+32 (0)70 23 33 13
 • Delhi
 • Jaipur
 • Agra
 • Delhi

De Gouden Driehoek die bestaat uit de drie meest bezochte steden van Noord-India dankt zijn bijnaam ‘gouden’ aan de rijkdom aan culturele en historische schatten die je er vindt. Deze reis vormt de klassieke introductie tot het land van de maharaja’s. Breid naar hartenlust uit met boeiende steden als Khajuraho & Varanasi of Amritsar & Dharamsala.

Individueel

Dag 1 - Delhi

Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar je hotel.

Comfort Hotel:  Mapple Emerald (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Holiday Inn (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - 3 - Jaipur

Na het ontbijt vertrek je naar Jaipur, de roze stad. Deze toegangspoort tot Rajasthan kreeg deze kleurrijke bijnaam in1856, toen alle gevels roze werden gekalkt, als verwelkoming voor prins Albert. Tegen de avond aan maak je een wandeling in de oude, kleurrijke bazaar waar je juwelen, aardewerk, stoffen, tapijten, zijde en specerijen vindt. Morgen beklim je op de rug van een olifant de berg naar het Amberfort. Je bezoekt er het 16de-eeuwse fort en het paleis met zijn elegante vertrekken. Dan maak je tijd voor het City Palace – een stad in de stad – waarvan de Govind Deo tempel, het Jantar Mantar sterrenobservatorium en het museum van de maharaja deel van uitmaken. En natuurlijk leg je de prachtige gevel van het Hawa Mahal of Paleis der winden op foto vast.

Comfort Hotel:  Mandawa Haveli (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Park Regis (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - 5 - Agra

Op weg naar Agra breng je een uitgebreid bezoek aan de dode stad van Fatehpur Sikri. Dit UNESCO werelderfgoed werd als stad amper 15 jaar na haar oprichting totaal verlaten. Het probleem was het prnagend gebrek aan water. Na je aankomst in Agra ben je de rest van de dag vrij. Morgen breng je een bezoek aan het meest bewonderde gebouw van India... de Taj Mahal! Shah Jahan bouwde dit prachtige mausoleum als teken van eeuwige liefde voor zijn overleden vrouw. Het project zette 20.000 mensen aan het werk en de bouw nam maar liefst 22 jaar in beslag. Ook het rode fort, aan de oever van de Yamuna rivier, staat op het programma. Hier staan sprookjesachtige paleizen, zoals het Jahangir Paleis en de Khas Mahal: fascinerende gebouwen uit het keizerrijk van het Mughals. Het oorspronkelijke fort onder keizer Akbar, werd door zijn kleinzoon, Shah Jahan, deels gebruikt als paleis. Nadien bezoek je Sikandra, het mausoleum van Akbar.

Comfort Hotel:  Mansingh Palace (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Grand Imperial (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Delhi

Vandaag reis je terug naar Delhi. In de namiddag maak je een stadsrondrit door New Delhi. New Delhi dateert uit de jaren 1920 en werd ontworpen door de Britten. Je hebt hier brede lanen, indrukwekkende gebouwen, parken en tuinen. Je komt voorbij de Ceremonial Avenue, de India Gate, het Parliament House en de Qutub Minar. In de loop van de avond word je naar de luchthaven gebracht.

Hotel & maaltijden

In de Indiase keuken wordt veel gebruikgemaakt van rijst, granen en specerijen en verse kruiden die tot garam masala's(aromatische mengsels) gemalen worden. Curry's, tikka's en kofta's die met rijst of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten, maar ook...

 • Biryani : Een aromatische rijstschotel  bereid met diverse kruiden  waaronder saffraan en gemarineerde kip/lam.

 • Dosa: Een knapperig, plat brood (vergelijkbaar met een pannenkoek) gemaakt met rijstbeslag en geserveerd met een linzensaus (sambar) en een verscheidenheid aan chutneys.

 • Gaajar Halwa: Een extreem populair dessert van wortels bereid met melk, suiker en gedroogde vruchten. 

