+32 (0)70 23 33 13
 • Chiang Mai
 • Chiang Rai

Het noorden van Thailand staat bekend voor zijn talrijke bergketens, panoramische vergezichten, pure natuur en jungle, bergstammen en stilte. In deze rondreis combineer je dit allemaal op een rustig tempo terwijl je verblijft in luxueuze 5* resorts. Je ontdekt de hoogste berg van Thailand, ontmoet talrijke minderheden, maakt een fietstocht tussen de rijstvelden en trekt te voet de jungle in. Een reis die je helemaal zen maakt en je langs de minder bekende spotlights van het noorden voert.

Individueel

Dag 1 - Chiang Mai (D)

Je chauffeur pikt je op aan de luchthaven of je hotel in Chiang Mai en brengt je naar het prachtige Veranda High Resort dat buiten de stad ligt aan de voet van de Doi Suthep. Je checkt in en geniet van een vrije namiddag. Maak zeker even tijd voor een wandeling in de zalig rustige omgeving van het resort. 's Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel.

Deluxe Hotel:  Veranda High Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Chiang Mai (B-L)

Vandaag trek je de prachtige natuur rondom Chiang Mai in. Je chauffeur brengt je naar het hoogste punt van Thailand, de Doi Inthanon. Hier maak je samen met de gids een korte wandeling langs het Angkha Nature Trail. Dan bezoek je de iconische twin-pagodas die gebouwd werden ter ere van de 60ste verjaardag van de ouders van de koning. Na de lunch volgt een kennismaking met het koninklijk minderheidsproject dat de Hmong en Karen stammen die hier wonen, steunt. Via het Giw Mae Pan pad tenslotte bereik je Wachirathan, de meest indrukwekkende watervallen van Chiang Mai. Een ‘beeldige’ plek om je boordevol natuurprogramma vandaag op gepaste wijze af te ronden.

Deluxe Hotel:  Veranda High Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Chiang Mai (B)

Na het ontbijt maak je een heerlijke fietstocht door Chiang Mai. Dankzij het rustige karakter en het milde klimaat is deze laatste de ideale plek voor dit soort activiteiten. Je begint nabij de Ping-rivier terwijl je de stad ziet ontwaken uit haar slaap. Tijdens deze gegidste rondleiding steek je heel wat op over de Thaise cultuur, tradities en gastronomie terwijl je de lokale tempels en markten bezoekt. Je ontmoet de lokale bevolking, ervaart hoe hun dagelijks leven eruit ziet en benadert Chiang Mai en haar inwoners op een zeer open en hartelijke manier.

Deluxe Hotel:  Veranda High Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Chiang Mai > Chiang Rai (B-D)

Het is tijd om Chiang Mai in te ruilen voor het volgende plekje langs je route: het luxueuze Katilya Mountain Resort. Je rijdt in noordelijke richting over berg en dal en maakt een korte stop aan de warmwaterbronnen van Mae Kachan voor je in Chiang Rai aankomt. Hier bezoek je op eigen initiatief de prachtige en mysterieuze tempel Wat Rongkun. (zonder gids). Via het Mae Salong gebergte bereik je het hotel waar je de volgende 3 nachten verblijft. Terwijl je geniet van het onbeschrijfelijke uitzicht is er alvast een diner voor je gepland.

Deluxe Hotel:  Katilya Mountain Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Chiang Rai (B-D)

Na het ontbijt rijd je naar de top van het Doi Mae Salong gebergte waar je een bezoek brengt aan Santikhiri en omgeving. De eerste inwoners van dit dorp waren Chinese vluchtelingen die hier rond 1950 aankwamen. Vandaag vind je er diverse minderheden, o.a. Akha, Yao, Hmong en Karen stammen. De opiumplantages van weleer hebben plaatsgemaakt voor maisvelden, fruitbomen en thee/koffieplantages. Na de lunch breng je een bezoek aan het Doi Tung koninklijk project inclusief de mooie Doi Tung tempel. Daarna kuier je samen met de gids door de prachtige Mae Fah botanische tuinen. Nog een stop aan de Mae Sai grens met Myanmar met zijn lokale markt vol snuisterijen en je bent weer heel wat ervaringen rijker.

