het meer.

Standard Hotel:  Tara Angkor (Deluxe room)
Categorie:

Dag 4 - Siem Reap – Bangkok

Je eindigt de tour met de ontdekking van de Roluos-tempels bestaande uit 3 tempels: LoLei, Preah Ko en Bakong. LoLei werd gebouwd door koning Yasovarman I als aandenken aan zijn vader. Preah Kô is een van de oudste tempels en dankt haar naam aan de drie beelden van ‘Nandin’ (Heilige stieren). Bakong is zeker de grootste en meest interessante die een nog actief boeddhistisch klooster herbergt. Na je bezoek ga je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Bangkok.

Gek op deze ervaring? Deel vooral je foto’s op onze instagram en gebruik de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

De Cambodjaanse keuken lijkt een beetje op de Thaise keuken, maar is iets minder pikant. Rijst is uiteraard een basisonderdeel van elke maaltijd. Bij het ontbijt is dit vaak onder de vorm van rijstsoep. Amok en Lok Lak zijn twee klassiekers uit de Cambodiaanse keuken die je haast overal op de kaart zult zien staan. Amok is vis die in een bananenblad wordt bereid met kurkuma en kokosmelk. Het overheerlijke Lok Lak bestaat uit rundsvlees dat in stukjes is gesneden, salade, gebakken ei en frieten of rijst. Er zijn ook varianten met andere vleessoorten zoals varkensvlees of kip.

 (Bron: zuidoostaziemagazine)

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van terugreis en een e-visum (kostprijs 36 USD dd 22/10/2018).. Alle info voor het evisum vind je op de officële webpagina van Cambodia.  De reiziger is steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie over en het tijdig aanschaffen van de correcte en geldige reisdocumenten (internationaal (digitaal) paspoort, visum, KIDS ID,inentingen, enz).

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Riel; 1000 Riel = 0.23 EUR & 1 EUR = 4412 Riel (01/05/2020)

Betalingswijze

Neem Amerikaanse dollars mee. Kredietkaarten worden enkel aanvaard in grotere hotels en luxe restaurants en er zijn bijna alleen geldautomaten in de grotere steden.

Klimaat

Cambodia is een van die bestemmingen waar je het hele jaar door naartoe kan.

Het droogseizoen is van november en mei en splitst zich op in 2 fasen. De koelere periode (november-februari) is de piek tijd voor het toerisme en mild genoeg om de tempels in alle comfort te bezoeken en toch ook te zonnebaden langs de kust. Van maart- mei is het vochtiger. De temperatuur stijgt lichtjes en de zon schijnt dag aan dag. Perfect voor een strandvakantie. In Angkor is kan het wel ziedend heet worden.

Een bezoek aan Cambodia tijdens het regenseizoen (grofweg juni-oktober) mag dan wel wat praktische uitdagingen in petto hebben, zoals zich makkelijk verplaatsen, het is ook een fascinerende tijd. Het land transformeert zich tot een diep en drassig tropische groen landschap door de dagelijkse kort maar krachtige moessonregenbuien (gelukkig, de regens vallen vooral in de namiddag, de ochtenden zijn over het algemeen droog). Onverharde wegen worden modderig en overstromingen kunnen wel eens opduiken. Voor wie niet bang is van een spat modder of een hemelse regendouche is dit het perfecte seizoen: Alle toeristische trekpleisters zijn rustiger en het landschap is op zijn allermooist.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Phom Penh
26 28 29 30 28 28 28 27 27 27 26 25
Angkor Wat
32
32
34
35
34
33
32
32
31
31
30
30

 

Wat is inbegrepen?

  • 3 overnachtingen met ontbijt
  • Transfers zoals vermeld
  • Inkomgelden van de vermelde bezoeken met Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

Je vluchten, visum, fooien, dranken en verplichte gala diners

Moet je weten

Verplicht galadiners op  24DEC: € 76/pp & 31DEC: € 88/pp

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!