+32 (0)70 23 33 13
  • Tokyo
  • Kyoto

Wie Japan hoort, denkt meteen aan haar twee bekendste steden: Tokyo & Kyoto. Ze belichamen dan ook mooi het land van de rijzende zon. Tokyo is blits, modern en bruisend. Het gezellige Kyoto wordt getypeerd door het authentieke, de geschiedenis, de samurai en de geisha’s. De twee steden vormen een ideale combinatie en zijn essentiële onderdelen in je reisschema.

Individueel

Dag 2 - Tokyo

Aankomst op de luchthaven. De airportbus brengt je naar het hotel. Na je check-in is de ideale manier om je jetlag te verwerken een tripje naar Shibuya Crossing. Op dit kruispunt kan je meteen de sfeer van Tokyo voelen. De ideale start van je citytrip.

Tip: Ga zeker even het standbeeld van Hachiko bekijken.

Standard Hotel:  Sunshine City Prince (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Keio Plaza (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Tokyo

Je eerste volledige dag in Tokyo wacht. Bezoek zeker de Tsukuji vismarkt, Shibuya crossing, mocht je daar gisteren geen zin of tijd toe gehad hebben, en de Senso-ji tempel. Ook de bruisende Shinjuku wijk mag niet ontbreken aan je belevingsprogramma.

Tip: Ga vandaag een volledige dag op stap met Nicolas en laat je helemaal wegwijs maken in Tokyo. Laat je ’s avonds verrassen door een onvergetelijke Robot show.

Standard Hotel:  Sunshine City Prince (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Keio Plaza (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Tokyo

Heb je de sfeer van Tokyo voldoende opgesnoven? Waarom dan geen stapje buiten Tokyo zetten. Bezoek bv. de UNESCO erfgoedsite van Nikko of Kamakura. Dat kan heel eenvoudig op individuele basis gebruikmakend van je JR Pass.

Tip: Nikko of Verborgen Kamakura

Standard Hotel:  Sunshine City Prince (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Keio Plaza (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Tokyo - Kyoto

Vandaag heb je nog voldoende tijd om Tokyo verder te ontdekken alvorens je richting Kyoto reist. Je bagage wordt ’s morgens al opgehaald en rechtstreeks naar je hotel in Kyoto gebracht. Maak je geen zorgen over de trein: er is er één om het half uur tot 19u en reserveren moet niet!

Tip: Sumo experience & Changko lunch of Akihabara

Standard Hotel:  Karasuma Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Royal Park Hotel The Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Kyoto

Welkom in Kyoto! Deze stad biedt een brede waaier aan boeiende taoïstische en boeddhistische heiligdommen. Zo is er de wondermooie Fushimi Inari en de indrukwekkende Kiyomizu Dera. Je kan deze tempels heel eenvoudig bereiken gebruikmakend van je JR Pass en ze te voet ontdekken.

Tip: Fushimi & Uji tour en Cultureel Kyoto

Standard Hotel:  Karasuma Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Royal Park Hotel The Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Kyoto

Op je tweede dag in Kyoto kan je de stad verder ontdekken. Er zijn nog ontelbare bezoekmogelijkheden zoals het kasteel van de shogun en het keizerlijk paleis. Liever wat meer natuur? Verken het natuurhistorisch park van Nara of de bamboewouden van Sagano.

Tip: Nara Tour

Standard Hotel:  Karasuma Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Royal Park Hotel The Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Osaka - Tokyo

Einde van een prachtige reis en transfer naar de luchthaven van Osaka.

Op stap in Tokyo met een Belg

 Volledige dag

Elke dag organiseert Connections stadswandelingen in het gezelschap van Nicolas Wauters, een jonge Belg die stapelverliefd werd op Tokyo. Te voet en met de metro neemt hij je mee op ontdekking doorheen de belangrijkste wijken. Hij leert je snel en eenvoudig oriënteren en navigeren door deze hectische metropool en boeit je met duizend-en-een knepen en anekdotes over de stad en haar inwoners.

 In groep
Ontdek nu

Tokyo: Robot show

 Avond

Verwacht het onverwachte en maak je klaar om weggeblazen te worden! Een bezoek aan Tokyo is niet compleet zonder een Robot Show gezien te hebben in het hart van de entertainment wijk Shinjuku. Nadat je verwelkomd bent door een robotband die live muziek verzorgt, is het tijd om echt verbaasd te zijn. Gedurende een uur volg je van dichtbij een wervelende non-stop robot show waarin alle robotclichés en moderne technologie aan bod komt. Slapen zit er niet meer in na deze adrenaline rush!

