+32 (0)2 550 01 00
 • Medan
 • Samsosir Island
 • Brastagi
 • Bukit Lawang
 • Medan

Op Sumatra, een van de grootste eilanden ter wereld, ontdek je de oude en nog voortlevende Batakcultuur rond het Tobameer. In de jungle bewonder je de weelderige flora en fauna... en ontmoet je orang-oetans!

Individueel

Dag 1- 2 - Medan - Samosir Island

Je gids en chauffeur wachten je op bij aankomst in de luchthaven van Medan. Je bezoekt rubber- en palmolieplantages op je weg naar Parapat. Daar neem je de ferry naar Samosir, een groot eiland in het Tobameer en middelpunt van de Batakcultuur.

Morgen ontdek je verschillende Batakdorpen op Samosir per wagen. De stenen tafels en stoelen in Ambarita, waar de Sialagan koningen recht spraken, evenals de graven van de Sidabutar koningen in Tomok, zijn stille getuigen van de oude cultuur die vandaag verderleeft in traditionele dansen en weeftechnieken.

Standard Hotel:  Tabo Cottages (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Samosir Island - Brastagi

’s Morgens neem je de ferry terug naar Parapat. De rit naar Brastagi wordt aangenaam onderbroken door enkele bezoeken onderweg zoals een traditioneel Rumah Bolon (lang huis), het oude paleis van de Simalungun koningen, de Sipiso-piso waterval en het typische Batak Karo dorp Dokan.

Bij aankomst in Brastagi kan je op de markt lekker vers fruit kopen. In Lhumbini park zie je een duplicaat van de Shwedagon pagode.

Standard Hotel:  Grand Mutiara (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Brastagi - Bukit Lawang

Vandaag bewonder je de orang-oetans van Bukit Lawang, een van de twee plekken waar deze dieren nog in het wild leven! Onderweg stop je aan de traditionele markt van Kuala.

Na een korte middagpauze en wandeling langs de oever steek je per kano de rivier over. Je woont het voeren van de orang-oetans bij en trekt nadien dieper de jungle in voor een wandeling van 3 uur en ontdekt de flora en fauna van dit tropische regenwoud. De accommodatie hier is zeer eenvoudig.

Standard Hotel:  Eco Lodge Bukit Lawang Cottage (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Bukit Lawang - Medan

Je rijdt terug naar Medan. Bij aankomst maak je een stadstour in een becak of fietstaxi. Je bezoekt het Sultanpaleis, de Grote Moskee en de Chinese tempel. Vrije namiddag.

Standard Hotel:  JW Marriott (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Medan

Vrije ochtend tot je transfer naar de luchthaven.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

 • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

 • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

 • 5 overnachtingen met ontbijt in de vermelde accommodatie of gelijkwardig
 • Transfers met privéwagen (airco) en chauffeur 
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken met Nederlands-, Frans- of Engelssprekende gids (naar keuze, volgens beschikbaarheid)
 • Jungletrekking in Bukit Lawang (3u) & Becak tour in Medan 

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, je film en fotopermit in Bukit lawang fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Land je in de namiddag in Medan, dan wordt de volgorde van het programma aangepast. Denk eraan: je accommodatie in Bukit Lawang is zeer eenvoudig.

Onze destination experts werken op verzoek graag een uitgebreid Sumatra programma voor jou uit!

Binnenlandse vlucht nodig vanuit Java of Bali? Vraag naar de prijs in je Connections travel shop. Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!