+32 (0)70 23 33 13
  • Phnom Penh
  • Koh Rong Samloem
  • Phnom Penh

Na je talrijke ontdekkingen in het land van de Khmer ben je vast wel toe aan een zalige strandverlenging.
Op 4 uur rijden van de hoofdstad Phnom Penh kan je met een speedboot naar het pure en ongerepte Koh Rong Samloem varen. Dit eiland is een exotische parel waarop nietsdoen en genieten centraal staan.

Individueel

Dag 1 - Phnom Penh - Koh Rong Samloem

Je wordt opgehaald in Phnom Penh aan je hotel of de luchthaven door je chauffeur. Per wagen rijd je naar de grote badplaats Sihanoukville waar je overstapt op een speedboot. Een tocht van 45 minuten brengt je naar het prachtige eiland Koh Rong Samloem. Je verblijft in La Passion by Achariyak, Saracen Bay. De kamer zijn prettig en met zeezicht; de ongereptheid en authenticiteit van het eiland onbeschrijfelijk. 

Standard Hotel:  La Passion by Achariyak (Superior room)
Categorie:

Dag 2 - 3 - Koh Rong Samloem (B)

Jij bent de baas de komende 2 dagen: relaxen in het resort, met de fiets het eiland verkennen, een massage, een snorkeltrip... Vergeet vooral niet te genieten en ‘s avonds de onvergetelijke zonsondergang mee te pikken.

Standard Hotel:  La Passion by Achariyak (Superior room)
Categorie:

Dag 4 - Koh Rong Samloem - Phnom Penh (B)

Na deze heerlijke tijd is het moment aangebroken om het eiland te verlaten. Per speedboot gaat het terug naar Sihanoukville waar je chauffeur je opnieuw opwacht om je naar Phnom Penh te brengen. In de late namiddag wordt je afgezet aan je hotel of op de luchthaven.

Gek op dit verblijf? Deel vooral je foto’s op onze instagram en gebruik de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

De Cambodjaanse keuken lijkt een beetje op de Thaise keuken, maar is iets minder pikant. Rijst is uiteraard een basisonderdeel van elke maaltijd. Bij het ontbijt is dit vaak onder de vorm van rijstsoep. Amok en Lok Lak zijn twee klassiekers uit de Cambodiaanse keuken die je haast overal op de kaart zult zien staan. Amok is vis die in een bananenblad wordt bereid met kurkuma en kokosmelk. Het overheerlijke Lok Lak bestaat uit rundsvlees dat in stukjes is gesneden, salade, gebakken ei en frieten of rijst. Er zijn ook varianten met andere vleessoorten zoals varkensvlees of kip.

 (Bron: zuidoostaziemagazine)

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van terugreis en een e-visum (kostprijs 36 USD dd 22/10/2018).. Alle info voor het evisum vind je op de officële webpagina van Cambodia.  De reiziger is steeds en uitsluitend aansprakelijk voor het inwinnen van bijgewerkte informatie over en het tijdig aanschaffen van de correcte en geldige reisdocumenten (internationaal (digitaal) paspoort, visum, KIDS ID,inentingen, enz).

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Riel; 1000 Riel = 0.23 EUR & 1 EUR = 4412 Riel (01/05/2020)

Betalingswijze

Neem Amerikaanse dollars mee. Kredietkaarten worden enkel aanvaard in grotere hotels en luxe restaurants en er zijn bijna alleen geldautomaten in de grotere steden.

Klimaat

Cambodia is een van die bestemmingen waar je het hele jaar door naartoe kan.

Het droogseizoen is van november en mei en splitst zich op in 2 fasen. De koelere periode (november-februari) is de piek tijd voor het toerisme en mild genoeg om de tempels in alle comfort te bezoeken en toch ook te zonnebaden langs de kust. Van maart- mei is het vochtiger. De temperatuur stijgt lichtjes en de zon schijnt dag aan dag. Perfect voor een strandvakantie. In Angkor is kan het wel ziedend heet worden.

Een bezoek aan Cambodia tijdens het regenseizoen (grofweg juni-oktober) mag dan wel wat praktische uitdagingen in petto hebben, zoals zich makkelijk verplaatsen, het is ook een fascinerende tijd. Het land transformeert zich tot een diep en drassig tropische groen landschap door de dagelijkse kort maar krachtige moessonregenbuien (gelukkig, de regens vallen vooral in de namiddag, de ochtenden zijn over het algemeen droog). Onverharde wegen worden modderig en overstromingen kunnen wel eens opduiken. Voor wie niet bang is van een spat modder of een hemelse regendouche is dit het perfecte seizoen: Alle toeristische trekpleisters zijn rustiger en het landschap is op zijn allermooist.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Phom Penh
26 28 29 30 28 28 28 27 27 27 26 25
Angkor Wat
32
32
34
35
34
33
32
32
31
31
30
30

 

Wat is inbegrepen?

  • Verblijf van 3 nachten in La Passion by Achariyak
  • Vermelde transfers van h/t Phnom Penh - Sihanoukville
  • Speedboot transfers h/t Sihanoukville - Koh Rong Samloem
     

Niet inbegrepen

Visum, fooien, dranken en verplichte gala diners

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!