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo vanuit de lucht dag- of nachtvlucht

 1u30 (waarvan 15 min. vluchttijd)

Om volop te kunnen genieten van het spektakel dat de skyline van Tokyo biedt, is er niks betere manier dan dit vanuit de lucht te doen. Afgezien van de unieke ervaring van een helikoptervlucht geeft het je meteen een dieper inzicht in de organisatie van de stad. Een absolute aanrader! Ervaar de opwinding van een 15’ durende arendsblik en ontdek De Tokyo Tower, de Skytree en het keizerlijk paleis vanachter de extra grote ramen van je helicopter bij dag of nacht. De Sumida Rivier, de talrijke tuinen en parken en het Shibuya kruispunt beleef je in een oogopslag. Bij helder weer zie je zelfs Mount Fuji.

 Individueel

Tokyo: Sumotraining in een Sumo-Beya

 's Morgens

Minstens zo indrukwekkend als een wedstrijd bijwonen is een close-up ervaring tijdens een training. Sumo worstelaars zijn gegroepeerd in veschillende Beya waar ze samen wonen en trainen. Enkele van deze Beya laten je toe om onder begeleiding van een gids de training ‘s ochtends bij te wonen. Tijdens deze ochtendrituelen dien je stil te blijven en de regels te volgen van de Beya.

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: Sumowedstrijd

 Avond

De nationale sport bij uitstek is het sumo worstelen. Slechts 3 maal per jaar kan je een officiële wedstrijd bijwonen in Tokyo. In januari is het eerste tornooi van het jaar en jij zal dit bijwonen. Een lokale gids neemt je mee naar het sumostadium en maakt je wegwijs in de regels en gewoontes. Deze traditionele sport is bijzonder indrukwekkend en je zal niet weten waar eerst kijken. Samen met locals geniet je van dit authentieke spektakel.

 Individueel
Ontdek nu

Tsukiji Fish Market & Sushi Making

 1/2 dag

Tijdens deze tour - uiterst geschikt voor ultieme sushiliefhebbers - breng je een bezoek aan 's werelds grootste vismarkt: de Tsukiji-vismarkt. Deze markt verhandelt meer dan 400 soorten zeevruchten en 2000 ton vis per dag. Samen met een lokale gids bezoek je ‘s morgens de markt, waar vis geveild wordt en je alles leert over exotische vissoorten. Vervolgens zal je onder leiding van een sushimeester zelf sushi maken die je vervolgens voorgeschoteld krijgt tijdens de lunch.

 Individueel

Tokyo: daguitstap naar Kamakura

 Volledige dag (+/- 11 uur)

Tokyo. Je trekt naar enkele bekende en hoogtepunten rondom de megapool. Je start met een gegidst bezoek aan de Grote Boeddha* van Kamakura; een indrukwekkend groot bronzen beeld. Dan volgt een Japanse lunch en een bezoek aan de Kotoku-in tempel en het Tsurugaoka schrijn. Je nipt een groene thee in een 400 jaar theehuis in een prachtige Japanse tuin en voor je terugkeer naar Ginza of Shinjuku steek je de baai van Tokyo over via de beroemde, 860 m. hoge kabelhangbrug van Yokohama.

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: daguitstap naar Nikko

 Volledige dag

Verwacht prachtige heiligdommen en een zeer bijzondere natuur op slechts 2 u van Tokyo. Het Nikko Nationaal Park is al eeuwenlang een centrum voor shintoïsme en boeddhisme. Je gids neemt je mee op bezoek van de belangrijkste schrijn, het Toshogu heiligdom, versierd met meesterlijk houtsnijwerk en bladgoud en maakt je wegwijs door dit grote complex. Een typische Japanse lunch is inbegrepen. In de namiddag ontdek je het Chuzenji-meer en de Kegon waterval. ’s Avonds keer je terug naar Tokyo (Shinjuku of Ginza).

