+32 (0)70 23 33 13
 • Puerto Princesa
 • Sarfish Island
 • Luli Island
 • Cowrie Island
 • El Nido
 • Matinloc

Palawan Island, gelegen in het westen van de Filippijnen, is nog steeds een van de meest dunbevolkte en natuurlijke gebieden, ook al gaan de poorten van het toerisme ook hier langzaam open. El nido, een enig, kleine badplaats bekend om zijn prachtige doorschijnende lagune, is het ideaal startpunt voor een bezoek aan de beroemde Bacuit-baai. Ten zuiden van het eiland vindt je Port Barton, een oase van rust of massatoerisme is niet aanwezig. Op en onder water zult u gecharmeerd zijn door Palawan!

Individueel

Dag 1 & 2 - Aankomst in Puerto Princesa (ø) & Honda Bay Island Hopping Tour‎ (B-L)

Welkom in de Filipijnen op het prachtige eiland Palawan! Het minibusjes op Puerto Princesa Airport verwacht je en brengt je rechtstreeks naar je accommodatie, waar je lekker ontspant of een wandeling maakt door de lokale scenes van Puerto Princesa.

Morgen op dag 2 wordt je afgehaald aan je hotel. Klaar voor een hele dag join-in island hoppen voor de kust van Puerto Princesa? Op het programma: Starfish Island, Luli Island en Cowrie Island. Honda Bay ligt aan de oostelijke kant van het eiland Palawan en er zijn stops voorzien om zowel de witte zandstranden te verkennen als wat snorkelamusement. Al het materiaal is aan boord aanwezig om het koraal en de tropische vissen van dichtbij te bewonderen. Ga op zoek naar zeesterren rond Starfish Island. Luli Island ligt onder of boven zeeniveau naargelang de getijden. Cowrie Island is de thuisbasis van cabanas en rieten dak hutten met uitzicht op de diepblauwe, het verstrekken van een resort-achtige sfeer. Er wordt een picknicklunch geserveerd en aan het einde van de tour stap je uit aan je hotel.

Standard Hotel:  Acacia Tree Garden Hotel
Categorie:

Dag 3 - Puerto Princesa > El Nido (B)

Vandaag verlaat je Puerto Princesa richting El Nido, een beroemd plekje met geweldige stranden, een aantal coole bars en heerlijke gerechten uit diverse keukens. Het is ook de uitgelezen plek voor een avondje uit! Zin in nog meer avontuur? Pak een trike en rijd naar Las Cabanas Beach om er de zonsondergang te zien. Vergeet niet te drinken en te rijden!

Standard Hotel:  Cove Resort
Categorie:

Dag 4 & 5

Dag 4. Een volle maag en een dag vol activiteiten: klinkt goed! Pick-up 08.30 - 09.00 voor een join-in island hopping tour vertrokken. Je duikt en ontdekt het zeeleven van El Nido. Je ziet de mooiste eilanden en stranden, ontdekt lagunes, verborgen natuurpareltjes en meer! Zorg ervoor dat de batterijen van je camera zijn opgeladen want je staat op het punt om enkele van de beste marine spots in de Filippijnen te beleven. Palawan werd drie jaar op rij uitgeroepen tot 's werelds beste eiland en na vandaag begrijp je waarom!

Dag 5: Ideaal een hele dag fun op een strand zo perfect dat je denkt dat je droomt. Je ontbijt is alvast inbegrepen.

Standard Hotel:  Cove Resort
Categorie:

Dag 6 & 7 - Reis naar en verblijf in Matinloc (B)

Dat zelfs het paradijs verschillende lagen van perfectie kent, ervaar je wanneer je oog in oog komt te staan met de ongerepte tropische pracht van Matinloc Island! Het hele eiland is omgeven door gave riffen. Hier snorkel je naar de scheepswrakken van de eilanden in het gezelschap van scholen vlijtige clownvissen en regelmatig spot je er schildpadden en roggen. Dus ogen open en scannen maar. Gelukt?

