+32 (0)2 550 01 00
 • Tokyo
 • Hakone
 • Kyoto
 • Hiroshima
 • Osaka

Dit reisprogramma brengt je naar de twee bekendste metropolissen Tokyo en Kyoto, naar Hakone nabij de beroemde Mount Fuji en naar de historische steden Hiroshima en Osaka. Heden en verleden, oorlog en kunst wisselen elkaar als thema's af. Van de glitter van Tokyo reis je naar de natuurpracht van Hakone en Mount Fuji, de authenticiteit en tempels van Kyoto, de herdenking van WO II in Hiroshima, het kunstopenluchtmuseum op het eiland Naoshima en de feodale kastelen van Osaka. Een prachtig en verrijkend boeket van impressies.

Individueel

Dag 1 - Tokyo

Aankomst op de luchthaven van Tokyo. De shuttle brengt je naar je hotel. Na je check-in is de ideale manier om je jetlag te verwerken een tripje naar Shibuya Crossing. Op dit kruispunt kan je meteen de sfeer van Tokyo voelen. De ideale start van je city break. Ga zeker even het standbeeld van Hachiko bekijken.

Standard Hotel:  Sunshine City Prince (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Keio Plaza (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Tokyo

Tijd om een eerste volledige dag in Tokyo te spenderen. Bezoek zeker de Tsukuji vismarkt, Shibuya crossing, mocht je daar gisteren geen zin of tijd toe gehad hebben, en de Senso-ji tempel. Ook de bruisende Shinjuku wijk mag niet ontbreken op je Tokyo belevingsprogramma.

Tip: Ga vandaag een volledige dag op stap met Nicolas en laat je helemaal wegwijs maken in Tokyo. Laat je ’s avonds verrassen door een onvergetelijke Robot show.

Standard Hotel:  Sunshine City Prince (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Keio Plaza (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Tokyo

Heb je de sfeer van Tokyo voldoende opgesnoven? Waarom dan geen stapje buiten Tokyo zetten. Bezoek bv. de UNESCO erfgoedsite van Nikko of Kamakura.

Tip: Nikko of Verborgen Kamakura excursie

Standard Hotel:  Sunshine City Prince (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Keio Plaza (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Tokyo - Odawara - Hakone

Vandaag ruil je de Japan rail Pass om en reis je van Tokyo naar Odawara. Je bagage wordt rechtstreeks naar je hotel in Kyoto gebracht. Je voorziet best een rugzak voor 1 nacht. We raden een vertrek in de voormiddag aan. Aangekomen in Odawara stap je over op de lokale trein richting de vallei rondom Mount Hakone. Je ryokan* ligt op wandelafstand van een van de lokale bus/trein stops. Afhankelijk van je schema kan je meteen starten met de ontdekking van Hakone.

*Overnachten in een ryokan is een authentieke Japanse ervaring. In Hakone blijf je een nacht in zo'n typische Japanse B&B, een ryokan. Deze verblijfsplaats komt veel voor in Hakone door de vele natuurlijke warmwaterbronnen. In een ryokan word je verwelkomd door je gastvrouw die je wegwijs zal maken in de typische gewoontes en gebruiken. Het opmaken van de tatami, het dragen van de Yukata en de regels in de onsen (warmwaterbronnen). ’s Avonds geniet je van een heerlijke en typische Japanse maaltijd geserveerd in de ryokan.

Standard Hotel:  Hakone Hotel Kowakien (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Fujiya hotel (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Hakone - Odawara - Kyoto

Vandaag heb je de tijd om Hakone en omgeving te ontdekken. Met de Hakone Free Pass kan je je verplaatsen met de lokale bussen, kabelbanen en boten om de regio optimaal te ontdekken en te genieten van prachtige vergezichten op Mount Fuji-san. Vanaf het Odawara station kan je dan met je JR pass naar Kyoto reizen. Let wel: verlies de tijd niet uit het oog want de laatste trein vertrekt rond +/- 18u.

