+32 (0)2 550 01 00
 • Tokyo
 • Sendai
 • Matsushima
 • Yamagata
 • Iwate
 • Aomori
 • Tokyo

Wil je een ervaring buiten de begane paden? Deze rondreis is voor jou! Je proeft de lokale specialiteiten tijdens een inbegrepen food tour en ontdekt ook de natuur en cultuur van dit veel minder bekende deel van het land, maar dat is ongetwijfeld de omweg waard.

Individueel

Dag 1 - Sendai

Vanuit Tokio kan je dankzij je JR-pass de supersnelle trein Shinkansen nemen en binnen ongeveer 2 uur Sendai bereiken. De rest van de dag is vrij, maak van de gelegenheid gebruik om de "woudstad" te observeren vanaf de top van de AER-wolkenkrabber die een perfect uitzicht biedt. Mis ook de prachtige watervallen van Akiu Otaki niet.

Standard Hotel:  Sendai Washington Hotel
Categorie:

Dag 2 - Sendai

Je geniet vandaag van een heerlijke food tour (12u25 tot 17u10). Naast het proeven van de lokale culinaire specialiteiten, ontdek je tijdens de wandeling de geschiedenis van de stad. Ze is rond 1600 gesticht door Date Masamune waarvan het mausoleum in Aoba-ku zeker een bezoek waard is! In moderne straten met kleine steegjes maak je een sprong in het verleden ten tijde van het Showa-tijdperk. Bezoek je liever verschillende traditionele bars (Izakaya) in de straten van Bunka-yokocho en Iroha-yokocho, kies dan voor het avondprogramma (17u50 tot 20u30).

Standard Hotel:  Sendai Washington Hotel
Categorie:

Dag 3 - Sendai > Matsushima > Sendai

Je verlaat Sendai voor een daguitstap en dankzij je JR-pass bereik je binnen 1 uur Matsushima. Matsushima is beroemd om zijn baai, bezaaid met meer dan 200 kleine eilanden bedekt met dennen: zeker een van de mooiste landschappen van Japan. Het kleine dorp staat ook bekend om de Zen Zuiganji-tempel. Je kunt ook een traditioneel theehuis bezoeken: Kanrantei Momoyama-stijl, biedt een prachtig uitzicht op de baai. Je vertrekt wanneer je wil met je JR-pass terug naar Sendai.

Standard Hotel:  Sendai Washington Hotel
Categorie:

Dag 4 - Sendai > Yamagata > Sendai

Geniet van deze vierde dag om met je JR-pass naar Yamagata te gaan. Deze landelijke regio met natuurlijke schoonheid produceert veel kersen en er zijn talrijke warmwaterbronnen, maar de belangrijkste reden voor je bezoek is de Yamadera-tempel. Deze ligt ten noorden van de stad op de flank van een steile heuvel en werd meer dan 1000 jaar geleden gesticht! Zijn naam betekent letterlijk "bergtempel". Na je bezoek keer je terug naar Sendai.

Standard Hotel:  Sendai Washington Hotel
Categorie:

Dag 5 - Sendai > Iwate

Vanmorgen verlaat je je hotel en Sendai om in +/- 40 minuten in Iwate aan te komen met je JR-pass. Daar raden we je aan om Hiraizumi te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van de regio. Tijdens de Heian-periode waren de Fujiwara de krachtigste clan van Japan. Ze kozen Hiraizumi als de zetel van de noordelijke regio. De cultuur en politieke macht van de stad groeide om te concurreren met Kyoto, de hoofdstad van Japan op dat moment. In Hiraizumi mag je de Chuson-ji, Motsu-ji en Takkoku no Iwaya-tempels niet missen.

Standard Hotel:  Hotel Sunroute Ichinoseki
Categorie:

Dag 6 & 7 - Iwate > Aomori

Vandaag vertrek je naar Aomori (+/- 2u40 per trein), een van de meest noordelijke steden van het eiland Honshu. Het is beroemd om zijn festivals, waarvan het bekendste het Neputafestival is dat in augustus plaatsvindt.

