+32 (0)70 23 33 13
  • Luang Prabang
  • Vang Vieng
  • Vientiane

Dit individuele programma de ideale kennismaking met Laos. Je ontdekt de hoogtepunten van de hoofdstad Vientiane, de historische stad Luang Prabang die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en je test je skills uit als speleoloog in de grotten van Vang Vieng. Een rijk en gevarieerd circuit dat je nog lang bijblijft. Gegarandeerd.

Individueel

Dag 1 & 2 - Luang Prabang (Dag 2: B)

Welkom in Laos. Je privé gids onthaalt je op de luchthaven en verzorgt de transfer naar je hotel. Vrije avond. Morgen pikken vroege vogels een Sai Bath mee; het heilige ritueel waarbij monniken aalmoezen ontvangen van dorpelingen. Daarna trek je naar het charmante en historische Luang Prabang, UNESCO werelderfgoed trouwens. Je bezoekt de meest populaire tempels, snuift de sfeer op in de smalle steegjes en geniet met volle teugen van de vele verborgen charmes. Behoor jij tot de moedigen die de 328 treden naar de top van Phousi Mountain bedwingen met een uitzonderlijk uitzicht op de regio als trofee? In de late namiddag woon je een Baci-ceremonie bij in het kleine dorpje Ban Khomkhuang.

Standard Hotel:  Villa Maydou Hotel
Categorie:

Dag 3 - Luang Prabang (B)

Wat dacht je van een duik in het kristalheldere water van de Kuang Si-watervallen? Heerlijk. Bezoek vervolgens de Sun Bear Refuge om meer te leren over het stropen van beren in het gebied. Terug in de stad bezoek je de Buffalo Dairy, bekend om zijn duurzame aanpak van de landbouw. Je visite omvat een rondleiding, het voeren en het melken van buffels, maar ook het baden en papflesvoeden. Daarna keer je terug naar je hotel waar je nageniet en relaxt. We kunnen een zonsondergang op de Mekong-rivier of een wandeling op de lokale avondmarkt warm aanbevelen.

Standard Hotel:  Villa Maydou Hotel
Categorie:

Dag 4 - Luang Prabang > Vang Vieng (B) 242km - 6 à 7u

Je verlaat Luang Prabang richting Vang Vieng waar je rond de middag aankomt. Vrije namiddag en avond is ingepland om ten volle te genieten van het zwembad gelegen op de oever van de Nam Song-rivier aan de voet van de karstrotsen. Vanavond is een bezoek aan de avondmarkt van Vang Vieng en zijn culinaire specialiteiten een must!

Standard Hotel:  Riverside Resort
Categorie:

Dag 5 - Vang Vieng (B-L)

Vandaag ontdek je de verschillende facetten van Vang Vieng. De dag begint met de afdaling van Nam Song per kajak. Vanop het water glijden de idyllische taferelen van het landelijke leven voorbij; een unieke ervaring met die kalkstenen bergen op de achtergrond. Na +/- 2 uur bereik je het dorp Khamu en geniet je van een typische maaltijd in de tuin van een lokaal gezin. Hier leer je over de tradities en de animistische cultuur van vele etnische minderheden in Laos. Dan beleef je hoe de rijstwijn Lao Hai wordt geproduceerd, trek je naar een smid en vervaardig je een mes, een tastbaar aandenken en prachtige herinnering aan deze dag. In de namiddag maak je een wandeling door de rijstvelden aan de andere kant van de rivier. Na een lokale wijnproeverij tenslotte ga je terug naar je hotel.

Standard Hotel:  Riverside Resort
Categorie:

Dag 6 - Vang Vieng > Vientiane (B) - 158km (+/- 3u30 - 4u)

Vandaag reis je verder naar Vientiane, waar je incheckt in je hotel. Vanmiddag staat een fietstocht naar What Sisaket gepland. Dit is de enige intacte structuur uit de tijd van de Siamese invasie (1828) gelegen tegenover Ho Pha Keo. De tempel werd herbouwd in de jaren 1930 op de site van het oorspronkelijke gebouw en huisveste ooit de ‘Emerald Buddha’ die zich nu in Bangkok bevindt.
Patouxai, het monument van de overwinning, behoort tot de meest moderne gebouwen. Verder bezoek je Wat That Luang; met zijn centrale lotusknopspits en 30 omliggende stoepa's het heiligste bouwwerk in Laos. Je rondt je tour af met een lunch in een lokaal restaurant. Heerlijk, zo'n fietstocht door de stad. .

