+32 (0)2 550 01 00
Myanmar

Myanmar behoort zonder twijfel tot de meest authentieke plekken op aarde waar de originele natuur en cultuur in grote mate gespaard bleef door een vaak overdreven drang naar modernisme.  

Tussen bergketens met heldere meren en watervallen of mistige jungles in liggen eenzame valleien bezaaid met vergulde of okerkleurige pagodes. Oude en unieke tradities blijven hier overeind. 


De grootstad Yangon is een smeltkroes van koloniale gebouwen en cultureel erfgoed met hier en daar een wolkenkrabber. Toerisme, dat sinds 1992 wordt aangemoedigd, komt langzaam op dreef. Myanmar, het is 'heel anders dan enig ander land dat je kent' - R. Kipling

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is na terugreis en een visum dat je online kan aankopen via de webpagina http://evisa;moip.gov.mm. Alle info vind je op http://www.embassyofmyanmar.be

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 4u30 (zomer), + 5u30 (winter)

Valuta

Munteenheid

Kyat (MMK); 100 000 MMK = 64.09 EUR  - 1 EUR = 1560.35 MMK (01/05/2020)

Betalingswijze

Neem Amerikaanse Dollars mee. Kredietkaarten worden doorgaans niet aanvaard en er zijn geen geldautomaten.

Klimaat

Tropisch. Het droge seizoen loopt van november tot februari, het warme seizoen van maart tot mei en de moesson van juni tot oktober.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Yangon 31 34 36 37 33 30 29 29 30 31 31 31
Mandalay 27 31 35 37 36 33 33 33 32 31 29 27
Inle 22 24 27 28 27 25 23 24 24 23 23 21


Hoogtepunten

  • Mandalay

In Mandalay ontdek je de Mahamunipagode met haar prachtig Boeddhabeeld. Je vindt er ook de langste teakhouten brug ter wereld. Op het Taungthmanmeer kan je een fantastische boottocht maken. De oude hoofdsteden van Ava en Mingun zijn ook het ontdekken waard. In Mingun vind je de oude stad en de Mingun pagode. In Ava bezichtig je de oude ruïnes van de voormalige hoofdstad.

  • Bagan

Onderweg naar Bagan ontdek je het ongerepte binnenland van de Ayeyarwaddy vallei en de slangentempel van Paleik. Deze tempel wordt bewaakt door 3 pythons. Je ziet er ook ongerepte, overgroeide ruïnes. In Popa bezoek je de tempel van de 37 ‘nats’ of geesten, een prachtig zicht is hier verzekerd. Verder zijn ook Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu de moeite waard.

  • Heho

De prachtige en beboste natuur zijn hier een wandeling waard. Hier heb je ook de kans om de olifanten beter te leren kennen. Je kan helpen met de voorbereiding van de maaltijden, het voeden en baden van de olifanten.

  • Lac Inle

Op het idyllische Inlemeer zie je drijvende moestuinen en beenroeiers en ontdek je lokale ambachten. Op de traditionele markt doen de Shan en Pa-O bergstammen wekelijkse hun boodschappen. De Phaung Daw Oo pagode met haar 5 vergulde Boeddhabeelden laat je mond openvallen van verbazing.

  • Yangon

In Yangon is de Schwedagon de place to be. Dit 2500 jaar oude tempelcomplex is het voornaamste heiligdom van Myanmar. Het bevat acht centrale vergulde stupa’s, elk 99 meter hoog en 64 kleinere stupas rijk.

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!