Standard Hotel:  Karasuma Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Royal Park Hotel The Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Kyoto

Welkom in Kyoto! Deze stad biedt een brede waaier aan boeiende taoïstische en boeddhistische heiligdommen. Je kan deze tempels heel eenvoudig bereiken gebruikmakend van je JR pass en ze te voet ontdekken.

Tip: Fushimi & Sake tour en Cultureel Kyoto

Standard Hotel:  Karasuma Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Royal Park Hotel The Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Kyoto

Breng in de voormiddag een bezoek aan het natuurhistorisch park van Nara. Dat kan heel eenvoudig op eigen houtje gebruikmakend van je JR pass.

Tip: Het Gouden Paviljoen en het kasteen van de Shogun of Nara tour.

Standard Hotel:  Karasuma Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Royal Park Hotel The Kyoto (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Kyoto - Hiroshima

Vandaag reis je van Kyoto naar Hiroshima gebruikmakend van je JR pass. Je bagage wordt rechtstreeks naar je hotel in Osaka gebracht, dus voorzie een rugzak met het nodige voor 2 nachten. Op weg van Kyoto naar Hiroshima passeer je Himeji (+/- 60 min). Hier vind je het mooiste feodale kasteel van Japan. Het ligt op slechts 15 minuten stappen van het station, en dus ideaal op weg naar Hiroshima. Na het bezoek, kan je de treinreis naar Hiroshima verderzetten (60 min - Sakura).

Standard Hotel:  Hiroden (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  RIHGA Royal Hiroshima (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Hiroshima

Vandaag heb je een volledige dag om Hiroshima en omgeving te bezoeken. Begin met een bezoek aan het Peace Memorial Park en het bijhorende museum, en krijg inzicht in een van de belangrijkste dagen in de geschiedenis. Begeef je vervolgens met de JR trein naar het Miyajimaguchi station. Dit station ligt op wandelafstand van de pier waar de JR ferry naar Miyajima vertrekt. Breng een bezoek aan het wonderlijke Itsukushima schrijn en zijn zwevende Tori, een van de bekendste beelden van Japan. Bij laagtij kan je wandelen tot aan de Tori.

Tip: Hiroshima & Miyajima cruise

Standard Hotel:  Hiroden (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  RIHGA Royal Hiroshima (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Hiroshima – Osaka

Je keert terug in oostelijke richting naar de stad Osaka. de liefhebbers van moderne kunst kunnen onderweg een stop maken in Okayama (+/- 40 min.) om vandaar het eiland Naoshima te bezoeken. Dit eiland is een groot openluchtmuseum en een mekka van de moderne kunst.Heerlijk om per fiets te ontdekken. Vanaf Okayama reis je verder naar Osaka (+/- 60 min. Sakura). deze stad heeft vele rivieren die het centrum doorkruisen en maken dat het er zeer aangenaam vertoeven is. Het kasteel van Osaka ligt centraal en is een mooi voorbeeld van de feodale edo-bouwstijl. Neem 's avonds zeker een koijkje aan het Namba station in Minami, dit 'Times Square'-tje is een aanrader.

Standard Hotel:  City Plaza Osaka (Continental Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Imperial Hotel (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Osaka - Tokyo - Brussel

Einde van een prachtige reis en transfer per JR trein naar de luchthaven van Osaka.

Op stap in Tokyo met een Belg in Tokyo of...