Deluxe Hotel:  Katilya Mountain Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 6 - Chiang Rai (B)

Net na het ontbijt wacht je een heerlijk verwenmoment: een één uur lange, welverdiende voetmassage. Wil je dit graag nog aanvullen? Dat kan. Boek ter plaatse extra behandelingen en massages en vul je dag vrij in. Wat dacht je van een wandeling in het mooie Katilya park of gewoon relaxen met een goed boek aan het zwembad of op je ruim privéterras. 

Deluxe Hotel:  Katilya Mountain Resort (Breakfast)
Categorie:

Dag 7

Je chauffeur dropt je aan de luchthaven. Einde van deze ontspannende reis door het groene noorden.

Deluxe Streetfood Tour

 Volledige dag

Samen met je gids maak je vandaag een culinaire wandeling doorheen de oude stad en Chinatown. Heel de dag lang houd je halt bij talrijke eetkraampjes en typische restaurants. Je proeft tal van typische Thaise gerechten en ontdekt dat er meer schuilt achter de Thaise keuken dan rode curry en Pad Thai. Tussen al dit lekkers door breng je ook een bezoek aan Chinatown, de foodiewijk bij uitstek. In de namiddag bezoek je ook 2 minder bekende, fraaie tempels: de koninklijke tempel Wat Suthat en de gouden bergtempel, Wat Saket met een adembenemend uitzicht over Bangkok.

 Individueel

Doi Inthanon National Park

 Volledige dag

Een volle dag trek je de prachtige natuur rondom Chiang Mai in. Je chauffeur brengt je naar het hoogste punt van Thailand, de Doi Inthanon. Hier maak je samen met de gids een korte wandeling langs het Angkha Nature Trail. Dan bezoek je de iconische twin-pagodas, gebouwd ter ere van de 60ste verjaardag van de ouders van de koning. Na de lunch volgt een kennismaking met het koninklijk minderheidsproject dat de Hmong en Karen stammen die hier wonen steunt. Via het Giw Mae Pan pad tenslotte bereik je Wachirathan, de meest indrukwekkende watervallen van Chiang Mai. Een ‘beeldige’ plek om je boordevol natuurprogramma vandaag op gepaste wijze af te ronden.

 Individueel

Chiang Mai per fiets

 1/2 dag (+/- 4 uur)

CHIANG MAI. Tijdens deze halve dag ontdek je de minder bezochte delen van Chiang Mai per fiets. Door zijn rustig karakter en zacht klimaat is Chiang Mai de ideale stad om per fiets te ontdekken. Je start de dag langs de Ping rivier waarlangs je de stad ziet ontwaken uit zijn slaap. Tijdens de tocht zal je gids je wegwijs maken in de Thaise cultuur, tradities en gastronomie. Je brengt een bezoek aan enkele lokale tempels en markten. Tijdens deze tocht ontmoet je de mensen, zie je het dagelijkse leven passeren en ontdek je Chiang Mai en zijn inwoners op een andere manier.

 In groep
Ontdek nu

Elephant's Friend Day

 5 - 6 uur

In de omgeving rondom Chiang Mai vind je talrijke olifantenkampen en reservaten. Het ontmoeten van deze majestueuze dieren kan dus uiteraard niet ontbreken. In het Baan Elephant Camp is een bewuste keuze gemaakt om een diervriendelijke en natuurlijke omgeving voor de olifanten te creëren.
Zo zijn er geen olifantenshows en worden er geen stoelen op de olifanten geplaatst. Tijdens deze dag leer je alles over de dieren, maak je hun eten klaar en voeder je ze mee, maak je een wandeling met hen in het bos (niet op de olifant). Na de lunch is het tijd om de olifanten een wasbeurt te geven en te genieten van hun speelse gedrag. Terug in je hotel in Chiang Mai rond tegen 16 u.

 In groep
Ontdek nu

Chiang Mai Jungle Flight

 5 - 6 uur

Voel de adrenaline stromen! Beleef de tijd van je leven tijdens deze ‘vlucht’. Zweef tussen de boomtoppen langs 33 platforms tot 50m boven de grond, wandel over de unieke Spiral Stairway en exotische Skybridges of klim naar beneden langs het Scaling net. Vergeet intussen niet te genieten van de adembenemende uitzichten. Het geïmporteerde materiaal van het Franse Petzl is van de hoogste kwaliteit.

