+32 (0)70 23 33 13
 • Makassar
 • Rantepao
 • Punak Lakawan
 • Lemo
 • Suaya
 • Londa
 • Kete Kesu
 • Batutumonga
 • Saddan
 • Pallawa

Tijdens je rondreis op het eiland Sulawesi overnacht je in Rantepao, midden in de centrale vallei. Van daaruit maak je met je gids en chauffeur uitstappen op eigen tempo door het berglandschap, op zoek naar de unieke Toraja-architectuur, rotsgraven en tau-taupoppen. Je woont begrafenisceremonieën bij en leert het alledaagse leven van dit buitengewone volk kennen.

Individueel

Dag 1 - Makassar - Rantepao

Je gids en chauffeur verwelkomen je op de luchthaven. Zij zullen je begeleiden tijdens de reis door Toraja. Vanaf de luchthaven van Makassar wacht je een pittoreske rit langs Buginese dorpen met hun typische huizen. De tocht naar Rantepao duurt 7 à 8 uur met stops onderweg. Op de Punak Lakawan is het uitzicht grandioos.

Comfort Hotel:  Hotel Fave (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Melia Makassar (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Rantapao - Lemo -Suaya - Kete Kesu - Rantapao

Je gaat de hele dag op ontdekking door het land van de Toraja’s. Je brengt een bezoek aan Lemo, bekend voor zijn hangende graven. In de nissen voor de grafkamers staan levensgrote houten tautaupoppen. In Suaya ontdek je het geheim van de baby-‘boom’, en in Londa kom je te weten hoe de doden nog steeds met grote ceremonieën worden bijgezet. Je trekt verder naar Kete Kesu, bekend voor zijn prachtige tongkonanhuizen, oude rijstschuren en kleurrijk houtsnijwerk.

Comfort Hotel:  Luta Resort (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Heritage (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Rantapao - Batuttumonga - Saddan - Pallawa - Rantapao

Vandaag breng je een bezoek aan Batutumonga, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Rantepao en de vallei. Het is hier aangeraden om een stevige wandeling te maken langs de akkers en voorbij het dagelijkse Torajaleven, met eenden en waterbuffels. De wandeling maak je zo lang of zo zwaar als je maar wil. In de namiddag bezoek je het weefcentrum van Toraja : Saddan en Pallawa.

Comfort Hotel:  Luta Resort (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Heritage (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Rantapao

Vandaag eindigt deze uitbreiding. Na het ontbijt keer je terug naar Makassar en transfer naar Hasanuddin Airport voor de vlucht naar je volgende bestemming.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht h/t Makassar - Palopo met Wings Air
 • 3 nachten met ontbijt in de vermelde accommodatie of equivalent
 • Transfers in privéwagen met chauffeur 
 • Inkomgeld van vermelde bezoeken met Nederlands - Engels- of Franssprekende gids (naar keuze en beschikbaarheid)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

 

 

Moet je weten

Opmerking: afhankelijk van de beschikbaarheid vlieg je naar Tana Toraja (45’ transfer) of naar Palopo (3u transfer).

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!