+32 (0)2 550 01 00
 • Chennai
 • Mahabalipuram via Kanchipuram
 • Tanjore via Pondicherry
 • Madurai
 • Thekkady
 • Munnar
 • Kochi

Tijdens deze prachtige reis doorkruis je Zuid-India vanaf de oost- tot aan de westkust, van Tamil Nadu tot in Kerala. Bezocht je eerder het noorden, dan ontdek je hier een totaal andere wereld: Dravidse tempels, koloniale steden met westerse invloeden, theeplantages en kruiden.

Individueel

Dag 1 - Chennai

Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar je hotel. Ook bij een aankomst in de vroege ochtend is je kamer onmiddellijk beschikbaar en geniet je van een ontbijt. Aansluitend maak je een stadsrondrit door Chennai langs o.a. Fort St. George, de Portugese St. Thomas Cathedral uit de 16de eeuw en de Kapleeswarar tempel in Mylapore.

Comfort Hotel:  Ramada
Categorie:
Deluxe Hotel:  Taj Coromandel (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Mahabalipuram

Na het ontbijt vertrek je met de wagen naar Kanchipuram, één van de zeven heilige Indiase steden. Ooit stonden hier zo’n duizend tempels, vandaag zijn dat er nog meer dan honderd. Na je bezoek aan de belangrijkste tempels, rijd je verder naar de oude havenstad Mahabalipuram gekend voor haar Dravidaanse kunst, haar prachtige rotstempels en beeldsnijwerken. In alle rust en kalmte getuigt de stad vandaag nog steeds van de roem van haar scheppers, de Pallava ambachtsmannen.

Comfort Hotel:  MGM Resort (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Fisherman's Cove (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - 4 - Tanjore

Je reis gaat vandaag verder naar Tanjore. Onderweg stop je eerst in Pondicherry, de oud-Franse handelspost, waar je de Ashram Sri Aurobindo bezoekt. Deze ashram werd opgericht in 1926 door Sri Aurobindo Ghose, een grote Indiaase dichter-filosoof, die naar Pondicherry kwam om de vervolging door de Britten te ontvluchten. Hij belandde hier in spirituele sferen en ontdekte de kracht van yoga. Zijn ideeën en filosofieën inspireren tot op vandaag nog vele volgelingen. Via Chidambaram en Swami Malai kom je ’s avonds aan in Tanjore, waar je overnacht.

Morgenvoormiddag staat een bezoek aan de Sri Brahadeesware tempel – De Grote Tempel ter ere van Shiva - op je programma. Gebouwd door de Chola koning Raja Raja I (985-1012 A.D); vandaag geklasseerd als Unesco-Werelderfgoed. Let zeker op de 64 m hoge vimanan (toren), de monolithische Nandi en de Chola fresco’s op de muren. Vanuit Tanjore maak je in de namiddag een excursie naar Trichy (60 km, +/- 2u). Je bezoekt er de Rockfort tempel, een combinatie van twee beroemde 7de-eeuwse tempels ter ere van Shiva en Ganesh, gebouwd op een 83m hoge rots.

Comfort Hotel:  Sangam (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Ideal River View (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Madurai

Je vertrekt naar Madurai waar een stadsrit is gepland met als focus de tweelingtempel Sri Meenakshi-Sundareswarar. Deze tempel die vandaag wel een stad op zich lijkt, is een van de grootste en oudste tempels in India en werd dynastie na dynastie steeds rijkelijker versierd en uitgebouwd. Iets verder vind je het 17de-eeuwse Thirumalai Nayak paleis met haar indrukwekkende witte zuilengalerijen. ’s Avonds kan je lekker rondkuieren op de kleurrijke, locale bazaar.

Comfort Hotel:  GRT Regency (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Taj Gateway (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Periyar

Je trekt verder naar Thekkady, waar een heleboel leuke activiteiten op je programma staan. Je maakt een boottocht op het Periyarmeer en trek je eropuit naar het Periyar Wild Life Sanctuary. Hier kan je comfortabel en veilig olifanten observeren. ’s Avonds geniet je in geuren en kleuren van de specerijenmarkt in Kumily.

Comfort Hotel:  Wild Corridor (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Spice Village (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Munnar

Theedag vandaag. Je vertrekt naar het plaatsje Munnar, gelegen op een hoogte van 1500 m. In deze heerlijk geurende en adembenemende omgeving kan je een theeplantage bezoeken of geniet je gewoon van de omgeving. Munnar wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste plekjes van Kerala.

Comfort Hotel:  Club Mahindra (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Windermere Estate (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Kochi

Vertrek naar de havenstad Kochi, waar je een amalgaam van invloeden ontdekt: de oudste kerken van India, 500 jaar oude Portugese woningen, Chinese visnetten, een joodse gemeenschap en een 16de-eeuwse synagoge... De stad wordt ook weleens de ‘Queen of the Arabian Sea’ genoemd. 

Tijdens de stadstour in de namiddag, verken je het Mattanchery Paleis (vrijdag gesloten), een gift van de Portugezen aan de radja van Kochi in ruil voor de handelsrechten. Hoofdattractie hier zijn de houten muurschilderingen en de joodse synagoge (vrijdag en zaterdag gesloten) uit 1568, de grote boekrollen van het oud testament, de koperen platen met opschrift van de privileges toegekend door de heersers van Kochi en de verfijnde, geschilderde, Chinese tegels. Je vindt niet twee dezelfde tegels. ’s Avonds woon je in een lokaal theater een Kathakali show bij, een typisch dansdrama van Kerala.

