+32 (0)70 23 33 13
  • Yogyakarta

In Jogjakarta en op de nabijgelegen Prambanan- en Borobudursites word je ondergedompeld in de Javaanse cultuur. Vervolgens doorkruis je de prachtige landschappen van Oost-Java met afwisselend fotogenieke rijstterrassen, bergen en plantages. De zonsopgang vanop de Bromovulkaan zal je eeuwig bijblijven!

Individueel

Dag 1 & 2 - Jogjakarta

Aankomst en transfer naar je hotel in Jogjakarta.

Morgen, na het ontbijt vertrek je voor de stadstour van cultuurstad Jogjakarta. Eerst bezoek je de oude Kraton, het “Sultanspaleis“ uit 1775 met een groot aantal hoven, hallen en paviljoens, waarvan een deel nog steeds als residentie van de Sultan dient, en het oude Waterpaleis.

Het dorp Kota Gede is het centrum voor ambachtelijk zilverwerk en batik. In de namiddag bezoek je de Prambanansite met de grootste en mooiste hindoetempels van Indonesië.

Comfort Hotel:  Melia Purosani (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency Yogyakarta Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Jogjakarta

’s Ochtends beleef je een van de hoogtepunten van je rondreis tijdens het bezoek aan de Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld. De Borubudur werd in de 8ste eeuw gebouwd als een grote stoepa met negen etages, die de weg naar het nirwana symboliseren. Vanavond neem je afscheid van je chauffeur en gids of je spreekt af hem een extra dag te houden (niet inbegrepen).

Comfort Hotel:  Melia Purosani (Breakfast)
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency Yogyakarta Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Jogjakarta

Vandaag eindigt je rondreis. heb je nog een paar dagen vakantie, verleng dan je verblijf met een strandvakantie of trek op uitstap naar Sumatra of de Komodo eilanden.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximaal 30 dagen mits inreis en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens: Soekarno Hatta-Jakarta, Ngurah Rai International Airport-Bali, Kualanamu International Airport-Medan, Juanda International Airport-Surabaya, Hang Nadm International Airport-Batam, Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang, Batam Center Seaport-Batam, Sekupang Seaport-Batam, Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://embassyofindonesia.eu.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

Tijdzone

  • Java: + 6u (winter), + 5u (zomer). 

  • Bali, Lombok en Sulawesi +7u (winter), +6u (zomer).

Valuta

Munteenheid

Indonesische roepia; 1000 IDR = 0,064 EUR & 1 EUR = 15.557 IDR (11 DEC 2019)Betalingswijze

Voorzie euro’s. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard en ATM’s zijn goed verspreid.

Fooien

Het geven van fooien is in Indonesië gebruikelijk en voor veel mensen een belangrijk deel van het inkomen. Het gaat telkens om kleine bedragen. Voor je chauffeur of gids voorzie je op het einde van de reis ongeveer €3 /pers./dag, volgens appreciatie aan te passen.

Klimaat

Oost-Java, Bali, Lombok en Sulawesi hebben een tropisch moessonklimaat. Tijdens het regenseizoen van oktober tot april valt er elke dag een bui, meestal van korte duur.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Jogjakarta 25 25 25 25 26 25 24 25 25 26 26 25
Bali 27 28 28 28 27 26 26 26 27 27 28 28
Lombok 25 26 26 26 26 25 24 25 25 26 27 26
Makassar 26 26 26 26 26 26 26 26 27 27 26 25

 

Wat is inbegrepen?

  • 3 nachten met ontbijt in de vermelde accommodatie of gelijkwaardig
  • Transfers h/t van de luchthaven naar je hotel in Jogyakarta 
  • Dagtour Jogjakarta en Prambanan, dagtour Borobudur inclusief inkomgelden, met Nederlands-, Frans- of Engelssprekende gids (naar keuze, volgens beschikbaarheid) en lokale gids op de sites.

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, fooien, optionele excursies, maaltijden en drank en persoonlijke uitgaven en eventueel kerstgale of nieuwjaarsgalatoeslagen. Deze supplementen zullen je worden meegedeeld bij reservering.

Moet je weten

Idul Fitri is het Indonesische Suikerfeest en valt in 2021 op 13 mei. Rond deze datum wordt er veel gereisd en moet je rekening houden met langere reistijden wegens dit drukke verkeer en langere wachttijden aan de ferry van Java naar Bali.

Comfort Prijs per persoon


TRJOG008


Deluxe Prijs per persoon


TRJOG008/Deluxe code: TRJOG009


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!