+32 (0)70 23 33 13
 • South Bali
 • Blayu
 • Northwest Bali
 • Pemuteran
 • Lovina
 • Ubud province

Combineer luxe en authenticiteit met een verblijf op de mooiste locaties van Bali. Je resorts staan bekend voor hun vriendelijke en persoonlijke service. Je verblijt op elke plaats telkens 2 nachten. Met de Charming Bali XL maak je een extra stop aan de noordkust in Lovina en maak je een ochtendboottocht om dolfijnen te spotten.  Ideaal is de afwisseling van een vrije dag in je resort met de bezoeken tijdens de privétransfers tussen de resorts.

Individueel

Dag 1 & 2 - Blayu

Je gids wacht je op en brengt je naar je hotel. Hier kan je na je vlucht tot rust komen. Je verblijft in Taman di Blayu vlak bij Tanah Lot. Deze beroemde tempel is enkel bereikbaar bij laag water en is zonder meer de meest romantische plek van het eiland. In de late namiddag maak je een fietstocht naar Tanah Lot zodat je de tempel bij zonsondergang kan bewonderen. Je keert terug per wagen.

Hotel:  Villa Taman Di Blayu (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 & 4 - Pemuteran

Vandaag maak je een mooie tocht met je gids naar het noordwesten van Bali. Bij Alas Kedaton bezoek je het heilig apenbos waar ook vliegende honden in de hoge bomen hangen. Vervolgens ga je naar Bedugul aan het Bratanmeer, het marktje en de mystieke Ulun Danu tempel op het meer. Via de meren Buyan en Tamblingan kom je langs de prachtige rijstvelden van Munduk. Je kan ook een korte wandeling naar een waterval bij Munduk maken.

Langs de noordwestkust kom je bij Pemuteran. Hier ligt Naya Gawana aan een kleine binnenzee met uitzicht op de bergrug van het Nationaal Park van West-Bali en vulkanen op Java. Op dag 4 maak je een onvergetelijke snorkeltrip naar Menjanganeiland. Je snorkelt hier boven de prachtige koralen en kleurrijke tropische vissen. Het hotel stelt snorkels en zwemvliezen ter beschikking. Je kan ook een wandeling maken door het Nationaal Park. Met wat geluk zie je de zeldzame Jalak Bali (witte spreeuw) waarvan er nog slechts een 100-tal in het wild leven.

Hotel:  Naya Gawana Resort & Spa (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 & 6 - Lovina

Met deze Charming Bali XL route maak je een extra stop aan de noordkust. Op dag 5 brengt een chauffeur je van Pemuteran naar Lovina (1,5u). De volgende ochtend maak je bij het ochtendgloren een boottocht om dolfijnen te spotten. De rest van de dag heb je vrij. Op dag 7 vervolg je het programma van de Charming Bali. Lovina ligt dichter bij je eerste stop in Pura Beji, je route naar Ubud verloopt dus op een rustiger tempo.

Hotel:  The Lovina
Categorie:

Dag 7 & 8 - Ubud

Je verlaat dit mooie natuurgebied en bezoekt aan de noordkust de Pura Beji tempel. Daarna rijd je de bergen in naar Kintamani waar je vanaf de oerkrater een prachtig panorama hebt over het Baturmeer en de Baturvulkaan.  Bij het dorp Tampak Siring bezoek je de hindoetempels Gunung Kawi en de tempel van het heilige water Tirta Empul. Balinezen van het hele eiland komen zich hier onderdompelen. Ook jij mag dat doen in een van de drie openbare bassins, probeer dit zeker want het water zou helende en verjongende krachten hebben!

Via de wondermooie rijstterrassen van Tegalalang bereik je tenslotte Ubud. Je verblijft in een rustige omgeving op 10 minuten van het centrum. Het resort Puri Sunia biedt je een wandeling aan door de rijstvelden rond Ubud en verzorgt een shuttleservice naar het centrum van Ubud.

Hotel:  Puri Sunia (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - South Bali

Vrije ochtend tot je transfer naar het vliegveld of je volgende hotel in Zuid-Bali.

Zuid-Bali dolfijncruise

 1/2 dag (+/- 4 uur)

Met een speciaal gebouwde Ocean Raft ga je ’s ochtends vroeg op zoek naar dolfijnen. Tijdens deze 2 uur durende tocht ten zuiden van het schiereiland Nusa Dua heb je 90% kans grote dolfijnen van dichtbij te zien.