 Volledige dag

Je start in de wijk Harajuku met een bezoek aan het Meiji-Jingu schrijn middenin een groot stadspark. Dan bewonder je de architecturale pareltjes en de luxeboetieks langs Omotesando Avenue en nip je thee in Sunny Hills, een spectaculair gebouw. Met de metro rijd je naar Shibuya voor lunch (optioneel). Aan de beroemde Shibuya Crossing neem je de tijd voor people-watching terwijl je het haast mechanische spektakel observeert van honderden voetgangers die het kruispunt in alle richtingen tegelijk oversteken. Je ziet er het standbeeld van de trouwe Hachiko hond, en tal van modeboetieks, o.a. Tower 109. Daarna verken je het zakelijke Shinjuku-district met salarymannen. Vanop de 45ste verdieping van het Metropolitan gebouw geniet je van een prachtig stadsuitzicht. In Akihabara, het district van de Otaku (of computer nerds) is het al elektronica en ICT wat de klok slaat. Lunaparken zijn er verschillende etages hoog! Je rondt je kennismaking met Tokyo af met een bezoek aan het heiligdom van Kanda Myojin.

 BIJVOORBEELD

Wandeling met een Belg*               va  DBL €133
Volledige dag in Nikko                    va DBL €205
Volledige dag in Kamakura           va DBL €298
Volledige dag in Hakone                va DBL €335

VOORWAARDEN

Elke dag mogelijk, vertrek 9u, einde voorzien tegen 17u Franstalige of Engelstalige begeleiding, privé - max. 7 deelnemers. Voor de 6de en 7de persoon betaal je een vast supplement van € 30 per persoon.

In bovenstaande prijzen is een volledige dag begeleiding van Nicolas en zijn transportkosten inbegrepen. Je dient ter plaatse nog de kosten voor openbaar vervoer (kan soms gedekt zijn door je Japan Rail Pass), lunches en eventuele inkomtickets voorzien.

*Je kan op stap in Tokyo, Kyoto, Nara of Osaka

 In groep
Ontdek nu

Groepswandeling met een Belg in Tokyo

 4 u

Wil je de stad in een halve dag ontdekken? Op zondag en dinsdag kan dit perfect. Je ontmoet je Belgische gids in het informatiecentrum van het Tokyo International Forum en in kleine groep (max. 15 pers.) Je profiteert van het inzichtrijke advies van je gids en reserveert 4 uur voor de hoogtepunten van Tokio waaronder een bezoek aan Tokyo Station, het district van Marunouchi, Ochanomizu en uiteraard het elektronische district van Akihabara. (De groepswandelingen vinden plaats tussen 22/03 en 26/05/2020)

 

VOORWAARDEN

22/03/20 - 26/05/20 

Vertrek: Afspraak om 9.00 uur in het informatiecentrum van het Tokyo International Forum voor het bezoek in het Frans en 14.00 uur voor het bezoek in het Engels.
Duur: de wandeling duurt 4 uur

Data: De wandelingen worden elke zondag en dinsdag georganiseerd tussen 22/03/2020 en 26/05/2020.
Maximale groepsgrootte: 15 personen

 In groep

Tokyo per fiets

 8 u

Stap op je fiets en ontdek met Nicolas deze megastad op een unieke manier.

In tegenstelling tot wat je zou denken, is de stad Tokyo bijzonder aangenaam om per fiets te verkennen. Nadat je je fiets hebt opgehaald, begin je aan je fietswandeling. Als een echte local steek je het ongelooflijke kruispunt van Shibuya over. Vervolgens trek je verder naar de wijk Omote Sando om er de Champs-Elysées van Tokyo af te schuimen. Een kleine pauze in het park van Harajuku is gepland. Nadat je je fiets hebt teruggebracht, bezoek je de verlichte Meji-tempel.

VOORWAARDEN

Elke dag van 9 tot 17 uur. Rondleiding in het Frans, privé - max. 7 deelnemers. Je betaalt voor de 6e en 7e persoon een toeslag van € 30 / pers.

Bovenstaande prijs is inclusief een volledige dag met Nicolas en zijn transportkosten. Je moet jouw eigen transportkosten toevoegen (sommige verplaatsingen zijn ook gedekt door je Japan Rail Pass), optionele maaltijden en toegangstickets.

