+32 (0)70 23 33 13
 • Jakarta
 • Bogor
 • Bandung
 • Kutoarjo
 • Wonosobo
 • Dieng plateau
 • Borobudur
 • Yogyakarta
 • Jombang
 • Bromo
 • Ijen
 • Bali

Verken het beste wat Java te bieden heeft in alle vrijheid!

Tijdens deze rondreis reis je van het ene WOW moment naar het volgende: spectaculaire treinreizen, indrukwekkende vulkanen, koloniale steden, mysterieuze hindoeïstische en boeddhistische sites, tropische stranden en nog veel meer. Dit is de meest complete ontdekking van Java.

Een geweldige reis met duizend-en-een impressies die lang zal blijven nazinderen.

Individueel

Dag 1 - Jakarta

Aankomst en verwelkoming door je lokale gids. Vervolgens transfer naar je hotel in Jakarta.

Superior Hotel:  Santika Premiere (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Jakarta > Bogor

Vandaag start je de dag met een gegidste verkenning van de binnenstad van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Je ontdekt het Batavia kwartier en Fatahillah Square. Het oude stadhuis herbergt het stadsmuseum van Jakarta. Van hieruit gaat het verder naar de oude haven Sunda Kelapa, het onafhankelijkheidsmonument Monas en het nationale museum. In de loop van de namiddag trek je met de wagen zuidwaarts richting Bogor; een prachtige rit door de Parahyangan hooglanden.

PS. Opgepast: de musea in Jakarta zijn gesloten op zondag.

Superior Hotel:  Pajajaran Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Bogor > Bandung

Na je ontbijt start je de dag met een bezoek aan de prachtige botanische tuin van Bogor. Hier bloeien meer dan 3000 verschillende orchideeën, inheemse planten en bomen en een grote variatie aan palmbomen. Ook betoverende lotusvijvers en het oude presidentieel paleis Isatana Bogor zijn van de partij.

Nadien gaat het richting Bandung over de beroemde Puncak pas en door vele lokale dorpen. Je rijd langs afwisselende landschappen met bamboetuinen, theeplantages en theehuizen. Bandung, de hoofdstad van West Java, heeft een levendig centrum met typische koloniale huizen in Jugendstil en Art Deco stijl.

Superior Hotel:  Grand Preanger (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Bandung

Vandaag rijd je naar de kraterrand van de actieve Tangkuban Perahu vulkaan. Je onderneemt een indrukwekkende wandeling langs de krater naar beneden. Tussen de warmwaterbronnen en de opstijgende zwaveldampen door geniet je van spectaculaire beelden.

Na deze avontuurlijke start zet je je weg voort richting het dorp Padasuka. Hier breng je een bezoek aan een Angklungschooltje (angklung is een muziekinstrument van bamboe) en woon je een show bij gebracht door lokale kinderen. Transfer naar Bandung.

Superior Hotel:  Grand Preanger (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Bandung > Kutoarjo > Wonosobo

Na je ontbijt vertrek je naar het treinstation van Bandung voor een schitterende treinrit die je niet snel zal vergeten.

Aan boord van de legendarische “Argo Willis” rijd je doorheen het hart van het Javaanse binnenland. Een boeiende afwisseling van rijstvelden, lokale dorpen en plantages passeren voorbij je raam en vanop de pittoreske, traditioneel houten treinviaducten krijg je spectaculaire beelden te zien van de omliggende valleien. Eens aangekomen in Kutoarjo reis je met de wagen richting Wonosobo.

Superior Hotel:  Kresna (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Wonosobo > Dieng plateau > Borobudur

In de vroege ochtend vertrek je naar het Dieng plateau, een mysterieuze hoogvlakte net boven 2000 meter. Tijdens de klim zie je taferelen uit het dagelijks leven in de dorpjes en op de velden. Een wandeling langsheen de oudste hindoeïstische tempels van Java laat je toe dit magische landschap ook werkelijk te beleven. De tempels liggen immers tussen sissende en borrelende modderpoelen, kratermeren en warmwaterbronnen. In de namiddag zet je je weg verder richting Borobudur.

Superior Hotel:  Saraswati Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 & 8 - Borobudur > Jogyakarta

Vandaag schiet je vroeg uit de veren, want je beleeft de zonsopgang vanop het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld; het beroemde Borobudur. Deze grote stoepa met negen etages, uit de 8ste eeuw, symboliseert de weg naar het nirwana. Na je bezoek gaat het richting Jogjakarta en Kota Gede. In dit dorp leer je in een lokaal ambachtshuis meer over de oude technieken die tot op de dag van vandaag gehanteerd worden voor de productie van ambachtelijk zilverwerk en batik.

Morgen, dag 8, na het ontbijt vertrek je voor de stadstour van cultuurstad Jogjakarta. Eerst bezoek je de oude Kraton, het “Sultanspaleis“ uit 1775 met een groot aantal hoven, hallen en paviljoens, waarvan een deel nog steeds als residentie van de Sultan dient, en het oude Waterpaleis. In de namiddag bezoek je de Prambanansite met de grootste en mooiste hindoetempels van Indonesië.

Superior Hotel:  Melia Purosani (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Jogyakarta > Jombang > Bromo

Vroeg in de ochtend word je naar het station van Jogyakarta gebracht voor je tweede treinrit op Java. Deze rit is korter maar zeker niet minder spectaculair. Na een 4 uur durende rit kom je aan in Jombang. Aan het station zet je je weg verder per wagen. In de namiddag bereik je het Tenggergebergte vlak bij de Bromovulkaan.

Superior Hotel:  Java Banana (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Bromo > Ijen

Vroeg in de ochtend trek je naar de Bromovulkaan om de zonsopgang te ervaren. Deze plek biedt je fascinerende vergezichten over een intrigerend maanlandschap. Je kan zelfs de actieve vulkaan Semeru zien, de hoogste berg van Java. Let wel, de temperatuur daalt hier vaak tot 5 C. Neem een warme trui of sweater mee!

Na het ontbijt vertrek je naar het schitterend gelegen Ijen Resort, waar je aankomt in de late namiddag. Je geniet van een inbegrepen diner in het hotel.

Superior Hotel:  Ijen Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Ijen > Bali

’s Morgens trek je met een 4x4 Jeep naar de 2800 m hoge vulkaan Ijen. De stevige wandeltocht naar boven met het beeld van de zwaveldragers en als ultieme beloning het felgroene kratermeer is onvergetelijk. Na de afdaling vertrek je naar Ketapang voor de ferry naar Gilimanuk op Bali.

Bij aankomst op Bali transfer naar het vliegveld of je favoriet strandhotel, dat is indien je de tijd hebt om te vakantie wat te verlengen.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • 10 overnachtingen met ontbijt
 • Transfers met privéwagen (airco) en chauffeur
 • De ferry Java - Bali
 • 2 vermelde treinritten in Executive Class met AC
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken
 • Jeeptour aan Bromo en Ijen
 • Nederlands-, Frans- of Engelssprekende gids (naar keuze, volgens beschikbaarheid)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

Superior Prijs per persoon


TRJOG012


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!