 In groep
Ontdek nu

Zuid-Bali Eco-trip

 Volledige dag

Deze dagtrip brengt je naar het landelijk Bali. Bij het Subak Museum in Tabanan observeer je de werking van het eeuwenoude irrigatiesysteem. Daarna ga je op bezoek bij een Balinese familie. Je ziet het werk op de rijstvelden en krijgt extra uitleg over planten en specerijen zoals cacao, kruidnagel, peper, vanille en koffie. Je neemt een kijkje in de keuken en eet een Balinese lunch.

 Individueel
Ontdek nu

Zuid-Bali Rijstvelden & Bedugul

 Volledige dag (+/- 8 uur)

In Jatiluwih bevinden zich de mooiste rijstvelden van Bali. Op weg naar Jatiluwih bezoek je het exotische vlinderpark en de zelden bezochte jungletempel Pura Luhur Batukaru. In het hoog gelegen Bedugul met z’n aangenaam klimaat bezoek je het lokale groenten- en fruitmarktje en de schilderachtige watertempel Pura Ulun Danu in het Beratan kratermeer.

 Individueel
Ontdek nu

Zuid-Bali Ubud & Tanah Lot

 1/2 dag (+/- 6 uur)

‘s Middags vertrek je naar het kunstenaarsdorp Ubud, bekend om z’n schilderkunst en eeuwenoude tradities. Hier bezoek je de lokale markt, het heilige apenbos en de prachtige schildercollectie van het Nekamuseum. Ter afsluiting van deze namiddag kan je genieten van de tropische zonsondergang in Tanah Lot, een van Bali’s meest gefotografeerde tempels.

 Individueel
Ontdek nu

Zuid-Bali Uluwatu & Kecakdans

 1/2 dag (+/- 5 uur)

De Uluwatu tempel ligt op een imposante brok spierwitte krijtrots, hoog boven de westkust van het Nusa Dua schiereiland. Bij zonsondergang voeren een acteurensemble en een koor hier de hypnotiserende Kecakdans uit : 50 mannen met ontbloot bovenlijf en een zwart-wit geruite doek om hun middel die gelaagde ‘cak cak’ ritmes uitstoten. Na afloop geniet je een heerlijk en romantisch diner op het strand van Jimbaran.

 Individueel
Ontdek nu

Zuid-Bali Vulkaantrekking

 Volledige dag (+/- 10 uur)

Om 2u ‘s ochtends word je aan je hotel in Zuid-Bali opgehaald en naar de voet van de vulkaan gebracht, waar koffie en thee voor je klaarstaan. Om 4u start de trek naar de top. Onder leiding van een gids klim je 2 uur naar de top en daal je 2 uur terug. Bij zonsopgang heb je een prachtig uitzicht over het vulkanisch landschap en de nabije Agungvulkaan.

 In groep
Ontdek nu

Zuid-Bali Wildwaterraften

 Volledige dag (+/- 7 uur)

Raften op de snelstromende Telaga Waja rivier met goed getrainde gidsen. Na een spectaculaire tocht door het wilde water geniet je van een lunch waar je kan genieten van de mooie omgeving langs de rivier en stroomversnellingen die je hebt overwonnen.

 In groep
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • 8 povernachtingen met ontbijt in de vermelde accommodatie of gelijkwaardig 
 • Verwelkoming en transfer met Nederlandstalige gids op dag 1 
 • Transfers met gids, inkomgelden en bezoeken op dag 3 en 7 zoals vermeld 
 • Transfer met chauffeur op dag 5
 • Transfer naar de luchthaven of je volgende hotel in Zuid-Bali op dag 9 
 • Welkomstdrank bij aankomst in elk hotel 
 • Excursies: In Taman Blayu fiets je naar Tanah Lot, in Naya Gawana wacht je een snorkeltrip per boot inclusief lunchpakket, In Puri Sunia trek je door de rijstvelden en je geniet van een gratis pendeldienst naar Ubud. .

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Opmerking: Als aansluiting op een Javarondreis is het logischer te starten in het Noordwesten van Bali. Op dag 3 bezoek je Munduk, Bedugul en Alas Kedaton onderweg naar Blayu. Op dag 5 reis je via de Mengwi tempel, Kintamani, Tampaksiring en Tagallalang naar Ubud.

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

Charme Prijs per persoon


TRDPS047


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!