+32 (0)2 550 01 00

India

India: het zal je hart stelen! Subtiel of hals-over-kop; je raakt gegarandeerd in de ban van dit fascinerende land. India serveert je niet één, maar een veelvoud aan ervaringen. De bonte mengelmoes van invloeden en immense drukte in Delhi, de historische schatten van Jaipur en Agra en de kleurenpracht van de lokale bevolking grijpen je bij de lurven. India inspireert, frustreert en charmeert, maar kruipt onder je vel. Proef van de pittige keuken, laaf je aan de gastvrijheid en sta met open mond voor de Taj Mahal. Er zijn evenveel impressies van het land als reizigers die erheen reizen, en toch is een ding zeker. India zal je veranderen. Haast nergens anders in de wereld kan je diversiteit ervaren als op dit sub-continent.

Het contrast tussen de traditie en moderniteit is fascinerend. Je bezoekt er droomachtige plekken zoals oude kastelen en woestijnpaleizen, geniet er van de stralende tinten van Rajasthan en de felle kleuren en smaak van Kerala's kruiden, je verneemt er geboeid het verhaal van de Taj Mahal en wisselt streken waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan en levendige steden, sommige compleet met de meest blitse wolkenkrabbers en winkelcentra.

Ben je het noorden wat kwijt? Onze destination experts zetten je graag op weg om de ongelooflijke charme van dit boeiende land intens te beleven.

Hotel & maaltijden

In de Indiase keuken wordt veel gebruikgemaakt van rijst, granen en specerijen en verse kruiden die tot garam masala's(aromatische mengsels) gemalen worden. Curry's, tikka's en kofta's die met rijst of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten, maar ook...

 • Biryani : Een aromatische rijstschotel  bereid met diverse kruiden  waaronder saffraan en gemarineerde kip/lam.

 • Dosa: Een knapperig, plat brood (vergelijkbaar met een pannenkoek) gemaakt met rijstbeslag en geserveerd met een linzensaus (sambar) en een verscheidenheid aan chutneys.

 • Gaajar Halwa: Een extreem populair dessert van wortels bereid met melk, suiker en gedroogde vruchten. 

 • Idli: Een royaal Zuid-Indisch ontbijt. Een gefermenteerde beslag van gemalen rijst en linzen, gestoomd in kleine cirkelvormige frezen. 

 • Kati roll: Een traditioneel en populair streetfood in India en het buitenland. Een wrap  met kebabs, eieren, groenten en specerijen in paratha gerold (een soort plat brood).
   
 • Momos: Een variatie van de traditionele dimsum, inheems aan de noord-oostelijke staten nabij de grens met Nepal (waar de schotel ontstond), gegeten met een vurige rode chutney. Een snelle mid-avondhapje. 

 • Nethili varuval: Ansjovisjes gedompeld in een pasta van kurkuma en rode chilies en gebakken, inheems aan de Zuid-Indische regio Chettinad. Een knapperig, pittig voorgerecht. 

 • Pani Puri: Een klein, helder, rond broodje gevuld met gekruid water, tamarindpasta, aardappel, ui en kikkererwten. Perfect als je naar 1001 smaken tegelijkertijd verlangd.

 • Rogan Josh: Een lamscurry van Perzische oorsprong, extreem populair in het Kashmir gebied. In India wordt rogan josh vaak gemaakt met geitenvlees in plaats van lam. 

 • Rumali roti: Het woord "rumali" is Hindi voor zakdoek, en daar lijkt dit brood op. Het is groot, zo dun als doek, en wordt geserveerd gevouwen als een servet.

 • Samoosas: Een gefrituurde of gebakken driehoekige snackfood gemaakt van aardappelvulling, meestal ook uien en erwten, vaak geserveerd met een mint chutney.

