+32 (0)70 23 33 13
 • Yogjakarta
 • Solo & Kediri
 • Malang
 • Bromo
 • Kalibaru
 • Pemuteran
 • Taman di Blayu
 • Ubud 

Het weelderige regenwoud, de actieve vulkanen en mystieke tempels, dit alles en meer ervaar je ten volle in Java. Helemaal zen word je in Borobudur, het grootste boeddhistische complex ter wereld. Voeg aan deze mix nog een tochtje naar de top van een vulkaan, een rit met de 4x4 en de luxe van de meest comfortabele hotels toe en je weet dat je gaat genieten met een grote G.

Maar daar stopt het niet …

Want ook Bali staat nog op het programma. Wie Bali zegt begint spontaan te dromen. Dit paradijsje op aarde heeft alles waar je maar naar snakt. Felgroene rijstvelden, blauwe baaien en een uiterst charmante bevolking. Wat we je voorschotelen? De onvervalste romantiek van Tanah Lot bij zonsondergang, een onvergetelijke snorkeltrip, de betoverende rijstterrassen en Ubud, hét mooiste plekje van Bali.

Je merkt het, het beste van Indonesië krijg je hier in één fantastische rondreis. Duik in het programma, laat je verbeelding werken en maak je droom waar. 

Individueel

Dag 1 & 2 - Yogjakarta

Aankomst en transfer naar je hotel in Jogjakarta. Morgen, dag 2, vertrek je op stadstour in de cultuurstad Jogjakarta. Op je programma: het oude Kraton, het “Sultanspaleis“ uit 1775 met een groot aantal hoven, hallen en paviljoens en het oude Waterpaleis. Het dorp Kota Gede is het centrum voor ambachtelijk zilverwerk en batik. In de namiddag bezoek je de Prambanansite met de grootste en mooiste hindoetempels van Indonesië. 

Hotel:  Melia Purosani / Phoenix (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Yogjakarta

Op je programma staat één van de hoogtepunten van je rondreis: het bezoek aan de Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld. De Borubudur werd in de 8ste eeuw gebouwd als een grote stoepa met negen etages, die de weg naar het nirwana symboliseren.

Hotel:  Melia Purosani / Phoenix (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Solo & Kediri

In de ochtend vertrek je naar Solo waar je de Kraton Mangkunegaran bezoekt en in de Pasar Klewer, de grootste textielmarkt van Indonesië, kan ronddwalen. Vervolgens reis je naar Oost-Java. De route gaat via Tawangmangu met een bezoek aan de vruchtbaarheidstempel Candi Sukuh en een wandeling naar de Grojokan Sewu waterval. Overnachting in Kediri.

Hotel:  Grand Surya (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Kediri > Malang > Bromo

‘s Morgens vertrek je naar Batu, de appelstad. In Malang stop je voor een korte stadstour. In de namiddag bereik je het Tenggergebergte vlakbij de Bromovulkaan.

Hotel:  Bromo Cottages Tosari (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Mount Bromo Tour > Kalibaru

Vroeg in de ochtend vertrek je naar de Bromovulkaan op tijd voor de zonsopgang. Spectaculaire vergezichten, een fascinerend maanlandschap en zelfs het silhouette van de actieve Semuru vulkaan op Java luiden je dag in. Neem warme kledij mee want de temperatuur kan er dalen tot 5°C. Na het ontbijt vertrek je naar Kalibaru in het oosten van Java.

Hotel:  Kalibaru Cottages (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Kalibaru > Pemuteran

’s Morgens breng je een bezoek aan de talrijke plantages die rondom het hotel. Hier verbouwen ze koffie, cacao, peper, vanille, … Hierna neem je de ferry naar Gilimanuk op Bali. Na aankomst op Bali reis je langs de noordwestkust tot bij Pemuteran. Hier ligt Naya Gawana aan een kleine binnenzee met uitzicht op de bergrug van het Nationaal Park van West-Bali en vulkanen op Java.

Hotel:  Naya Gawana Resort & Spa (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Pemuteran

Vandaag maak je een onvergetelijke snorkeltrip naar Menjanganeiland. Je snorkelt hier boven de prachtige koralen en kleurrijke tropische vissen. Het hotel stelt snorkels en zwemvliezen ter beschikking. Je kan ook een wandeling maken door het Nationaal Park. Met wat geluk zie je de zeldzame Jalak Bali (witte spreeuw) waarvan er nog slechts een 100-tal in het wild leven.

Hotel:  Naya Gawana Resort & Spa (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Naya Gawana > Noordwesten van Bali > Taman di Blayu

Vandaag maak je een mooie tocht met je gids naar het noordwesten van Bali. Via de meren Buyan en Tamblingan kom je langs de prachtige rijstvelden van Munduk. Je kan ook een korte wandeling naar een waterval bij Munduk maken. Vervolgens ga je naar Bedugul aan het Bratanmeer, het marktje en de mystieke Ulun Danu tempel op het meer. Bij Alas Kedaton bezoek je het heilig apenbos waar ook vliegende honden in de hoge bomen hangen. Je verblijft in Taman di Blayu vlak bij Tanah Lot.

Hotel:  Villa Taman Di Blayu (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Taman di Blayu

Je gids wacht je op en brengt je naar je hotel. Hier kan je na je vlucht tot rust komen. Je verblijft in Taman di Blayu vlak bij Tanah Lot. Deze beroemde tempel is enkel bereikbaar bij laag water en is zonder meer de meest romantische plek van het eiland. In de late namiddag maak je een fietstocht naar Tanah Lot zodat je de tempel bij zonsondergang kan bewonderen. Je keert terug per wagen.

Hotel:  Villa Taman Di Blayu (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Taman di Blayu > Noord-oost Bali > Ubud

Je verlaat Taman di Blayu en beozoekt in de voormiddag de Mengwi tempel. Daarna rijd je de bergen in naar Kintamani waar je vanaf de oerkrater een prachtig panorama hebt over het Baturmeer en de Baturvulkaan.  Bij het dorp Tampak Siring bezoek je de hindoetempels Gunung Kawi en de tempel van het heilige water Tirta Empul. Balinezen van het hele eiland komen zich hier onderdompelen. Ook jij mag dat doen in een van de drie openbare bassins, probeer dit zeker want het water zou helende en verjongende krachten hebben! Via de wondermooie rijstterrassen van Tegalalang bereik je tenslotte Ubud. 

Hotel:  Puri Sunia (Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Omgeving van Ubud > Puri Sunia

Je verblijft in een rustige omgeving op 10 minuten van het centrum. Het resort Puri Sunia biedt je een wandeling aan door de rijstvelden rond Ubud en verzorgt een shuttleservice naar het centrum van Ubud.

Hotel:  Puri Sunia (Breakfast)
Categorie:

Dag 13 - Ubud > luchthaven of ?

Vrije ochtend tot je transfer naar de luchthaven tenzij jij bij de gelukkigen bent die voldoende tijd heeft om nog een paar dagen strand toe te voegen?

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • 12 overnachtingen met ontbijt
 • Alle vermelde transfers met privéwagen (airco) en chauffeur
 • De Java-Bali ferry
 • Alle vermelde activiteiten vermeld in het programma
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken met Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!