+32 (0)70 23 33 13
 • Mandalay
 • Bagan
 • Heho
 • Kalaw
 • Lac Inle
 • Yangon

Ben je echt aan iets nieuws toe? Thailand gezien? Indonesië al aangevinkt op je travel bucket list? Waarom dan niet naar Myanmar?
Buiten de megamooie natuur wachten statige tempels, eeuwenoude stupa’s en de hartelijke  Birmanen, wier leven helemaal in het teken van Boeddha staat, op jouw bezoek. Het is onweerlegbaar een van de meest authentieke plekken op aarde waar de originele natuur en cultuur in grote mate gespaard bleef van de drang naar modernisme. Gewoon doen.

Individueel

Dag 1 - 2 - Mandalay (Dag 2: B)

Je gids verwelkomt je op de luchthaven en neemt je mee naar het hotel. Na de middag trek je op verkenning in deze culturele hoofdstad. Je eerste stop: de Mahamunipagode en haar prachtig boeddhabeeld. Je zet je bezoek verder met een ondekking van de Mahagandayon pagode. De dag eindigt in Amarapura met de beroemde brug van U Bein, de langste teakhouten brug ter wereld.

Morgen start met ontbijt. Dan ontdek je de oude hoofdsteden van Ava en Mingun indien je dat wenst (optioneel:  €152/p.p.EXMDL002). Deze steden zijn in de lange geschiedenis van Myanmar ooit hoofdstad geweest om een simpele reden, ze liggen langs de Ayeyarwaddy rivier. Hoe ze dan ook beter bezoeken dan per boot? Je start met een boottocht richting Mingun waar je de de oude stad en de Mingun pagode bezoekt. Hierna vaar je stroomafwaarts richting Ava. Tijdens de boottocht geniet je van een eenvoudige picknick lunch. Aangekomen in Ava bezoek je de voormalige hoofdstad en zijn oude ruines per paardenkoets.

Comfort Hotel:  Ayarwaddy River View Hotel (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Mandalay - Bagan (B)

Na het ontbijt vertrek je per wagen naar Bagan. Dit geeft je de kans het ongerepte binnenland van de Ayeyarwaddy vallei te ontdekken. Op weg naar Bagan maak je een stop bij de slangentempel van Paleik. Deze tempel staat bekend om 3 pytons die deze tempel bewaken en elke ochtend gewassen en gevoed worden. In deze buurt zal je ook ongerepte, overgroeide ruines ontdekken. Dit “mini-Bagan” wordt zelden bezocht, maar is absoluut de moeite.

Na de regio van Paleik rijd je door naar Popa. Je bezoekt hier de tempel van de 37 “nats” of geesten...Een mysterieuze tempel bovenop een berg die een prachtig zicht over het landschap geeft.

Nieuw op je progrmma is een stop in het Minzontaung Wildlife Sanctuary. De Birmaanse sterschildpad is met uitsterven bedreigt en dit centrum onderneemt talrijke acties om dit tegen te gaan en de schildpaden terug in de natuur vrij te kunnen laten. je overnacht in Bagan.

Comfort Hotel:  Zfreeti Hotel (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - 5 - Bagan (B - L)

’s Ochtends klim je naar een van de tempels om er de prachtige omgeving en het indrukwekkende landschap te bewonderen bezaaid met pagodes en heiligdommen. Vandaag bezoek je samen met een ervaren gids de mooiste plaatsen; Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu. Lunch is voorzien in een lokaal restaurantje en rond vier uur ruil je voor je rit naar Pyathagyi de auto met chauffeur in tegen een traditionele koets. Voor de pagode geniet je van de zonsondergang en een verfrissend drankje. 

Dag 5 is een vrije dag. Om je verblijf in Bagan in schoonheid af te sluiten is de zonsondergang op de Ayeyarwaddy rivier een absolute aanrader (optioneel € 45/pers. EXBGN001). Je boot vaart naar een zandbank in het midden van de rivier. Terwijl je geniet van je aperitief kan je een schitterende zonsondergang bewonderen. 