 Individueel

Tokyo Oud & Nieuw

 8 u

Tokyo is een moderne stad, maar dat is in de vorige eeuw dramatisch veranderd ... Aardbevingen, oorlog en de vooruitgang van architecturale constructies vormden en hervormden de skyline van de stad... Tijdens deze tour, we laten je de vele metamorfoses zien met terwijl beelden op de ipad je terug katapulteren in de tijd. Je zult versteld staan hoe radicaal de verandering is geweest deze laatste 100 jaar. Dit inzicht laat je nog meer genieten van het urban Tokyo.

VOORWAARDEN

Elke dag van 9 tot 17 uur. Rondleiding in het Frans, privé - max. 7 deelnemers. Je betaalt voor de 6e en 7e persoon een toeslag van € 30 / pers.

Bovenstaande prijs is inclusief een volledige dag met Nicolas en zijn transportkosten. Je moet jouw eigen transportkosten toevoegen (sommige verplaatsingen zijn ook gedekt door je Japan Rail Pass), optionele maaltijden en toegangstickets.

 Individueel

Tokyo Vanuit de hoogte

 8 u

Tokyo is een prachtige stad van onderaf gezien, maar biedt  evenveel prachtige gezichtpunten vanuit de hoogte. Tijdens deze tour bezoek je de stad en tal van buurten, en pik je ook die pracht hoogte- uitzichtpunten mee. Dus, naast het intrinsieke levendige karakter van de stad en haar inwoners, kan je de hoofdstad ook zien in alle uitgestrektheid, als het weer het toelaat zelfs tot aan Mount Fuji.

 VOORWAARDEN

Elke dag van 9 tot 17 uur. Rondleiding in het Frans, privé - max. 7 deelnemers. Je betaalt voor de 6e en 7e persoon een toeslag van € 30 / pers.

Bovenstaande prijs is inclusief een volledige dag met Nicolas en zijn transportkosten. Je moet jouw eigen transportkosten toevoegen (sommige verplaatsingen zijn ook gedekt door je Japan Rail Pass), optionele maaltijden en toegangstickets.

 Individueel

In de omgeving van Tokyo

 

Als je wilt, kun je, in het gezelschap van Nicolas, de hotspots buiten Tokyo bezoeken. Vanuit je hotel neemt je gids je mee op een ritje met het openbaar vervoer. Je ontdekt Nikko, UNESCO-site en het nationale park of Kamakura of de regio Hakone met zijn prachtige uitzicht op de berg Fuji.

 BIJVOORBEELD

Volledige dag in Nikko  va DBL €205
Volledige dag in Kamakura va DBL €298
Volledige dag in Hakone  va DBL €335

VOORWAARDEN

Elke dag mogelijk, vertrek 9u, einde voorzien tegen 17u Franstalige of Engelstalige begeleiding, privé - max. 7 deelnemers. Voor de 6de en 7de persoon betaal je een vast supplement van € 30 per persoon.

In bovenstaande prijzen is een volledige dag begeleiding van Nicolas en zijn transportkosten inbegrepen. Je dient ter plaatse nog de kosten voor openbaar vervoer (kan soms gedekt zijn door je Japan Rail Pass), lunches en eventuele inkomtickets voorzien.

*Je kan op stap in Tokyo, Kyoto, Nara of Osaka

 

 Individueel

Wagyu Experience

 8 u

Het Wagyu-rundvlees hoeft geen introductie! Geniet van een dagtocht met je Belgische gids en geniet van een lunch op basis van dit onvergelijkbaar lekker vlees, als we Nicolas mogen geloven. Drankjes zijn niet inbegrepen.

VOORWAARDEN

Elke dag van 9 tot 17 uur. Rondleiding in het Frans, privé - max. 7 deelnemers. Je betaalt voor de 6e en 7e persoon een toeslag van € 76 / pers.

Bovenstaande prijs is inclusief een volledige dag met Nicolas en zijn transportkosten. Je moet jouw eigen transportkosten toevoegen (sommige verplaatsingen zijn ook gedekt door je Japan Rail Pass), optionele maaltijden en toegangstickets.

