+32 (0)70 23 33 13
 • Manila
 • Pagsanjan Falls
 • Taal Volcano

Manila, de bruisende hoofdstad van de Filipijnen, is het startpunt van deze uitbreiding. Breng wat tijd door met het ontdekken van deze stad met evenveel inwoners als België. De overblijfselen van het Spaanse koloniale tijdperk zijn zeker een bezoek waard en mis geen ritje in Jeepney! Ontdek naast de stad de Taal-vulkaan en de Pagsanjan-watervallen! Zonder twijfel blijven deze 5 dagen in je geheugen gegrift!

Individueel

Dag 1 - Aankomst in Manilla

Welkom in Manilla. Je transfer staat klaar aan de luchthaven. Check-in in je hotel en tijd om te chillen in de rooftop bar of aan het zwembad. Je Manilla avontuur start.

Standard Hotel:  The Picasso Boutique Serviced Residences
Categorie:

Dag 2 - Pagsanjan Falls (B-L)

De Pagsanjan Falls zijn een van de meest populaire watervallen in de Filippijnen. Zwem in de frisse water van dit prachtige paradijs of stap aan boord van een bamboevlot en vaar naar de Devil's Cave, die zich net onder de watervallen verbergt.

Standard Hotel:  The Picasso Boutique Serviced Residences
Categorie:

Dag 3 & 4 - Mount Taal (B-L) & Manilla (B)

Vandaag rijd je naar Tagaytay. Onderweg stop je onderweg voor een kopje koffie en geniet je van een spectaculair uitzicht op Taal Volcano - de kleinste vulkaan ter wereld - vanuit Tagaytay Ridge en Mount Macolod. Je daalt af naar de oevers van Lake Taal, waar je aan boord stapt van een Banka boot, een typisch Filipijnse uitleggerkano, voor een bezoek aan het dorp Talisay op Volcano Island. In het gezelschap van je lokale gids trek je (optioneel: of rijd je te paard) naar de caldera langs zwarte zandpaden en vulkanische stoomopeningen. Het uitzicht op het kratermeer en zijn omgeving is adembenemend. Je keert terug naar de herberg aan het meer voor de lunch en er is tijd voor wat ontspanning voor je terugkeert naar Manilla. Morgen, op dag 4, ontsluier je op eigen houtje de geheimen van de hoofdstad van de Filipijnen, Manilla.

Standard Hotel:  The Picasso Boutique Serviced Residences
Categorie:

Dag 5 - Vertrek uit Manilla (B)

Geniet van je laatste dagje ter plaatse op de Filippijnen! Je luchthaventransfer is inbegrepen en pikt je tijdig op voor jet terugvlucht. Salamat! Sa uulitin! Dank je wel en tot ziens!

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van je terugreis. Elk verblijf van 30 dagen of minder vereist GEEN visum. Voor de meest recente info omtrent reisadvies kan je hier terecht. Voor een tussenstop (transit) in een ander land op weg naar de Filipijnen: informeer bij het consulaat of consulaire afdeling van de ambassade of er voor dat land een transitvisum nodig is.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.
 • Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. De meest recente updates vind je op de pagina van het Internationaal Tropisch Instituut (ITG)

  Tijdzone

  Winter : +7 uur  & Zomer +6 uur in relatie tot Belgische tijd

  Valuta

  Munteenheid

  Filipijnse Peso (PHP) 100 PHP = 1.82 EUR & 1 EUR = 54.94 PHP (01/05/2020)

  Betalingswijze

  Geldautomaten zijn aanwezig in alle grote steden en op steeds meer toeristische plaatsen. Houd er rekening mee dat u alleen 1x / dag kan pinnen voor een maximaal bedrag van 10.000 PHP (onderhevig aan wijzigingen). Telkens je pint worden er ook kosten aangerekend ( +/- 200 pesos - onderhevig aan wijzigingen). Geldautomaten zijn niet beschikbaar op elk eiland of in elk dorp. Als je bijvoorbeeld gaat duiken in de buurt van een afgelegen eiland, is het verstandig om je voorzorgsmaatregelen te nemen. Met je kredietkaart kan je op meer en meer plekken terecht.

  Klimaat

  De Filipijnen kent een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het jaar. De warmste maanden zijn april en mei. Het jaar is opgedeeld in twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen in de Filipijnen loopt van november tot april, al kan dit in bepaalde regio’s wat verschillen. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot november. Tijdens het regenseizoen is de kans op regen groter, maar dit wil niet zeggen dat het de hele dag door regent. De buien zijn vaak van korte duur en nadien komt de zon weer tevoorschijn. Het land wordt vaak geteisterd door tyfoons in dit seizoen maar ze kunnen gedurende het hele jaar voorkomen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):

  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Baguio 23 24 25 26 25 25 24 23 24 24 24 23
  Bohol 29 30 31 32 32 32 31 31 21 31 31 30
  Cebu 30 30 31 32 33 32 31 31 32 31 31 30
  Manilla 30 31 32 34 34 32 31 30 31 31 31 30
  Palawan 30 31 32 33 33 32 31 30 31 30 30 30
  Surigao 29 30 31 32 32 32 32 32 32 32 31 30

   

  Wat is inbegrepen?

  • 4 nachten in het vermelde hotel of gelijkwaardig
  • Transfers zoals voorzien in het programma
  • Inkomgelden tot bezoeken en rondleidingen zoals vermeld in de reisbeschrijving
  • Engelstalige gidsen
  • Milieutax vanwege de overheid

  Niet inbegrepen

  Je vluchten h/t, visumkosten, reisverzekering, niet-vermelde maaltijden, drank, fooien voor gids / chauffeur en persoonlijke uitgaven.

  Moet je weten

  Kleine programmawijzigingen kunnen opduiken wegens plaatselijke omstandigheden en de beschikbaarheid van kamers.

  Standard Prijs per persoon


  TRPH0004


  37 Travel Shops
  37 shops dicht bij jou in de buurt
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!