+32 (0)70 23 33 13
 • Colombo
 • Anuradhapura
 • Wilpattu National park
 • Dambulla
 • Sigiriya
 • Elkaduwa
 • Knuckles mountains
 • Nallathanniya
 • Adam's Peak
 • Nuwara Eliya
 • Hortons Plains
 • Koslanda
 • Yala National Park
 • Balapitiya

Deze 14-daagse ontdekkingstocht met privéchauffeur dompelt je meteen onder in de natuur. Je begint in het wildpark van Wilpattu waar je slaapt in een luxetent. Dan reis je verder langs absolute hoogtepunten zoals de rotstempels van Dambulla en de leeuwenrots van Sigiriya om je nu geoefende beenspieren helemaal te verwennen met een trektocht in Knuckles Mountains en naar de absolute top: Adam's Peak. Via Nuwara Eliya en de biodiversiteit van de Hortons Plains daal je af naar het Yala National Park en 2 dagen heerlijk strandjutten, zonnekloppen of farniente.

Individueel

Dag 1 - Colombo > Anuradhapura (170 km)

Op de luchthaven van Colombo word je begroet door je privéchauffeur. En je vliegt er meteen in. Je transferbestemming is het Big Game-kamp in Wilpattu in het gelijknamige nationale park, het perfecte plekje voor de start van een ontdekkingstocht.. Je ruime tent heeft privésanitair. Namiddag vrij.

Deluxe Hotel:  Wilpattu Game Camp
Categorie:

Dag 2 - Anuradhapura > Dambulla (80 KM) B

Na het ontbijt, trek je op jeepsafari in het Wilpattu National Park. Dit park kenmerkt zich door zijn "Willus", natuurlijke meren gevormd door regenwater, en de vele luipaarden! Je reist verder naar je prachtige hotel in Dambulla.

Deluxe Hotel:  Amaya Lake Hotel
Categorie:

Dag 3 - Dambulla > Sigiriya > Dambulla B

De dag begint met het bezoek aan de "Leeuwenrots" in Sigiriya. Via de ontzagwekkende klauwen van de leeuw bereik je de top met adembenemend uitzicht. Dan staat de oude koninklijke stad Polonnaruwa op je programma met stoepa's, reliekschrijnen, Boeddhabeelden en de nog zichtbare fundamenten van het koninklijk paleis.

Deluxe Hotel:  Amaya Lake Hotel
Categorie:

Dag 4 - Dambulla > Elkaduwa (65 KM) B

Je eerste stop op je reisroute vandaag is de Gouden Tempel van Dambulla. De vijf grotten bevatten een groot aantal Boeddhabeelden  Je vervolgt je dagprogramma met een bezoek aan de kruidentuin van Matale en geniet de rest van de middag in je Nature Resort.

Deluxe Hotel:  Aarunya Nature Resort
Categorie:

Dag 5 - Elkaduwa > Knuckles > Elkaduwa B

Een trekking! Heerlijk. Terwijl je naar Knuckles Mountains trekt, beleef je de pracht van de theevelden, de inheemse fauna en flora alsook de verbluffende landschappen van de regio. Terug in je hotel geniet je relaxt verder.

Deluxe Hotel:  Aarunya Nature Resort
Categorie:

Dag 6 - Elkaduwa > Nallathanniya (115 KM) B

Vertrek naar de Wathsala Inn in Nallathanniya. Van hieruit start je trektocht naar Adam's Peak, 2243 meter boven de zeespiegel. Doel van je expeditie, "Sri pada", 6442 treden hogerop waar een voetafdruk van bijna twee meter te zien is die naargelang de religies van Adam, Boeddha, Shiva of St Thomas zou zijn.

Deluxe Hotel:  Wathsala Inn
Categorie:

Dag 7 & 8 - Nallathanniya > Nuwara Eliya (72 KM) B

Met een volle maag reis je vanochtend naar het Blackpool Hotel in Nuwara Eliya, waar je rustig incheckt en de omgeving verkent op eigen houtje. Morgen, op dag 8, staat het Horton Plains National Park inclusief wandeling op je programma. Dit plateau, 2100 tot 2300 meter hoog, barst van de biodiversiteit. Klaar om je te laten inpakken door hun aantal dieren en de grote variëteit aan planten?

Deluxe Hotel:  Black Pool (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Nuwara Eliya > Koslanda (66 KM) B

Transfer naar Koslanda en bezoek aan de Diyaluma waterval, de tweede hoogste van Sri Lanka, niet ver van het hotel.

Deluxe Hotel:  Living Heritage Hotel
Categorie:

Dag 10 & 11 - Koslanda > Yala (117 km) B

Vertrek naar Yala aan de kust en intrek in het prachtige hotel Cinnamon Wild. Rest van de dag vrij om te genieten van deze eerste dag aan zee. Morgen, op dag 11, vertrek je bij zonsopgang voor een jeepsafari in het Yala National Park. Dit is het meest bezochte en tweede grootste nationaal park van Sri Lanka. Een paar cijfers? 44 zoogdiersoorten, 215 vogelsoorten en de grootste concentratie van luipaarden ter wereld!

Deluxe Hotel:  Cinnamon Wild (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 12 & 13 - Yala > Balapitiya (229 KM) B

Aan het Balapitiya strand bezoek je een schildpaddenkwekerij . Deze zet zich vooral in om het aantal pasgeboren die veilig de zee bereiken te maximaliseren. Je neemt je intrek in je resort en geniet van een vrije namiddag en avond. Ook morgen, dag 13, wordt een dagje farniente.

Deluxe Hotel:  Shinagawa Beach
Categorie:

Dag 14 - Balapitiya – Colombo (94KM) B

Na het ontbijt keer je terug naar de luchthaven van Colombo. Gek op deze ervaring? Deel vooral je foto’s op onze instagram en gebruik de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

 

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een internationaal paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor vertrek dien je een electronisch visum aan te vragen via de site http://www.eta.gov.lk/slvisa. Prijs 35USD. voor de Maldiven volstaat een internationaal paspoort.

Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen.  De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+3u30 (zomer), +4u30 (winter)

Valuta

Munteenheid

Sri Lanka Roepie,  100 LKR = 0.48 EUR - 1 EUR = 209.5 LKR  (01/05/2020)
Maldiven: Rufiyaa  100 MVR = 5,98 EUR - 1 EUR = 16.71 MVR (01/05/2020)

Betalingswijze

Kredietkaarten worden aanvaard als betaalmiddel. In de toeristische centra is het mogelijk om met een bankkaart geld af te halen uit de automaten.

Klimaat

Tropisch klimaat. De zuidwestelijke moesson vindt plaats tussen mei en september, de noordelijke en oostelijke moesson tussen oktober en januari.  

Gemiddelde temperaturen (in °C):


Destination J F M A M J J A S O N D
Colombo 30 30 31 31 30 30 29 29 29 29 29 30
Malé 30 30 30 31 31 30 30 30 30 30 30 29

Wat is inbegrepen?

 • Privévervoer met Engelssprekende gids/chauffeur
 • 13 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde activiteiten inbegrepen

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven evenals toeslagen hoogseizoen en mogelijk verplichte galadiners op 24DEC en 31DEC.

Standard Prijs per persoon


TRLK0042


32 Travel Shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!