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: daguitstap naar Mount Fuji & Hakone

 Volledige dag (+/- 11u)

Wie aan Japan denkt, denkt niet enkel aan Tokyo en Kyoto, maar ook aan de iconische Mount Fuji! Op deze dagexcursie vertrek je vanuit Tokyo doorheen het platteland tot aan de voet van de berg. Daar klim je met de bus tot aan het 5de station (in de winter mogelijks gesloten). Van hieruit heb je een prachtig zicht op de top. Na de lunch ga je aan boord van de kabelbaan van Hakone. Het ritje biedt je een fantastisch panoramisch overzicht op de regio en Mount Fuji. Als laatste maak je nog een mooie boottocht op het Ashi meer. De reflectie van Mount Fuji in het water  en de mooie natuur bezorgen je een onvergetelijk einde van deze dag. Retour per bus naar Tokyo waar je ‘s avonds aankomt.

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto: uitstap naar Arashiyama

 1/2 dag (namiddag +/- 4 uur)

Kyoto. Tijdens deze gegidste voormiddagexcursie neem je de trein naar het bekende Fushimi Inari schrijn met zijn veelvoud aan typische rode tori’s. Een uniek beeld. De gids leidt je rond in dit heiligdom. Hierna gaat het per trein naar de 11de eeuwse Byodoin tempel. Tenslotte heb je de kans om een voorstelling van een thee ceremonie bij te wonen. 

 Individueel
Ontdek nu

Cultural Kyoto

 1/2 dag (namiddag +/- 4 uur)

Vanuit Kyoto station neem je samen met je gids de lokale bus naar de Kiyomizu tempel. Helemaal gratis is het panoramisch uitzicht over Kyoto. Vervolgens bezoek je de zen tempel Kodaiji met zijn prachtige Japanse tuinen en het geisha district van Kyoto, Gion. Dit district bloeide in de Edo periode en vandaag merk je nog steeds dezelfde sfeer dankzij de houten façades, kleine theehuizen en verlegen geisha’s die je er met wat geluk te zien krijgt.

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto per fiets

 3u. (voormiddag)

Kyoto leent zich enorm tot een ontdekking per fiets! Tijdens deze 3u.-durende tocht ga je in kleine groep onder begeleiding van je Japanse gids doorheen deze van-alle-moderniteit-gevrijwaarde en prachtige stad. Je fietst langs de kanalen van Kyoto, leert alles over de geschiedenis en bezoekt ook de Nanzeji tempel. Op het pad van de filosofie tussen de bomen door kom je volledig tot rust.

 In groep
Ontdek nu

Kyoto Maiko Dinner

 Avond

Tijdens je verblijf in Kyoto zal je zeker een wandeling door Gion, de geisha wijk met traditioneel houten huizen maken. Met een beetje geluk zie en ontmoet je zelfs een Geisha of Maiko. Deze avondexcursie laat je kennismaken met de traditionele pure Japanse keuken en de unieke kans om een Maiko-dans van dichtbij te kunnen bewonderen. Een aanrader!.

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto: uitstap Nara

 1/2 dag (voormiddag)

Kyoto. Samen met je gids neem je de trein naar het historische park van Nara. Je bezoekt er de indrukwekkende 11de eeuwse Todaiji tempel die een enorme bronzen boeddha herbergt en zich mag roemen op de titel van het grootste houten gebouw ter wereld. Tussen de vele tamme herten op het wandelpad door begeef je je naar de mooie Kofukuji pagode.

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto: uitstap Fushimi & Sake

 1/2 dag (voormiddag +/- 4 uur)

Kyoto. Deze voormiddagexcursie start aan het station van Kyoto. Van hieruit ga je met de lokale gids per trein naar het het Okura Sake Museum. Alles wat je moet weten over sake en uiteraard enkele proevertjes staan op het programma. Daarna gaat het verder naar de bekende Fushimi Inari schrijn. Dit schrijn heeft een veelvoud aan typische rode tori’s die voor een uniek en bekend beeld zorgen. De gids leidt je rond in dit heiligdom.

 Individueel
Ontdek nu

Cultural Kyoto

 1/2 dag (namiddag +/- 4 uur)

Tijdens deze excursie bezoek je samen met je gids twee mijlpalen in Kyoto: het wondermooie gouden paviljoen en het Nijo kasteel, de vroegere verblijfplaats van de Shogun. De diverse ruimtes zijn goed bewaard en geven je een beeld van het op zichzelf aangewezen Japan uit de 16de - 17de eeuw.