Standard Hotel:  Lao Poet Hotel
Categorie:

Dag 7 - Vientiane (B)

De dag gaat van start met een bezoek aan een lokale markt waar je heel wat specialiteiten kan proeven, o.a. Lao-koffie en diverse lokale gebakjes. Je zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van de vele kleuren en geuren die hier aanwezig zijn. Je gids laat je kennismaken met de verschillende toepassingen van lokale ingrediënten. Vervolgens proef je Kao Piak-soep en geniet je van een verfrissende papajasalade. Als toetje? Wat dacht je van een traditioneel ijsje uit een ijssalon dat al meer dan 40 jaar bestaat? Sommige smaken, zoals die van kleefrijst, zijn de omweg meer dan waard. De proeverijen van vandaag rond je af met een slok Loa-bier in een sublieme omgeving langs de Mekong-rivier.

Standard Hotel:  Lao Poet Hotel
Categorie:

Dag 8 - Vientiane (B)

Je kleurt je dag in naar eigen wens tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven. Zin om je foto's te delen met onze reizigers? Dat kan via Instagram met de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

In Laos is vooral kleefrijst (khao niao) erg populair. Laotianen eten van oudsher met hun (rechter) hand(en). Als er bestek op tafel komt, dan betreft dat slechts een lepel en een vork. Met de vork schuif je je eten op de lepel. Vervolgens stop je de lepel in je mond (nooit de vork).  Stokjes worden gebruikt voor het eten van feu of andere noedelsoep. Er is geen vaste volgorde in het serveren van gerechten.

Laap: zeer fijn gehakt vlees of vis voorzien van velerlei kruiden als koriander en mint
Tarn rnaak hoeng Sla van onrijpe papaja vermengd met gemalen pinda, knoflook, tomaat en rode pepers.
Khao nio ping: gegrilde kleefrijst
Ping pa: gegrilde vis gevuld met citroengras, knoflook, ui en zout
Cheo pa duk:een dipsaus gemaakt van visfilet en fijngemalen aubergine en een mix van knoflook, pepers,  sjalotten en garnalenpasta.
Khao Phoen: in een in kokosmat gestoomde rijstvermicelli (koud geserveerd) met een keur aan rauwe groenten, overgoten met kokosmelk gegoten en op smaak gebracht met buffelvlees, rode pepers en onrijpe papaja.
Feu: : een noedelsoep die overal in Laos verkrijgbaar is en vaak gegeten wordt als ontbijt of lunch.

Drank: Thee en koffie (vaak Nescafé) is vrijwel overal verkrijgbaar, evenals frisdranken en verse vruchtensappen. De stroperige Laotiaanse koffie is van eigen makelij en goed van smaak. Probeer eens de fameuze Laotiaanse ice coffee!  Deze is niet te versmaden!

Bron: Koning Aap

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van je terugreis. Een visum is vereist. Voor Laos kan je dit aan de grens verkrijgen op op de luchthaven van Luang Prabang, Vientiane of Pakse. (kostprijs 30 USD dd 22/10/2018). Zorg ervoor dat je een pasfoto in kleur op zak hebt.
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Laotiaanse Kip (LAK) 100.000 LAK = 10.30 EUR & 1 EUR = 9710.47 LAK (01/05/2020)

Betalingswijze

Er zijn geen munten in omloop. Creditcards zijn alleen bruikbaar in de tophotels en -restaurants in Vientiane en Luang Prabang. In deze steden kan je ook pinnen, maar in het noorden en op het platteland is dit vrijwel onmogelijk. Daar heb je cash euro's, of liever nog US dollars of Thaise baht. Neem nieuwe, niet-gekreukte US dollar biljetten mee van de nieuwste series (oude dollar biljetten, of gevouwen / gekreukte biljetten worden niet aanvaard). Voor 100 en 50 dollar biljetten krijg je een betere koers. Kleinere coupures zijn handig voor souvenirs en fooien.

Fooien

In eenvoudige restaurants is een fooi niet echt gebruikelijk. In hotels geeft je een ‘tip’ aan personeel zoals bell boys en kamermeisjes. Ook (lokale) gidsen en chauffeurs maak je blij met het geven van een extraatje.

Klimaat

Laos regenseizoen duurt van mei tot oktober met af en toe hevige buien.  Het land is dan zeer groen en ook de rijstvelden schitteren. Het droge seizoen valt tussen november en eind april. maart en april zijn de warmste maanden van het jaar met temperaturen ruim boven de 30°C. Op grote hoogte kan het echter ’s nachts blijven vriezen.

Average Temperature (°C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Phnom Penh
28 29 30 31 31 30 30 30 29 29 28 27
Vientiane
23 26 28 31 31 30 29 29 29 28 26 23

 

Wat is inbegrepen?

  • 7 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
  • Alle in het programma opgenomen transfers
  • Inkomgelden en Engelssprekende gids
  • De voorziene maaltijden (B=ontbijt, L=lunch)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, visum, persoonlijke uitgaven en fooien

Standard Prijs per persoon


TRLA0001


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!