 Individueel

Street Food Experience

 8 u

Tokyo barst uit zijn voegen als het culinaire ontdekkingen zijn waar je naar zoekt. Geniet van een snack in de ochtend, een lunch rond de middag en een laatste smaakontdekking in de namiddag tijdens deze privéwandeling. Een ideale gelegenheid om Tokyo smaakvol te ontdekken. Drankjes zijn niet inbegrepen.

VOORWAARDEN

Elke dag van 9 tot 17 uur. Rondleiding in het Frans, privé - max. 7 deelnemers. Je betaalt voor de 6e en 7e persoon een toeslag van € 76 / pers.

Bovenstaande prijs is inclusief een volledige dag met Nicolas en zijn transportkosten. Je moet jouw eigen transportkosten toevoegen (sommige verplaatsingen zijn ook gedekt door je Japan Rail Pass), optionele maaltijden en toegangstickets.

.

 Individueel

Tokyo: Sumowedstrijd

 Avond

De nationale sport bij uitstek is het sumoworstelen. Je kan een officiële wedstrijd van deze typische sport bijwonen in Tokyo. Dit is echter slechts drie maal per jaar gedurende 2 weken mogelijk. Een lokale gids maakt je wegwijs in de regels en de gewoonten. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! In 2020 kan je dagelijks wedstrijden bijwonen in deze periodes: 12/01 – 26/01, 10/05 – 24/05, 13/09 – 27/09

Start: Pick-up mogelijk in specifieke hotels (lijst beschikbaar in je travel shop) of anders afspraak in Hamamatsucho Bus terminal om 13u40 Einde: in het stadion rond 18u Inclusief: transfer met openbaar vervoer naar het stadion, inkomticket, begeleiding door Engelssprekende gids

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: Sumotraining in een Sumo-Beya

 's Morgens

Minstens zo indrukwekkend als een wedstrijd bijwonen is een close-up ervaring tijdens een training. Sumo worstelaars zijn gegroepeerd in veschillende Beya waar ze samen wonen en trainen. Enkele van deze Beya laten je toe om onder begeleiding van een gids de training ‘s ochtends bij te wonen. Tijdens deze ochtendrituelen dien je stil te blijven en de regels te volgen van de Beya. Omdat de trainingsschema’s enorm veel wisselen en dit vaak pas enkele weken vooraf geweten is wordt deze excursie 2 weken voor afreis bevestigd. Niet mogelijk tijdens tornooien.

Data: Heel het jaar uitgezonderd tijdens de grote tornooien (zie sumo wedstrijd) Start: Pick-up in je hotel om 07u45 Einde: aan de Beya om 11u
Inclusief: transfer met openbaar vervoer van je hotel naar de Beya, begeleiding door Engelssprekende gids Omdat de trainingsschema’s veel wisselen en dit pas kort vooraf geweten is wordt deze excursie 2 weken voor afreis bevestigd.

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: daguitstap naar Kamakura

 Volledige dag (+/- 11 uur)

Tijd om de drukte van Tokyo achter je te laten en een bezoek te brengen aan enkele bekende en minder bezochte hoogtepunten die deze megapool omringen. De dag vangt aan met een bezoek aan de Grote Boeddha van Kamakura. Dit bronzen standbeeld is enorm indrukwekkend; de lokale gids leidt je rond. Hierna geniet je van een lokale Japanse lunch. De tour gaat verder naar de Kotoku-in tempel en het Tsurugaoka schrijn. Je geniet tevens van een groene thee in een 400 jaar theehuis gelegen in een prachtige Japanse tuin. Voor je terugkomst naar Tokyo steek je de baai van Tokyo over via de beroemde, door kabels ondersteunde brug van Yokohama, 860 meter lang.

05/01 – 28/12/20
Start: Pick-up mogelijk in specifieke hotels (lijst beschikbaar in je travel shop) of anders afspraak in Hamamatsucho Bus terminal om 9u. Einde: Shinjuku of Ginza rond 18u Data: maandag, donderdag, zaterdag. (dagelijks in piekperiodes, meer info in je travelshop) Inclusief: pick-up in specifieke hotels, transport met bus, lunch, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids.

