+32 (0)2 550 01 00
  • Osaka
  • Koya-san 
  • Osaka

Ten zuiden van Osaka in de bergachtige prefectuur Wakayama ligt de heilige berg 'Koya' die uit eerbied Koya-San wordt genoemd. Na je bezoek aan de stad van Osaka is dit een zalige en rustige brok groen op slechts 2 uur van de stad. In Koya-San is een verblijf in een tempel ontontbeerlijk. Of je nu graag wandelt in de natuur, geboeid bent door boeddhisme, op zoek bent naar (spirituele) rust en meditatie, er is voor ieder wat te vinden op deze heilige berg in Japan.

Individueel

Dag 1 - Osaka - Koya-San

Met het openbaar vervoer (niet inbegrepen) in de richting van het Nankai Namba station. Daar meld je je aan bij het Nankai Informatie center en pik je je trein –en bus tickets op. Twee uur later kom je in Koya-San aan . Je gaat te voet of per lokale bus naar je gasttempel gaan waar je de nacht zal doorbrengen.
Het gezellige centrum van Koya-San behoort tot het UNESCO werelderfgoed en de hotspots vallen er nauwelijks te tellen. Je namiddagexploratie op eigen initiatief is dus goed gevuld.  Wedden dat je van de ene verbazing in de andere valt? ‘s Avonds geniet je van een heerlijke Japanse maaltijd geserveerd door je gastheren.

Dag 2 - Koya-San - Osaka

Idealiter ben je vroeg uit de veren en volg je het ritme van de tempel. Pik zeker de Otsutome mee (meer info onder goed om weten). Na een heerlijk, traditioneel ontbijt vul je je dagprogramma zelf in. Volg een Ajikan meditatiesessie samen met de monniken of woon een yogasessie bij. Liever wat actiever? Verken dan een van de mooie wandelpaden in het bergachtige gebied rond Koya-San. Je kiest zelf het tijdstip waarop je naar Osaka terugkeert met de trein. Hier verblijf je nog een nacht. 

Dag 3 - Osaka

Einde van deze korte spirituele reis.

Hotel & maaltijden

De traditioneel Japanse keuken bevat natuurlijk rijstgerechten, misosoep en legt vaak de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten. Vis en zeevruchten zijn een hoofdingrediënt en worden zowel rauw opgediend onder de vorm van sushi en sahami als gefrituurd (tempura). Historisch gezien meden Japanners het eten van vlees maar sinds de modernisering sinds 1860 werden gerechten op basis van vlees (tonkatsu) gemeengoed. Vandaag is Kobe-beef extreem populair. 

Afgezien van rijst, staan ook noedels (soba en udon) op de kaart. Gestoofde gerechten in een visbouillon (oden) of rundvleesbouillon (sukiyaki en nikujaga), Chinese noedels in soep (ramen) en gebakken dumplings (gyoza). Ook curry en hamburger steaks tref je aan op het menu. 

Japans typische snoep heet wagashi en wordt gemaakt op basis van rodebonenpasta evenals inheemse rijstwijn of sake. Japanse keuken, in het bijzonder sushi, is geliefd over de hele wereld.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat geldig moet blijven tijdens je verblijf in Japan en een e-ticket dat bewijst dat je binnen de 3 maanden na aankomst in Japan het grondgebied verlaat. 

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+8u (winter) en +7u (zomer)
Japan kent tot hiertoe geen zomertijd.

Valuta

Munteenheid

Yen; 100 Yen = 0,86 EUR and 1 EUR = 117 JPY (01/05/2020)

Betalingswijze

In Japan is cash koning. Wissel voor je vertrek al wat Japanse yen, en neem contante euro's mee. In internationale hotels en winkelketens kan je zonder probleem betalen met een buitenlandse kredietkaart. In restaurants wordt je buitenlandse kredietkaart vaak niet geaccepteerd door de betaalterminal. De handigste plaats om geld uit de muur te halen is in een van de vele 7 Eleven supermarkten.

Klimaat

Japan's uitgestrektheid en bergachtig karakter zorgt voor verschillen in temperatuur en weertype. Het noordelijk deel heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en vrij milde winters en vier seizoenen, vergelijkbaar met België. Het zuiden van Japan geniet van een warm zeeklimaat met mediterraans karakter en kent eigenlijk slechts twee seizoenen. De winters zijn lenteachtig warm met redelijk veel neerslag, de zomers zijn warm tot vrij heet met grote hoeveelheden regen. Van de Ryukyu-eilanden hebben de meest zuidelijke, de Okinawa-eilanden, een subtropisch klimaat met temperaturen die zelfs in de wintermaanden nog rond de twintig graden liggen. 

Hoogteverschillen
Op alle eilanden vind je vulkanen en bergen, variërend van heuvelachtig tot de 3776 piek van Mt. Fuji. Dit levert qua neerslag ieder jaar een verschillend weerbeeld op dat moeilijk op voorhand kan voorspeld worden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

17
Bestemming J F M A M J J A S O N D
JTokyo 8 9 12 17 22 24 27 30 26 20 16 11
Kyoto 9 9 12 17 22 25 29 30 27 22 17 11
Mount Fuji 10 10 13 18 23 25 29 31 27 21 12
Naha (Okinawa) 19 17 18 20 23 26 28 29 29 28 26 23
Hakodate 00 -2 -2 02 08 12 16 20 22 19 13 06

 

Wat is inbegrepen?

  • Transfers h/t met lokale trein van/naar Osaka
  • 2 nachten met ontbijt
  • Traditioneel Japans diner
  • Activiteiten in de tempel (morgengebed)

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden, drank, optionele activiteiten.

Moet je weten

Shukubo Tempel overnachting

Je verbljjft in een boeddhistische tempel waar een monnikkengemeenschap woont en logeert er in een  traditionele ryokan waar je op een tatamimat slaapt.Wassen doe je je in de gemeenschappelijke onsen baden. Het ontbijt en diner wordt geserveerd in de gemeenschappelijke eetruimte en is traditioneel Shojin. De tempelervaring is een unieke, maar sobere belevenis. De effectieve naam van de tempel wordt enkele weken vooraf toegewezen.

Otsutome Ceremonie

De otsutome is een boeddhistisch ochtendritueel in Shukobo tempels, waarbij monniken onder leiding van de abt, soetras zingen in de hoofdhal. Meestal vangt deze gebedsstonde aan om 6 uur ’s morgens, maar dit kan je navragen in de tempel. Als gast ben je welkom om deze ceremonie bij te wonen: een unieke belevenis. In sommige tempels wordt de otsutome gevolgd door een Goma vuurritueel waarbij het vuur symbool staat voor de wijsheid van Boeddha. Het doel is elke vorm van lijden en verlangen te doen verdwijnen.

Tijdens de Olympische Spelen (24/07 - 09/08/20) zijn er pieksupplementen mogelijk. Meer info in je travel shop.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!