Morgen vervolg je het bezoek van Aomori, verschillende opties zijn mogelijk. Je kan het Hirosaki-kasteel zien, gebouwd in 1611. De Neputa Mura of "Neputa Village" is een museum gewijd aan het beroemdste festival van de stad, evenals andere culturele specialiteiten van de stad. Het museum voor moderne kunst van Aomori is een must. Het werd gebouwd om de archeologische vindplaats van Sannai Maruyama Jomon na te bootsen. Super!

Standard Hotel:  Aomori Kokusai Hotel
Categorie:

Dag 8 - Aomori

Je verlaat je hotel en gaat naar het station om terug te keren naar Tokyo met je JR-pass.

Hotel & maaltijden

De traditioneel Japanse keuken bevat natuurlijk rijstgerechten, misosoep en legt vaak de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten. Vis en zeevruchten zijn een hoofdingrediënt en worden zowel rauw opgediend onder de vorm van sushi en sahami als gefrituurd (tempura). Historisch gezien meden Japanners het eten van vlees maar sinds de modernisering sinds 1860 werden gerechten op basis van vlees (tonkatsu) gemeengoed. Vandaag is Kobe-beef extreem populair. 

Afgezien van rijst, staan ook noedels (soba en udon) op de kaart. Gestoofde gerechten in een visbouillon (oden) of rundvleesbouillon (sukiyaki en nikujaga), Chinese noedels in soep (ramen) en gebakken dumplings (gyoza). Ook curry en hamburger steaks tref je aan op het menu. 

Japans typische snoep heet wagashi en wordt gemaakt op basis van rodebonenpasta evenals inheemse rijstwijn of sake. Japanse keuken, in het bijzonder sushi, is geliefd over de hele wereld.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat geldig moet blijven tijdens je verblijf in Japan en een e-ticket dat bewijst dat je binnen de 3 maanden na aankomst in Japan het grondgebied verlaat. 

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+8u (winter) en +7u (zomer)
Japan kent tot hiertoe geen zomertijd.

Valuta

Munteenheid

Yen; 100 Yen = 0,86 EUR and 1 EUR = 117 JPY (01/05/2020)

Betalingswijze

In Japan is cash koning. Wissel voor je vertrek al wat Japanse yen, en neem contante euro's mee. In internationale hotels en winkelketens kan je zonder probleem betalen met een buitenlandse kredietkaart. In restaurants wordt je buitenlandse kredietkaart vaak niet geaccepteerd door de betaalterminal. De handigste plaats om geld uit de muur te halen is in een van de vele 7 Eleven supermarkten.

Klimaat

Japan's uitgestrektheid en bergachtig karakter zorgt voor verschillen in temperatuur en weertype. Het noordelijk deel heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en vrij milde winters en vier seizoenen, vergelijkbaar met België. Het zuiden van Japan geniet van een warm zeeklimaat met mediterraans karakter en kent eigenlijk slechts twee seizoenen. De winters zijn lenteachtig warm met redelijk veel neerslag, de zomers zijn warm tot vrij heet met grote hoeveelheden regen. Van de Ryukyu-eilanden hebben de meest zuidelijke, de Okinawa-eilanden, een subtropisch klimaat met temperaturen die zelfs in de wintermaanden nog rond de twintig graden liggen. 

Hoogteverschillen
Op alle eilanden vind je vulkanen en bergen, variërend van heuvelachtig tot de 3776 piek van Mt. Fuji. Dit levert qua neerslag ieder jaar een verschillend weerbeeld op dat moeilijk op voorhand kan voorspeld worden.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

17
Bestemming J F M A M J J A S O N D
JTokyo 8 9 12 17 22 24 27 30 26 20 16 11
Kyoto 9 9 12 17 22 25 29 30 27 22 17 11
Mount Fuji 10 10 13 18 23 25 29 31 27 21 12
Naha (Okinawa) 19 17 18 20 23 26 28 29 29 28 26 23
Hakodate 00 -2 -2 02 08 12 16 20 22 19 13 06

 

Wat is inbegrepen?

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Japan Rail Pass ‘ordinary’ 1 week
 • Food tour op dag 2

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!