's Namiddags geniet je van een boottocht rond het eiland en stop onderweg langs verlaten, eenzame en verbluffende stranden. Je bent op tijd terug om de zon te horen ondergaan. En omdat het hier zo onwezenlijk mooi is, blijf je er nog een dagje extra.

Standard Hotel:  Matinloc Resort
Categorie:

Dag 8 - Vertrek

Vandaag is de uitcheckdag. Je wordt opgehaald bij je hotel en overgebracht naar El Nido Airport. Naargelang je verdere reisplannen geven we je graag advies over een extra paar dagen in Manila of zelfs Coron.

Reisdocumenten

Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is op de dag van je terugreis. Elk verblijf van 30 dagen of minder vereist GEEN visum. Voor de meest recente info omtrent reisadvies kan je hier terecht. Voor een tussenstop (transit) in een ander land op weg naar de Filipijnen: informeer bij het consulaat of consulaire afdeling van de ambassade of er voor dat land een transitvisum nodig is.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.
 • Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. De meest recente updates vind je op de pagina van het Internationaal Tropisch Instituut (ITG)

  Tijdzone

  Winter : +7 uur  & Zomer +6 uur in relatie tot Belgische tijd

  Valuta

  Munteenheid

  Filipijnse Peso (PHP) 100 PHP = 1.82 EUR & 1 EUR = 54.94 PHP (01/05/2020)

  Betalingswijze

  Geldautomaten zijn aanwezig in alle grote steden en op steeds meer toeristische plaatsen. Houd er rekening mee dat u alleen 1x / dag kan pinnen voor een maximaal bedrag van 10.000 PHP (onderhevig aan wijzigingen). Telkens je pint worden er ook kosten aangerekend ( +/- 200 pesos - onderhevig aan wijzigingen). Geldautomaten zijn niet beschikbaar op elk eiland of in elk dorp. Als je bijvoorbeeld gaat duiken in de buurt van een afgelegen eiland, is het verstandig om je voorzorgsmaatregelen te nemen. Met je kredietkaart kan je op meer en meer plekken terecht.

  Klimaat

  De Filipijnen kent een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het jaar. De warmste maanden zijn april en mei. Het jaar is opgedeeld in twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen in de Filipijnen loopt van november tot april, al kan dit in bepaalde regio’s wat verschillen. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot november. Tijdens het regenseizoen is de kans op regen groter, maar dit wil niet zeggen dat het de hele dag door regent. De buien zijn vaak van korte duur en nadien komt de zon weer tevoorschijn. Het land wordt vaak geteisterd door tyfoons in dit seizoen maar ze kunnen gedurende het hele jaar voorkomen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):

  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Baguio 23 24 25 26 25 25 24 23 24 24 24 23
  Bohol 29 30 31 32 32 32 31 31 21 31 31 30
  Cebu 30 30 31 32 33 32 31 31 32 31 31 30
  Manilla 30 31 32 34 34 32 31 30 31 31 31 30
  Palawan 30 31 32 33 33 32 31 30 31 30 30 30
  Surigao 29 30 31 32 32 32 32 32 32 32 31 30

   

  Wat is inbegrepen?

  • 7 nachten in het vermelde hotel of gelijkwaardig
  • Transfers zoals voorzien in het programma
  • Inkomgelden tot bezoeken en rondleidingen zoals vermeld in de reisbeschrijving
  • Engelstalige gidsen
  • Milieutax vanwege de overheid

  Niet inbegrepen

  Je vluchten h/t, visumkosten, reisverzekering, niet-vermelde maaltijden, drank, fooien voor gids / chauffeur en persoonlijke uitgaven.

  Moet je weten

  Kleine programmawijzigingen kunnen opduiken wegens plaatselijke omstandigheden en de beschikbaarheid van kamers.

  Standard Prijs per persoon


  TRPH0001


  37 Travel Shops
  37 shops dicht bij jou in de buurt
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!