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: daguitstap naar Nikko

 Volledige dag

Vandaag verken je de prachtige heiligdommen en de mooie natuur van het Nikko Nationaal Park, op slechts 2 uur van Tokyo. Nikko staat bekend om zijn wondermooie natuur en is al eeuwenlang een centrum voor shintoïsme en boeddhisme. Je start de dag met een bezoek aan het belangrijkste schrijn: het Toshogu heiligdom dat prachtig is versierd met houtsnijwerk en bladgoud. De lokale Japanse gids maakt je wegwijs in dit grote complex. Hierna geniet je van een typische Japanse lokale lunch. In de namiddag ligt de nadruk op natuur met een bezoek aan het Chuzenji-meer en de Kegonwaterval. ’s Avonds kom je terug aan in Tokyo.

05/01 – 28/12/20 
Start: Pick-up mogelijk in specifieke hotels (lijst beschikbaar in je travel shop) of anders afspraak in Hamamatsucho Bus terminal om 9u Einde: Shinjuku of Ginza rond 20u Data: dinsdag, woensdag, vrijdag, zondag  (01/07-31/08: ook zaterdag, 01/03-31/05: dagelijks) Inclusief: pick-up in specifieke hotels, transport met bus, lunch, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids

 

 Individueel
Ontdek nu

Tokyo: daguitstap naar Mount Fuji & Hakone

 Volledige dag (+/- 11u)

Wie aan Japan denkt, denkt niet enkel aan Tokyo en Kyoto, maar ook aan de iconische Mount Fuji! Deze dagexcursie brengt je vanuit Tokyo langs het platteland tot aan de voet van de berg. Daar klim je met de bus tot aan het 5de station (in de winter mogelijks gesloten). Van hieruit heb je een prachtig zicht op de top. Na de lunch ga je aan boord van de kabelbaan van Hakone. Het ritje biedt je een fantastisch panoramisch overzicht op de regio en Mount Fuji. Als laatste maak je nog een mooie boottocht op het Ashi meer. De reflectie van Mount Fuji in het water en de mooie natuur bezorgen je een onvergetelijk einde van deze dag.

05/01 – 29/02/20    168   85 (6-11 jaar)
01/03 – 30/04/20    173   88 (6-11 jaar)
01/05 – 28/12/20    168   85 (6-11 jaar)

Start: Shinjuku of Shibuya station om 09u Einde: Shinjuku of Shibuya station rond 19u Data: dagelijks Inclusief: lunch, transport met bus (heen) en shinkansen (terug), inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids.

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto: uitstap naar Arashiyama

 1/2 dag (namiddag +/- 4 uur)

Je start aan het station van Kyoto. Van hieruit ga je met de lokale gids per trein naar Arashiyama. Vervolgens bezoek je te voet onder begeleiding van je gids verschillende boeiende bezienswaardigheden zoals de Tenryuji en de Jojakkoji tempel, het Sagano bamboewoud en de iconische Togetsu brug. Een mooie combinatie van natuur en cultuur

05/01 – 30/12/20. Kindkorting 6-11 jaar
Start: New Miyako Hotel om 08u40 Einde: Kyoto Station om 13u00
Data: maandag, woensdag, zaterdag (06/01-02/03: enkel op woensdag, zaterdag) Inclusief: transport met openbaar vervoer, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids

 Individueel
Ontdek nu

Cultural Kyoto

 1/2 dag (namiddag +/- 4 uur)

Deze namiddagexcursie start aan het station van Kyoto. Van hieruit ga je met de lokale gids per lokale bus naar de Kiyomizu tempel. Tijdens dit uitgebreide bezoek vertelt je gids de geschiedenis van de tempel. Je hebt een panoramisch overzicht van deze site over de stad Kyoto. Vervolgens bezoek je Sanjusangendo & de Heian Jingu shrine.

