+32 (0)70 23 33 13
  • The Giri

Ben je op zoek naar een unieke ervaring die exclusief en betaalbaar is? Zoek niet verder! Genesteld tussen de prachtige rijstterrassen van- het door UNESCO beschermde - Jatiluwih, bevindt zich het gloednieuwe luxe tentenkamp The Giri. Het ligt verscholen in het primaire regenwoud en biedt onvergetelijke vergezichten op Bali’s indrukwekkende vulkanen. In deze rustige omgeving vind je de mooiste rijstterrassen waar Bali zo bekend om staat, warmwaterbronnen, eeuwenoude tempels en tropisch regenwoud.

Je tent (een van de 8 beschikbare tenten) heeft een eigen badkamer met toilet en douche en is hermetisch afgesloten om te voorkomen dat insecten je nachtrust zouden verstoren. Ze is stijlvol ingericht en biedt hetzelfde comfort als een hotelkamer. Vanop je ruime privéterras met zitplek kijk je uit op het regenwoud of de bergen van Jatiluwih en geniet je van de prachtige zonsopgang. Het volledig ‘open-keuken’ Paksis restaurant bereidt op authentieke wijze typisch Balinese gerechten met ingrediënten uit eigen tuin. Het wordt dus culinair genieten met prachtig zicht op de weidse natuur. Ter plaatse kan je deelnemen aan diverse activiteiten zoals mountainbike, jungle treks, nachtelijke hiking, vogels spotten, tempels bezoeken en kooklessen volgen.

Individueel

Dag 1 - Zuid-Bali > The Giri

Je gids wacht je op aan de luchthaven of de receptie van je hotel in Zuid-Bali voor je transfer naar The Giri. De tocht doorheen het Balinese binnenland brengt je langs rijstvelden en kleine dorpjes. Na een uurtje kom je aan in het Giri Tented camp. Je checkt in en kan beginnen genieten. Bewonder de maagdelijke natuur, maak een korte wandeling in de omgeving of drink een cocktail op je privéterras terwijl de zon achter de statige vulkanen verdwijnt.

Comfort Hotel:  Giri Tented Camp (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - The Giri

Je start de dag met een uitgebreid ontbijt in het tentenkamp. Daarna ga je óf door de jungle trekken doorheen het omliggende regenwoud met kleurrijke fauna en flora óf neem je deel aan de kookles waar je alle geheimen en smaken van de Balinese keuken ontdekt. Eén keuzeactiviteit is inbegrepen.

Hotel:  Giri Tented Camp (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - The Giri > Zuid-Bali

Na je ontbijt heb je de dag vrij. Er is keuze uit mountainbiken, vogels spotten, je kan tempels bezoeken en nog veel meer. Lees een boek op je privéterras of maak een wandeling in de buurt van het kamp. Jij bepaalt hoe inspannend of ontspannend je voormiddag wordt. In de loop van de namiddag komt de gids je ophalen voor de transfer naar de luchthaven of je volgende hotel in Zuid-Bali.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

  • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

  • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

  • 2 overnachtingen in luxetent met ontbijt
  • Transfers met privéwagen met chauffeur
  • Kookles of trekking in de jungle

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

Charme Prijs per persoon


TRDPS034/Extra nacht: va +€47 pppn op basis van een 2-persoonstent, Grand Deluxe tent: va +€ 14 pppn op basis van een 2-persoonstent, Suite tent: va + €39 pppn op basis van een 2-persoonstent


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!