 In groep
Ontdek nu

Chiang Mai tempels & lokale ambachten

 Volledige dag (6 - 7 uur)

Op 15 km van het stadscentrum, boven aan de berg waar de heilige tempel zijn naam aan onttrekt, vind je Wat Phrathat Doi Suthep. Om de ‘wat’ te betreden, moet je eerst nog 309 treden, geflankeerd door Naga slangen, overmeesteren. Van hier heb je een spectaculair zicht over de stad. 

In het centrum van Chiang Mai ga je de restanten van de Wat Chedi Luang bewonderen, een massieve pagoda die in 1545 door een aardbeving verwoest werd. Nadien reis je door naar de regio San Kamphaeng waar je geniet van een heerlijke lunch. In de namiddag maak je kennis met de lokale ambachten, de trots van Chiang Mai. 's Avonds kan je op de beroemde avondmarkt wat kuieren.

 Individueel
Ontdek nu

Chiang Mai Thaise biokookles

 Volledige dag (+/- 6 uur)

Je stopt aan de grote lokale markt net buiten de stad en leert er alles over de aanwezige Thaise ingredienten. Dan trek je naar de plattelandskookschool met eigen biologische kruiden-, groenten- en fruitteelt. Je Thaise chef leidt je rond op de bio-plantage en opnieuw steek je heel wat op. Na al deze boeiende weetjes is het tijd om zelf te kokerellen aan je eigen fornuis. Je bereid een curry pasta in een vijzel en 5 typische Thaise gerechten. Dat wordt smullen want uiteraard ben je uitgenodigd aan de maaltijd! Receptenboekje, citroengrasthee en water zijn inbegrepen. Kortom: je leert lekker gezond Thais koken én je geniet van de prachtige omgeving én je wordt ondergedompeld in het enthousiasme van jouw Thaise chefs: een absolute topper!

 In groep
Ontdek nu

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij je terugreis. Bij aankomst in Thailand krijg je een gratis visum voor max.30 dagen.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+6u (winter) en +5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Thaise Baht; 100 THB = 2,86 EUR and 1 EUR = 35 THB (01/05/2020)

Betalingswijze

Op de meeste plaatsen kan je euro’s wisselen en worden kredietkaarten aanvaard. Je vindt ook overal bankautomaten.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat dat beïnvloed wordt door moessonwinde. Je kan het land gedurende het hele jaar bereizen. Op het vasteland strekt het regenseizoen zich uit van mei tot oktober. Dan is het warmer en krijg je, meestal op het einde van de dag, hevige maar korte regenbuien. Op het eiland Koh Samui loopt het regenseizoen van november tot januari. In de winter kan het in het noorden ’s nachts fris zijn.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Chiang Mai 28 31 34 36 33 32 31 31 31 31 29 27
Bangkok 31 32 33 34 33 32 32 32 31 31 31 30
Phuket 31 32 32 32 31 30 30 30 29 30 30 30
Koh Samui 30 31 33 33 32 32 31 31 31 30 28 28
Siem Reap 31 32 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30
L.Prabang 27 31 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30

 

Wat is inbegrepen?

 • 6 nachten accommodatie in verbluffende 5* resorts in Chiang Mai (3 n) & Chiang Rai (3 n) incl. ontbijt</li>
 • 2x lunch en 2x avondmaal
 • Volledige dagexcursie naar het Doi Inthanon NP
 • Halve dag fietstour op het platteland
 • Bezoek aan Wat Rongkun en warmwaterbronnen
 • Volledige dagexcursie naar Mae Salong & The Golden Triangle
 • Massage (1 uur)

  Niet inbegrepen

  Je internationale vlucht, fooien, extra excursies, persoonlijke uitgaven en mogelijks verplichte gala diners op kerst- en nieuwjaarsavond. Prijsbevestiging van deze feestdiners bij reservatie.

  Deluxe Prijs per persoon


  TRCNX008//Code Chiang Mai > Chiang Rai: TRCNX009


  37 Travel Shops
  37 shops dicht bij jou in de buurt
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!