05/01 – 30/12/20    Kindkorting 6-11 jaar.
Start: Kyoto station om 13u35 Einde: Kyoto Station om 18u30

Data: dagelijks Inclusief: transport met openbaar vervoer, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto per fiets

 3u. (voormiddag)

Kyoto leent zich enorm tot een ontdekking per fiets! Tijdens deze trip ga je in kleine groep onder begeleiding van je Japanse gids doorheen deze van-alle-moderniteitgevrijwaarde en prachtige stad. Je fietst langs de kanalen van Kyoto, leert alles over de geschiedenis en rijdt doorheen het geishadistrict Gion. Op het pad van de filosofie tussen de bomen door kom je volledig tot rust.

05/01 – 30/12/20   
Start: New Miyako Hotel om 09u15 Einde: Kyoto Station om 13u00
Data: zondag, maandag, woensdag, vrijdag Inclusief: fiets, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids Mininum 2 personen.

 In groep
Ontdek nu

Kyoto Maiko Dinner

 Avond

Tijdens je verblijf in Kyoto zal je zeker een wandeling door Gion, de geisha wijk met traditionele houten huizen maken. Met een beetje geluk zie en ontmoet je zelfs een geisha of maiko. Deze avondexcursie laat je kennismaken met de traditionele pure Japanse keuken en de unieke kans om een Maiko dans van dichtbij te bewonderen. Een aanrader!

05/01 – 30/12/20    Start: Kyoto Handicraft Center om 18u30 Einde: Kyoto Handicraft Center om 20u30 Inclusief: traditionele diner, dansvoorstelling door Maiko

 Individueel
Ontdek nu

Kyoto: uitstap Nara

 1/2 dag (voormiddag)

Deze excursie start aan het station van Kyoto. Van hieruit ga je met de lokale gids per trein naar het historische park van Nara. Je start met een begeleid bezoek van de indrukwekkende Todaiji tempel die een enorme bronzen boeddha herbergt. Het gebouw dateert van de 11de eeuw en is het grootste houten gebouw ter wereld. Doorheen het Nara park begeef je je naar de mooie Kasuga Taisha shrijn, tussen de vele herten die je nieuwsgierig zullen opzoeken.

05/01 – 30/12/20   ; Kindkorting 6-11jaar
Start: Kyoto station om 13u40 Einde: Kyoto Station om 19u30
Data: dagelijks (05/01-10/03: enkel op dinsdag, donderdag, zaterdag) Inclusief: transport met openbaar vervoer, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids

 Individueel
Ontdek nu

Cultural Kyoto

 1/2 dag (namiddag +/- 4 uur)

Deze halve dag omvat 2 belangrijke bezoeken die je niet mag missen. Samen met de gids start je in het wondermooie gouden paviljoen. Daarna gaat het richting het Nijo kasteel, de vroegere verblijfplaats van de shogun. De verschillende ruimtes zijn goed bewaard en geven je een beeld van het afgesloten Japan van de 16 de en 17de eeuw.

05/01 – 30/12/20    Kindkorting 6-11 jaar)
Start: Kyoto station om 08u25 Einde: Kyoto Station om 13u00 
Data: dagelijks Inclusief: pick-up in specifieke hotels (lijst beschikbaar in je travel shop), transport met openbaar vervoer, inkomgelden van vermelde bezoeken, begeleiding door Engelssprekende gids

 Individueel
Ontdek nu

Hotel & maaltijden

De traditioneel Japanse keuken bevat natuurlijk rijstgerechten, misosoep en legt vaak de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten. Vis en zeevruchten zijn een hoofdingrediënt en worden zowel rauw opgediend onder de vorm van sushi en sahami als gefrituurd (tempura). Historisch gezien meden Japanners het eten van vlees maar sinds de modernisering sinds 1860 werden gerechten op basis van vlees (tonkatsu) gemeengoed. Vandaag is Kobe-beef extreem populair. 