 • Idli: Een royaal Zuid-Indisch ontbijt. Een gefermenteerde beslag van gemalen rijst en linzen, gestoomd in kleine cirkelvormige frezen. 

 • Kati roll: Een traditioneel en populair streetfood in India en het buitenland. Een wrap  met kebabs, eieren, groenten en specerijen in paratha gerold (een soort plat brood).
   
 • Momos: Een variatie van de traditionele dimsum, inheems aan de noord-oostelijke staten nabij de grens met Nepal (waar de schotel ontstond), gegeten met een vurige rode chutney. Een snelle mid-avondhapje. 

 • Nethili varuval: Ansjovisjes gedompeld in een pasta van kurkuma en rode chilies en gebakken, inheems aan de Zuid-Indische regio Chettinad. Een knapperig, pittig voorgerecht. 

 • Pani Puri: Een klein, helder, rond broodje gevuld met gekruid water, tamarindpasta, aardappel, ui en kikkererwten. Perfect als je naar 1001 smaken tegelijkertijd verlangd.

 • Rogan Josh: Een lamscurry van Perzische oorsprong, extreem populair in het Kashmir gebied. In India wordt rogan josh vaak gemaakt met geitenvlees in plaats van lam. 

 • Rumali roti: Het woord "rumali" is Hindi voor zakdoek, en daar lijkt dit brood op. Het is groot, zo dun als doek, en wordt geserveerd gevouwen als een servet.

 • Samoosas: Een gefrituurde of gebakken driehoekige snackfood gemaakt van aardappelvulling, meestal ook uien en erwten, vaak geserveerd met een mint chutney.

 • Tandoori Chicken: Kip marineerd voor uren in een pasta yoghurt en specerijen, en vervolgens (traditioneel) geroosterd in een kleioven of 'tandoor'.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is na retour. Een visum is vereist en vraag je online aan via https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html. Online aanvragen moet minimaal 4 dagen en maximaal 33 dagen voor vertrek. Het visum is uitsluitend single-entry, maximaal 30 dagen, niet wijzigbaar, niet verlengbaar, maximaal 2 bezoeken per jaar en kost +/- 80USD$. Beschermde gebieden vallen niet onder deze regeling. Meer informatie op de bovenvermelde website. Voorzie 2 pasfoto's. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

 

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Delhi: + 4u30u (winter), + 3u30 (zomer). 
 • Kathmandu +4u30 (winter), +3u30 (zomer).

Valuta

Currency

 • Indiase Roepie; 100 INR = 1,38 EUR  & 1 EUR = 72.22 INR (01/05/2017) 

 • Nepalese Roepie; 100 NPR= 0.87 EUR  & 1 EUR = 115.28 NPR (01/05/2017) 

Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard.

Fooien

Het geven van fooien is in India en Nepal is gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer 2 EUR /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

 

Klimaat

Noord-India en Nepal kan je het hele jaar bezoeken. Van juni tot september kan het zeer warm worden in India en vochtig met onweersbuien in het zuiden. In het hoger gelegen Nepal is het frisser en in Ladakh hou je best rekening met winterse temperaturen.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Delhi 20 22 28 35 38 38 33 32 33 32 27 21
Chennai 27 30 32 34 36 36 33 33 32 31 28 27
Leh -1 0 6 12 17 21 24 24 21 14 8 1
Katmandou 15 17 21 25 26 26 26 26 25 23 20 16

 

Wat is inbegrepen?

 • 5 overnachtingen met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig 
 • 1 overnachting aan boord van het vliegtuid tijdens je terugvlucht
 • Vermelde transfers met privéwagen en chauffeur 
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken en Engelssprekende gids.

Moet je weten

Geniet van een verblijf in half pension mits supplement.

De Taj Mahal is gesloten op vrijdag!
Tip: nog op zoek naar goede reislectuur? 'De Witte Tijger' van Aravind Adiga is een absolute aanrader.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!