 • Tandoori Chicken: Kip marineerd voor uren in een pasta yoghurt en specerijen, en vervolgens (traditioneel) geroosterd in een kleioven of 'tandoor'.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is na retour. Een visum is vereist en vraag je online aan via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Online aanvragen moet minimaal 4 dagen en maximaal 33 dagen voor vertrek. Het visum is uitsluitend single-entry, maximaal 30 dagen, niet wijzigbaar, niet verlengbaar, maximaal 2 bezoeken per jaar en kost +/- 80USD$. Beschermde gebieden vallen niet onder deze regeling. Meer informatie op de bovenvermelde website. Voorzie 2 pasfoto's. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Delhi: + 4u30u (winter), + 3u30 (zomer). 
 • Kathmandu +4u30 (winter), +3u30 (zomer).

Valuta

Currency

 • Indiase Roepie; 100 INR = 1,38 EUR  & 1 EUR = 72.22 INR (01/05/2017) 

 • Nepalese Roepie; 100 NPR= 0.87 EUR  & 1 EUR = 115.28 NPR (01/05/2017) 

Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard.

Fooien

Het geven van fooien is in India en Nepal is gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer 2 EUR /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

 

Klimaat

Noord-India en Nepal kan je het hele jaar bezoeken. Van juni tot september kan het zeer warm worden in India en vochtig met onweersbuien in het zuiden. In het hoger gelegen Nepal is het frisser en in Ladakh hou je best rekening met winterse temperaturen.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Delhi 20 22 28 35 38 38 33 32 33 32 27 21
Chennai 27 30 32 34 36 36 33 33 32 31 28 27
Leh -1 0 6 12 17 21 24 24 21 14 8 1
Katmandou 15 17 21 25 26 26 26 26 25 23 20 16

 

Hoogtepunten

 • Agra

In Agra vind je het meest bekende gebouw van India, de Taj Mahal. Een gebouw dat lyrisch wordt omschreven als de traan op de kaak van de eeuwigheid of de verpersoonlijking van puurheid, dat moet je toch één keer in je leven gezien hebben? De Taj Mahal - met al zijn grandeur -  lokt jaarlijks talrijke aanbidders die stuk voor stuk in katzwijm vallen voor het meest romantische bouwwerk ter wereld. De Taj Mahal verdient dan ook ongetwijfeld de mooie 14de plaats in de Ultimate Top 100. 

 • Delhi

Deze stad dateert uit 1920 en werd ontworpen door de Britten. Je vindt hier brede lanen, indrukwekkende gebouwen, parken en tuinen.

 • Jaipur

Jaipur is gekend als de roze stad. Alle gevels zijn in 1856 roze gekalkt als verwelkoming voor prins Albert. Je vindt er ook nog een 16de-eeuws fort en paleis. Met ‘City Palace’ vind je een stad in een stad.

 • Jaisalmer

De rattentempel van Deshnoke torent boven deze stad uit. De heilige ratten heten 'kabbas' en mensen en toeristen komen van eind en ver om hen te eren. Het gele zandstenen fort heeft een prachtig zicht. Bij zonsondergang kleuren de wallen goud. Ga ook is naar het Fort Sonarharh. De zonsondergang is ook zeer mooi vanaf de zandduinen. Dit is de meest pittoreske plaats van deze stad.

 • Jodhpur

Het fort Mehrangarh is indrukwekkend met vernuftig, als kantwerk versierde rode kalksteen. Jaswant Thada is een enorm wit marmeren grafteken ter nagedachtenis van de moed en gulheid van de 19de-eeuwse heersers.

 • Kathmandu

Kathmandu en de oude dorpen in de omringende vallei zijn verwant met de Indische cultuur maar toch verschillend. De oeroude tempels en fotogenieke pleinen zijn zeker een bezoek waard.

 • Kochi

Deze havenstad, met bijnaam ‘Queen of the Arabian Sea’, is een mix van verschillende invloeden. Hoofdattractie hier is het Mattanchery Paleis. Maar ga zeker ook is naar de Indiaanse kerken, 500 jaar oude Portugese woningen, een 16de-eeuwse synagoge...!

 • Lakdakh

Dit afgelegen deel van India opende zich pas in 1974 voor het toerisme. Lakdakh is vooral populair bij rugzaktoeristen en trekkers en wordt vaak omschreven als klein Tibet of zelf het laatste Schangri-La.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!