Afgezien van rijst, staan ook noedels (soba en udon) op de kaart. Gestoofde gerechten in een visbouillon (oden) of rundvleesbouillon (sukiyaki en nikujaga), Chinese noedels in soep (ramen) en gebakken dumplings (gyoza). Ook curry en hamburger steaks tref je aan op het menu. 

Japans typische snoep heet wagashi en wordt gemaakt op basis van rodebonenpasta evenals inheemse rijstwijn of sake. Japanse keuken, in het bijzonder sushi, is geliefd over de hele wereld.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat geldig moet blijven tijdens je verblijf in Japan en een e-ticket dat bewijst dat je binnen de 3 maanden na aankomst in Japan het grondgebied verlaat. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+8u (winter) en +7u (zomer)
Japan kent tot hiertoe geen zomertijd.

Valuta

Munteenheid

Yen; 100 Yen = 0,86 EUR and 1 EUR = 117 JPY (01/05/2020)

Betalingswijze

In Japan is cash koning. Wissel voor je vertrek al wat Japanse yen, en neem contante euro's mee. In internationale hotels en winkelketens kan je zonder probleem betalen met een buitenlandse kredietkaart. In restaurants wordt je buitenlandse kredietkaart vaak niet geaccepteerd door de betaalterminal. De handigste plaats om geld uit de muur te halen is in een van de vele 7 Eleven supermarkten.

Klimaat

Japan's uitgestrektheid en bergachtig karakter zorgt voor verschillen in temperatuur en weertype. Het noordelijk deel heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en vrij milde winters en vier seizoenen, vergelijkbaar met België. Het zuiden van Japan geniet van een warm zeeklimaat met mediterraans karakter en kent eigenlijk slechts twee seizoenen. De winters zijn lenteachtig warm met redelijk veel neerslag, de zomers zijn warm tot vrij heet met grote hoeveelheden regen. Van de Ryukyu-eilanden hebben de meest zuidelijke, de Okinawa-eilanden, een subtropisch klimaat met temperaturen die zelfs in de wintermaanden nog rond de twintig graden liggen. 

Hoogteverschillen
Op alle eilanden vind je vulkanen en bergen, variërend van heuvelachtig tot de 3776 piek van Mt. Fuji. Dit levert qua neerslag ieder jaar een verschillend weerbeeld op dat moeilijk op voorhand kan voorspeld worden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

17
Bestemming J F M A M J J A S O N D
JTokyo 8 9 12 17 22 24 27 30 26 20 16 11
Kyoto 9 9 12 17 22 25 29 30 27 22 17 11
Mount Fuji 10 10 13 18 23 25 29 31 27 21 12
Naha (Okinawa) 19 17 18 20 23 26 28 29 29 28 26 23
Hakodate 00 -2 -2 02 08 12 16 20 22 19 13 06

 

Wat is inbegrepen?

 • 10 overnachtingen met ontbijt
 • Je dag-aan-dag programma omvat Taste of Japan, Mount Fuji evenals Hiroshima en Osaka
 • Bagage transfer Tokyo - Kyoto op dag 4 & Kyoto - Osaka op dag 8
 • Japan Railpass ‘ordinary’ class - 1 week & Hakone Pass - 2 dagen
 • Een traditionele Kaiseki diner bij verblijf in de ryokan
 • Je hotel - luchthaven transfer op dag 11
 • Je Japan step-by-step reisgids

Niet inbegrepen

Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.

De vluchten zijn niet inbegrepen.

Moet je weten

Fooien zijn 'not done' in Japan. Het uitdelen van een fooi kan als beledigend beschouwd worden.
Boek nog een aantal excursies op voorhand. Zo verhoog je het belevingsgehalte van je reis aanzienlijk.

Tijdens de Olympische Spelen (24/07 - 09/08/20) zijn er pieksupplementen mogelijk. Meer info in je travel shop.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!