+32 (0)70 23 33 13
 • Bali
 • Nusa Penida

Een fast boat brengt je in 35 minuten van Bali naar Nusa Penida. Op dit eiland ten zuidoosten van Bali is de natuur waanzinnig mooi en de Instagram spots stapelen zich op. Ongelooflijk dat hier nog zo weinig toeristen komen, maar het eiland wint aan populariteit. Snel zijn dus!

Je checkt in in Semabu Hills, gelegen in de rustige heuvels, met een schitterend uitzicht op de hagelwitte stranden die overgaan in een turkooisblauwe zee. Op de dag van aankomst maak je een snorkeltrip per boot langs Crystal Bay, Gamat Bay, Wall Point en Manta Point. Op dag 2 vertrek je ‘s ochtends vroeg voor een trip met chauffeur* door Penida. In de voormiddag bezoek je West Nusa Penida met Kelingking Beach (ook bekend als T-Rex viewpoint), Angel Billabong en Broken Beach, zodat je je selfies kan maken voor de dagjestoeristen opdagen. Na de lunch trek je naar het oostelijk deel van het eiland en bezoek je Cave Temple en zalige stranden.

P.S. Benieuwd hoe je logement eruit ziet? Neem snel een kijkje via de blauwe tab  'Praktische info' bovenaan de route en klik op Hotels & Maaltijden. Je wordt vast aangenaam verrast!
Je chauffeur ter plaatse heeft een beperkte kennis van het Engels. Gidsen zijn niet beschikbaar op Nusa Penida.

Individueel

Dag 1 - Bali > Nusa Penida

Een fast boat brengt je in 35 minuten van Bali naar Nusa Penida. Je checkt in in Semabu Hills, gelegen in de rustige heuvels, met een schitterend uitzicht op de hagelwitte stranden en turkooisblauwe zee. Vanuit je ruime suite (90 m²) bewonder het zicht vanop je balkon of terras. Het overloopzwembad is een heerlijke plek om te relaxen in alle luxe . OF je trekt uit op verkenning en daalt via een steil, rotsachtig pad af naar een van de paradijselijke stranden. Keuze zat en je kan er prima snorkelen. Op dag 1 is er immers ook een snorkeltrip per boot langs Crystal Bay, Gamat Bay, Wall Point en Manta Point voorzien!

Standard Hotel:  Semabu Hills
Categorie:

Dag 2 - Nusa Penida

In het restaurant Castaway met zicht op zee worden ontbijt en lekkere Aziatische gerechten met eilandverse producten en seizoensgebonden specialiteiten geserveerd. Op dag 2 vertrek je ‘s ochtends vroeg voor een trip met chauffeur* door Penida. In de voormiddag bezoek je West Nusa Penida met Kelingking Beach (ook bekend als T-Rex viewpoint), Angel Billabong en Broken Beach, zodat je je selfies kan maken voor de dagjestoeristen opdagen. Na de lunch trek je naar het oostelijk deel van het eiland en bezoek je Cave Temple en zalige stranden.

Standard Hotel:  Semabu Hills
Categorie:

Dag 3 - Nusa Penida

Verleng met eilandhoppen naar Nusa Lembongan, Gili Trawangan, Gili Meno, Lombok of de stranden van Bali.

Hotel & maaltijden

SEMABU HILLS****

 

 

Je checkt in in Semabu Hills, gelegen in de rustige heuvels, met een schitterend uitzicht op de hagelwitte stranden die overgaan in een turkooisblauwe zee. In het restaurant Castaway met zicht op zee worden ontbijt en lekkere Aziatische gerechten met eilandverse producten en seizoensgebonden specialiteiten geserveerd.

 

Drop je bagage in je ruime suite (90 m²) met een slaapkamer en zitkamer en bewonder het zicht vanop je balkon of terras.  

En dan kan je je omgeving gaan verkennen. Het overloopzwembad is een heerlijke plek om te relaxen in alle luxe, op een ligbed onder een parasol met je lievelingsdrankje. Of even aantrekkelijk: daal via een steil, rotsachtig pad af naar een van de paradijselijke stranden, je hebt keuze zat en je kan er prima snorkelen.

 

 

 

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • 2 overnachtingen met ontbijt in vermelde accommodatie of gelijkwaardig
 • Transfers h/t per fast boat van Bali naar Nusa Penida
 • Transfers h/t SIC van je hotel in Zuid-Bali naar de haven
 • 1 snorkelboottrip inclusief materiaal
 • 1 dagexcursie op Nusa Penida per privéwagen met chauffeur, inclusief toegang tot de sites en lunch

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

Standard Prijs per persoon


TRDPS044/Extra dag SGL: +€110 of +€132; DBL +€55 of +€66; TPL +€48 of +€55 - naargelang verblijfsperiode LS/HS


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!