+32 (0)70 23 33 13
 • Pakse
 • Bolaven Plateau
 • Khong Island
 • 4000 Islands
 • Champasak

Heb je na je rondreis Best of Vietnam & Laos nog tijd over? Reserveer dan aansluitend onze uitbreiding naar Zuid-Laos en maak je ontdekking van deze Aziatische parel compleet. Je vlucht van Vientiane naar Pakse is alvast inbegrepen, dus wat is jouw excuus om deze overweldigende natuur niet te ontdekken?

Je verblijft op Khong eiland middenin de Mekong rivier en ontdekt van hieruit de regio. Op je programma staan heel wat fantastische plekken Zo zie je de indrukwekkende Tad Fane tweeling watervallen, maak je een longtail boottocht doorheen de 4000-islands van de Mekong en vergaap je jezelf aan de Khonephapeng Falls, die wel eens met de Niagara Falls worden vergeleken. Je strekt je beentjes op de fiets op Don Khone en staat stil bij de Franse poging de stroomversnellingen op de Mekong rivier te omzeilen. Een bijzondere uitbreiding die je niet snel zal vergeten.

Individueel

Dag 1 - Vientiane luchthaven - Vlucht naar Pakse - Bolaven Plateau - Khong Island (B)

Vandaag vlieg je naar Pakse met Lao Airlines (transfer naar Vientiane luchthaven niet inbegrepen).

Samen met je gids trek je naar het Bolaven Plateau. Aan km 19 stop je even om te zien hoe de lokalen er messen buigen met de hand. In Tad Fane werp je en blik op de dubbele waterval die 200m de diepte inplonst en voor je inscheept naar Khong Island breng je een bezoek an de Paksong markt van Tad Yang. 

Superior Hotel:  Pon's Arena Hotel (Deluxe)
Categorie:

Dag 2 - Khong Island - 4000 islands - Champasak (B)

Met de longtailboot vaar je naar Don Khone. Van hieruit trek je met de fiets verder naar de Li Phi watervallen en wat overblijft van de 14 km lange Franse spoorweg die gebouwd werd op de stroomversnelling in de Mekong rivier te omzeilen. Een oude Franse locomotief is er stille getuige van deze (mislukte) poging. Dan staat een absoluut hoogtepunt op je programma: de meest indrukwekkende waterval van Zuidoost-Azië: Khonephapheng, bijgenaamd de 'Niagara van de Mekong'. Transfer naar je hotel in Champasak. 

Superior Hotel:  The River Resort (River Front Villa)
Categorie:

Dag 3 - Champasak (B)

Wat Phou, een pre-Khmer hindoeïstische tempelruïne uit de 11e tot 13e eeuw ligt aan de voet van de Phou Koa berg en kijkt uit over de Mekong vallei. Deze bergtempel prijkt op de lijst van UNESCO werelderfgoed en dat is geen wonder. Haar unieke structuur en locatie maakt het heiligdom tot centrum van boeddhistische verering met als hoogtepunt het festival in februari. Een klein museum bij de ingang bevat en aantal interessante Khmer kunstvoorwerpen. 

Superior Hotel:  The River Resort (River Front Villa)
Categorie:

Dag 4 - Champasak - Luchthaven Pakse (B)

Vrije tijd tot het ogenblik aangebroken is voor je transfer naar de luchthaven van Pakse.

Zin om je foto's te delen met onze reizigers? Dat kan via Instagram met de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

In Laos is vooral kleefrijst (khao niao) erg populair. Laotianen eten van oudsher met hun (rechter) hand(en). Als er bestek op tafel komt, dan betreft dat slechts een lepel en een vork. Met de vork schuif je je eten op de lepel. Vervolgens stop je de lepel in je mond (nooit de vork).  Stokjes worden gebruikt voor het eten van feu of andere noedelsoep. Er is geen vaste volgorde in het serveren van gerechten.

Laap: zeer fijn gehakt vlees of vis voorzien van velerlei kruiden als koriander en mint
Tarn rnaak hoeng Sla van onrijpe papaja vermengd met gemalen pinda, knoflook, tomaat en rode pepers.
Khao nio ping: gegrilde kleefrijst
Ping pa: gegrilde vis gevuld met citroengras, knoflook, ui en zout
Cheo pa duk:een dipsaus gemaakt van visfilet en fijngemalen aubergine en een mix van knoflook, pepers,  sjalotten en garnalenpasta.
Khao Phoen: in een in kokosmat gestoomde rijstvermicelli (koud geserveerd) met een keur aan rauwe groenten, overgoten met kokosmelk gegoten en op smaak gebracht met buffelvlees, rode pepers en onrijpe papaja.
Feu: : een noedelsoep die overal in Laos verkrijgbaar is en vaak gegeten wordt als ontbijt of lunch.

Drank: Thee en koffie (vaak Nescafé) is vrijwel overal verkrijgbaar, evenals frisdranken en verse vruchtensappen. De stroperige Laotiaanse koffie is van eigen makelij en goed van smaak. Probeer eens de fameuze Laotiaanse ice coffee!  Deze is niet te versmaden!

Bron: Koning Aap

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van je terugreis. Een visum is vereist. Voor Laos kan je dit aan de grens verkrijgen op op de luchthaven van Luang Prabang, Vientiane of Pakse. (kostprijs 30 USD dd 22/10/2018). Zorg ervoor dat je een pasfoto in kleur op zak hebt.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Laotiaanse Kip (LAK) 100.000 LAK = 10.30 EUR & 1 EUR = 9710.47 LAK (01/05/2020)

Betalingswijze

Er zijn geen munten in omloop. Creditcards zijn alleen bruikbaar in de tophotels en -restaurants in Vientiane en Luang Prabang. In deze steden kan je ook pinnen, maar in het noorden en op het platteland is dit vrijwel onmogelijk. Daar heb je cash euro's, of liever nog US dollars of Thaise baht. Neem nieuwe, niet-gekreukte US dollar biljetten mee van de nieuwste series (oude dollar biljetten, of gevouwen / gekreukte biljetten worden niet aanvaard). Voor 100 en 50 dollar biljetten krijg je een betere koers. Kleinere coupures zijn handig voor souvenirs en fooien.

Fooien

In eenvoudige restaurants is een fooi niet echt gebruikelijk. In hotels geeft je een ‘tip’ aan personeel zoals bell boys en kamermeisjes. Ook (lokale) gidsen en chauffeurs maak je blij met het geven van een extraatje.

Klimaat

Laos regenseizoen duurt van mei tot oktober met af en toe hevige buien.  Het land is dan zeer groen en ook de rijstvelden schitteren. Het droge seizoen valt tussen november en eind april. maart en april zijn de warmste maanden van het jaar met temperaturen ruim boven de 30°C. Op grote hoogte kan het echter ’s nachts blijven vriezen.

Average Temperature (°C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Phnom Penh
28 29 30 31 31 30 30 30 29 29 28 27
Vientiane
23 26 28 31 31 30 29 29 29 28 26 23

 

Wat is inbegrepen?

 • 3 nachten met ontbijt in de vermelde hotels of equivalent 
 • Binnenlandse vlucht Vientiane  - Pakse met Lao Airlines (max 20 kg bagage)
 • Vermelde transfers met wagen en chauffeur
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken met Engelssprekende gids
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, je visum aan de grens van Laos, transfers, niet vermelde bezoeken, maaltijden en drank bij de maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven en verplichte diners met kerst en oudejaar (bevestigd na reservatie).

Moet je weten


Standard Prijs per persoon


TRVN0007


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!