Comfort Hotel:  Avenue Regent (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Taj Malabar (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Alleppey

Na je ontbijt bezoek je de St. Franciskerk, de basiliek van het Heilig Kruis en de Chinese visnetten. Vanuit Kochi vertrek je naar Alleppey, waar je aankomt rond de middag voor de inbegrepen lunch. Je verblijft op een houseboat in volpension en ontdekt zo de prachtige dorpjes van de ‘backwaters’. Vanaf je drijvende privéhotel wordt meteen duidelijk waarom deze streek ook weleens het ‘Venetië van het Oosten’ wordt genoemd.

Comfort Hotel:  Rainbow Houseboat Standard (Full board)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Lakes and Lagoon Houseboat (Full board)
Categorie:

Dag 10 - 11 - Kovalam

Na het ontbijt verlaat je je houseboat en vertrek je naar het strand van Kovalam, waar je een vrije dag hebt om te genieten. Je kan hier zonnen, zwemmen of jezelf verwennen met een Ayurvedische massage. 

Comfort Hotel:  Travancore Heritage (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  The Leela Kovalam Beach (Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Trivandrum

Transfer naar de luchthaven van Thiruvananthapuram (Trivandrum).

Hotel & maaltijden

In de Indiase keuken wordt veel gebruikgemaakt van rijst, granen en specerijen en verse kruiden die tot garam masala's(aromatische mengsels) gemalen worden. Curry's, tikka's en kofta's die met rijst of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten, maar ook...

 • Biryani : Een aromatische rijstschotel  bereid met diverse kruiden  waaronder saffraan en gemarineerde kip/lam.

 • Dosa: Een knapperig, plat brood (vergelijkbaar met een pannenkoek) gemaakt met rijstbeslag en geserveerd met een linzensaus (sambar) en een verscheidenheid aan chutneys.

 • Gaajar Halwa: Een extreem populair dessert van wortels bereid met melk, suiker en gedroogde vruchten. 

 • Idli: Een royaal Zuid-Indisch ontbijt. Een gefermenteerde beslag van gemalen rijst en linzen, gestoomd in kleine cirkelvormige frezen. 

 • Kati roll: Een traditioneel en populair streetfood in India en het buitenland. Een wrap  met kebabs, eieren, groenten en specerijen in paratha gerold (een soort plat brood).
   
 • Momos: Een variatie van de traditionele dimsum, inheems aan de noord-oostelijke staten nabij de grens met Nepal (waar de schotel ontstond), gegeten met een vurige rode chutney. Een snelle mid-avondhapje. 

 • Nethili varuval: Ansjovisjes gedompeld in een pasta van kurkuma en rode chilies en gebakken, inheems aan de Zuid-Indische regio Chettinad. Een knapperig, pittig voorgerecht. 

 • Pani Puri: Een klein, helder, rond broodje gevuld met gekruid water, tamarindpasta, aardappel, ui en kikkererwten. Perfect als je naar 1001 smaken tegelijkertijd verlangd.

 • Rogan Josh: Een lamscurry van Perzische oorsprong, extreem populair in het Kashmir gebied. In India wordt rogan josh vaak gemaakt met geitenvlees in plaats van lam. 

 • Rumali roti: Het woord "rumali" is Hindi voor zakdoek, en daar lijkt dit brood op. Het is groot, zo dun als doek, en wordt geserveerd gevouwen als een servet.

 • Samoosas: Een gefrituurde of gebakken driehoekige snackfood gemaakt van aardappelvulling, meestal ook uien en erwten, vaak geserveerd met een mint chutney.

 • Tandoori Chicken: Kip marineerd voor uren in een pasta yoghurt en specerijen, en vervolgens (traditioneel) geroosterd in een kleioven of 'tandoor'.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is na retour. Een visum is vereist en vraag je online aan via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Online aanvragen moet minimaal 4 dagen en maximaal 33 dagen voor vertrek. Het visum is uitsluitend single-entry, maximaal 30 dagen, niet wijzigbaar, niet verlengbaar, maximaal 2 bezoeken per jaar en kost +/- 80USD$. Beschermde gebieden vallen niet onder deze regeling. Meer informatie op de bovenvermelde website. Voorzie 2 pasfoto's. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Delhi: + 4u30u (winter), + 3u30 (zomer). 
 • Kathmandu +4u30 (winter), +3u30 (zomer).

Valuta

Currency

 • Indiase Roepie; 100 INR = 1,38 EUR  & 1 EUR = 72.22 INR (01/05/2017) 

 • Nepalese Roepie; 100 NPR= 0.87 EUR  & 1 EUR = 115.28 NPR (01/05/2017) 

Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard.

Fooien

Het geven van fooien is in India en Nepal is gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer 2 EUR /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

 

Klimaat

Noord-India en Nepal kan je het hele jaar bezoeken. Van juni tot september kan het zeer warm worden in India en vochtig met onweersbuien in het zuiden. In het hoger gelegen Nepal is het frisser en in Ladakh hou je best rekening met winterse temperaturen.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Delhi 20 22 28 35 38 38 33 32 33 32 27 21
Chennai 27 30 32 34 36 36 33 33 32 31 28 27
Leh -1 0 6 12 17 21 24 24 21 14 8 1
Katmandou 15 17 21 25 26 26 26 26 25 23 20 16

 

Wat is inbegrepen?

 • 11 nachten met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 1 overnachting op een houseboat in volpension 
 • Alle vermelde transfers met privéwagen (airco) en chauffeur 
 • Inkomgelden voor alle vermelde bezoeken met Engelsprekende gids 
 • Kathakali show in Kochi en boottocht op het Periyameer.

Niet inbegrepen

Je intercontinentale h/t vluchten.

Moet je weten

Geniet van een verblijf in half pension mits supplement. 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!