Comfort Hotel:  Zfreeti Hotel (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Bagan - Heho - Kalaw (B - L)

Vandaag neem je een binnenlandse vlucht naar Heho. Aangekomen in Heho brengt een lokale gids je naar Kalaw voor een fantastische dag in de natuur. Je start de dag met een lichte trekking doorheen de bossen. Na de wandeling maak je samen met een lokale bergstam je lunch klaar in een bergdorp. Hierna wandel je verder naar een olifantenconservatieproject, beheerd door jonge Birmezen. De dieren leven hier in een beschermde omgeving weg van de stropers en gevaren. Je kan actief deelnemen aan de voorbereiding van de maaltijden, het voeden en het baden van de olifanten. Een unieke ervaring! Hierna wandel je terug naar de hoofdweg en rijd je per pick-up terug naar Kalaw.

Comfort Hotel:  Dream Villa Hotel (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Kalaw - Inlemeer (B - L)

Transfer per boot en wagen naar het idyllische Inlemeer. Aan boord van een privéboot zie je de verbazingwekkende drijvende moestuinen, ontdekt lokale ambachten en vaart langs de beroemde ‘beenroeiers’. Je bezoekt een traditionele markt en ontmoet Shan en Pa-O bergstammen die hier hun wekelijkse boodschappen doen. Lunch. Nadien bezoek je de meest heilige plaats van de streek, de Phaung Daw Oo pagode met haar 5 vergulde Boeddhabeelden.

Comfort Hotel:  Golden Island Cottage
Categorie:

Dag 8 - Lakemeer - Heho - Yangon (B - L)

In de voormiddag vlieg je via Heho naar Yangon. Je gids verwelkomt je op de luchthaven en neemt je mee op ontdekking naar het belangrijkste monument van de stad, de Schwedagon. Dit 2500 jaar oude tempelcomplex is het voornaamste heiligdom van Myanmar, acht centrale vergulde stupa’s, elk 99 meter hoog en 64 kleinere stupas rijk. Indien je dit wenst breng je een offer. Lunch gevolgd door een vrije namiddag om de stad verder te ontdekken.

Comfort Hotel:  Cloud 10 Hotel
Categorie:

Dag 9 - Yangon (B)

Vrije dag. Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht of strandverlenging (niet inbegrepen).

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is na terugreis en een visum dat je online kan aankopen via de webpagina http://evisa;moip.gov.mm. Alle info vind je op http://www.embassyofmyanmar.be

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+ 4u30 (zomer), + 5u30 (winter)

Valuta

Munteenheid

Kyat (MMK); 100 000 MMK = 64.09 EUR  - 1 EUR = 1560.35 MMK (01/05/2020)

Betalingswijze

Neem Amerikaanse Dollars mee. Kredietkaarten worden doorgaans niet aanvaard en er zijn geen geldautomaten.

Klimaat

Tropisch. Het droge seizoen loopt van november tot februari, het warme seizoen van maart tot mei en de moesson van juni tot oktober.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Destination J F M A M J J A S O N D
Yangon 31 34 36 37 33 30 29 29 30 31 31 31
Mandalay 27 31 35 37 36 33 33 33 32 31 29 27
Inle 22 24 27 28 27 25 23 24 24 23 23 21


Wat is inbegrepen?

 • 8 overnachtingen met ontbijt in vermelde hotels of equivalent
 • Je binnenlandse vluchten Nyaung U (Bagan) - Heho - Yangon.
 • Alle vermelde maaltijden (B= ontbijt; L= lunch)
 • Privévervoer met Engelssprekende gids
 • Inkomgelden voor de vermelde uitstappen
 • Bijdrage aan het olifantenproject in Kalaw
 • Bezoek aan het Minzontaung Wildlife Sanctuary  en de Birmaanse met uitsterven bedreigde sterschildpad

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten en terugvlucht uit Yangon; verplichte galadiners op festivaldagen evenals op kerst en nieuwjaar; fooien.


Moet je weten

Is deze 9-daagse rondreis niet lang genoeg? Kijk naar ons 14-daags reisprogramma in The Highlights of Myanmar XL of werk samen met onze travel consultants of destination experts reis uit op maat! Zin in een paar dagen strand. Een strandverblijf aan Ngapali Beach bijvoorbeeld? Je Connections crew boekt het graag voor je bij.

37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!