+32 (0)70 23 33 13
 • Chiang Mai
 • Pai
 • Mae Hong Son
 • Mae Chaem
 • Chiang Mai

Dit is de ideale formule voor wie jong is van geest en/of ledematen en avontuurlijk wil reizen door het groene Thailand.

Mae Hong Son, de provincie die grenst aan Myanmar, leeft op het ritme van de etnische minderheden en bergvolkeren. Ver van de platgetreden paden geniet je hier van de rustige omgeving en een flinke portie authenticiteit. Je gaat fietsen op het platteland, de Padaung of ‘giraffenvrouwen’ ontmoeten, met een bamboevlot door grotten varen, een lokaal weeshuis steunen en zoveel meer. Deze extensie maakt je reis compleet en brengt je op plaatsen waar de grote massa niet komt!

Individueel

Dag 1 - Chiang Mai > Pai (L)

Vanuit Chiang Mai trek je in noordelijke richting waar je na een uurtje rijden bij de Araksa theeplantage aankomt. De eigenaar gaat met je rond op de plantage en toont je het proces van de theemakerij.

Vervolgens rijd je door naar een Lisu dorp. Daar ga je met een Lisu gids op een eerste verkenning. Je ontdekt de Ton Lung tempel en zijn kruidentuin, je deelt een thee met een Lisu familie en ontmoet de sjamaan. Thaise lunch en vervolgens bezoek aan het cultureel centrum, opgericht door de dorpelingen. Hierna gaat de rit de prachtige bergen van de provincie Mae Hong Son in tot in het gezellige Pai. Je hotel voor deze nacht is het luxueuse Siam Reverie resort.

Superior Hotel:  Siam Reverie Resort
Categorie:

Dag 2 - Pai > Mae Hong Son (B L)

Je verlaat Pai en vervolgens rijd je via een prachtige bergroute met adembenemdende vergezichten doorheen de minder bekende uithoeken van het noorden. Na een uurtje rijden maak je een stop bij de Tam Lod grotten. Deze behoren tot de grootste en diepste van centraal-Azië. Je verkent ze te voet en per bamboevlot met een lokale gids. Hierna is het tijd voor een lekkere lokale lunch waarna je de iconische bamboebrug van Su Tong Pae en bijhorende tempel bezoekt. Een korte rit brengt je daarna naar het grensstadje Mae Hong Son. Als eerste houd je halt bij het stadsmeer voor een bezoek aan de ‘tweelingen’- tempels bij het stadsmeer, Wat Chong Kham en Wat Chong Klang. Vervolgens trek je naar de heuvel ‘Doi Kong Mu’, waar je de witgekalkte chedi van de Wat Phrathat Doi Kong Mu bezoekt. Van hieruit heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de regio. Vervolgens check je in in het ongelooflijk mooie natuurhotel Fern Resort.

Standard Hotel:  Fern Resort (Deluxe) (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Mae Hong Son > Mae Chaem (B L)

Na het ontbijt start je met een boottocht per lokale vissersboot over de Pai rivier, heerlijk genietend van de mooie natuur rondom, tot bij het dorp van de etnische minderheid Karen Padong. Hier ontmoet je de Padaung of giraffenvrouwen. Van kinds af sieren de vrouwen van deze stam hun hals met ringen.

Je participeert in en workshop waarin de dorpsbewoners je de lokale gewoonten en tradities aanleren. Zo leer je uit bamboe servies maken of maak je typische kayan gerechten op een houtvuur. Je geniet samen met de locals van een typische lunch. Vervolgens verlaat je Mae Hong Son, langsheen bergachtige route en doorheen mooie natuurlandschappen. Aankomst in Mae Cham waar je incheckt en verblijft in Hot Coffee B&B en het bijhorende Mae Nachorn kindertehuis (winst van deze B&B gaat integraal naar het kindertehuis).

Standard Hotel:  Hot Coffee B & B (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Mae Chaem > Chiang Mai

Na het ontbijt maak je kennis met de weeskinderen van het tehuis alvorens je terug naar Chiang Mai rijdt. Aankomst rond de middag. Transfer naar je hotel of luchthaven.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij je terugreis. Bij aankomst in Thailand krijg je een gratis visum voor max.30 dagen.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+6u (winter) en +5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Thaise Baht; 100 THB = 2,86 EUR and 1 EUR = 35 THB (01/05/2020)

Betalingswijze

Op de meeste plaatsen kan je euro’s wisselen en worden kredietkaarten aanvaard. Je vindt ook overal bankautomaten.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat dat beïnvloed wordt door moessonwinde. Je kan het land gedurende het hele jaar bereizen. Op het vasteland strekt het regenseizoen zich uit van mei tot oktober. Dan is het warmer en krijg je, meestal op het einde van de dag, hevige maar korte regenbuien. Op het eiland Koh Samui loopt het regenseizoen van november tot januari. In de winter kan het in het noorden ’s nachts fris zijn.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Chiang Mai 28 31 34 36 33 32 31 31 31 31 29 27
Bangkok 31 32 33 34 33 32 32 32 31 31 31 30
Phuket 31 32 32 32 31 30 30 30 29 30 30 30
Koh Samui 30 31 33 33 32 32 31 31 31 30 28 28
Siem Reap 31 32 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30
L.Prabang 27 31 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30

 

Wat is inbegrepen?

 • 4 nachten accommodatie, ontbijt inbegrepen
 • Alle vermelde transfers
 • Alle vermelde trekpleisters olv Engelssprekende gids (toeslag Franstalige gids : €18/dag) 
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma (B = ontbijt, L = lunch, D = avondmaal)

Niet inbegrepen

Mogelijks verplichte gala diners op 24/12 en 31/12.

Moet je weten

De trekking heeft een avontuurlijk karakter en het comfort van de accommodatie is beperkt. Tijdens deze activiteit wordt veel gestapt. Een goede fysieke conditie en aangepast schoeisel zijn aangewezen. Een rugzak en slaapzak krijg je ter plaatse. De volledige lijst benodigdheden is beschikbaar in onze Travel Shops.

Kom alles te weten over (strand)hotels en extra extensies in onze online Thailand brochure.

Superior Prijs per persoon


TRTH0057


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!