 Individueel
Ontdek nu

Hotel & maaltijden

De traditioneel Japanse keuken bevat natuurlijk rijstgerechten, misosoep en legt vaak de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten. Vis en zeevruchten zijn een hoofdingrediënt en worden zowel rauw opgediend onder de vorm van sushi en sahami als gefrituurd (tempura). Historisch gezien meden Japanners het eten van vlees maar sinds de modernisering sinds 1860 werden gerechten op basis van vlees (tonkatsu) gemeengoed. Vandaag is Kobe-beef extreem populair. 

Afgezien van rijst, staan ook noedels (soba en udon) op de kaart. Gestoofde gerechten in een visbouillon (oden) of rundvleesbouillon (sukiyaki en nikujaga), Chinese noedels in soep (ramen) en gebakken dumplings (gyoza). Ook curry en hamburger steaks tref je aan op het menu. 

Japans typische snoep heet wagashi en wordt gemaakt op basis van rodebonenpasta evenals inheemse rijstwijn of sake. Japanse keuken, in het bijzonder sushi, is geliefd over de hele wereld.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat geldig moet blijven tijdens je verblijf in Japan en een e-ticket dat bewijst dat je binnen de 3 maanden na aankomst in Japan het grondgebied verlaat. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://diplomatie.belgium.be/nl.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+8u (winter) en +7u (zomer)
Japan kent tot hiertoe geen zomertijd.

Valuta

Munteenheid

Yen; 100 Yen = 0,77 EUR and 1 EUR = 130 JPY (01/08/2017)

Betalingswijze

In Japan is cash koning. Wissel voor je vertrek al wat Japanse yen, en neem contante euro's mee. In internationale hotels en winkelketens kan je zonder probleem betalen met een buitenlandse kredietkaart. In restaurants wordt je buitenlandse kredietkaart vaak niet geaccepteerd door de betaalterminal. De handigste plaats om geld uit de muur te halen is in een van de vele 7 Eleven supermarkten.

Klimaat

Japan's uitgestrektheid en bergachtig karakter zorgt voor verschillen in temperatuur en weertype. Het noordelijk deel heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en vrij milde winters en vier seizoenen, vergelijkbaar met België. Het zuiden van Japan geniet van een warm zeeklimaat met mediterraans karakter en kent eigenlijk slechts twee seizoenen. De winters zijn lenteachtig warm met redelijk veel neerslag, de zomers zijn warm tot vrij heet met grote hoeveelheden regen. Van de Ryukyu-eilanden hebben de meest zuidelijke, de Okinawa-eilanden, een subtropisch klimaat met temperaturen die zelfs in de wintermaanden nog rond de twintig graden liggen. 

Hoogteverschillen
Op alle eilanden vind je vulkanen en bergen, variërend van heuvelachtig tot de 3776 piek van Mt. Fuji. Dit levert qua neerslag ieder jaar een verschillend weerbeeld op dat moeilijk op voorhand kan voorspeld worden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

17
Bestemming J F M A M J J A S O N D
JTokyo 8 9 12 17 22 24 27 30 26 20 16 11
Kyoto 9 9 12 17 22 25 29 30 27 22 17 11
Mount Fuji 10 10 13 18 23 25 29 31 27 21 12
Naha (Okinawa) 19 17 18 20 23 26 28 29 29 28 26 23
Hakodate 00 -2 -2 02 08 12 16 20 22 19 13 06

 

Wat is inbegrepen?

  • 6 overnachtingen met ontbijt
  • Transfer luchthaven - hotel op dag 1
  • Bagage transfer Tokyo - Kyoto op dag 4 (tot 03 JAN 2018)
  • Treinticket per bullettrein Tokyo - Kyoto in ordinary class
  • Transfer hotel - luchthaven op dag 7
  • Je Japan step-by-step reisgids (vanaf 03 JAN 2018)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, maaltijden en drank, facultatieve uitstappen en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

Fooien zijn 'not done' in Japan. Het uitdelen van een fooi kan als beledigend beschouwd worden.
De dag-aan-daginvulling is louter inspirationeel en opgesteld om het belevingsgehalte van je reis te verhogen.

Standard Prijs per persoon


TRTYO007


Superior Prijs per persoon


TRTYO007


33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!