+32 (0)2 550 01 00
Vietnam

Vietnam tovert foto's voor de ogen van straatverkopers met conische hoeden, van waterbuffels die door drassige rijstvelden ploeteren, van bromfietsen die luidruchtig door de straten en stegen zoeven en van drijvende markten op de Mekong rivier.

Alles gebeurt hier op straat, zeg maar, of zo lijkt het toch. Naast oude pagodes en koloniale huizen staan moderne wolkenkrabbers, vlakbij levendige bia hoi's vind je stalletjes met dampende noedelsoepen. Je komt er ogen, oren en smaakpapillen tekort. Natuurliefhebbers, geschiedenis buffs, fijnproevers en strandlopers, Vietnam catert voor iedereen.

Op het platteland wisselt het heuvelig landschap af tussen rijstterrassen en suikerrietplantages en leven heel wat etnische minderheidsgroepen. Het spook van de Vietnam War dwaalt hier nog rond in de beruchte Cu Chi tunnels. Van de tempels van Hanoi en de eilanden in Halong Bay tot de stranden van Nha Trang en de paleizen van Hue, dit S-vormige land dat grenst aan China in het noorden en Laos en Cambodja in het westen is een land van traditie en gastvrijheid waar je van de ene verwondering in de andere valt.

Hotel & maaltijden

Vietnamese gerechten worden vers klaargestoomd. Dat vis vaak op het menu staat kan geen verrassing zijn. Rijst en noodles vormen het basisingrediënt, maar kruiden, groenten, garnalenpasta en gefermenteerde vissaus zijn vaste waarden. De Vietnamese keuken wordt dan ook in het algemeen als zeer gezond beschouwd.

Bia hoi
: kleine, lokale bar of voetpad-pub waar dagelijks vers bier wordt geproduceerd en geserveerd. Niet bijzonder alcoholisch, maar zeer verfrissend.
Banh mi: stuk Frans brood met vlees, groenten, kruiden en vaak sambal. Uit de Frans-koloniale tijd.
Banh Xeo: gevulde pannenkoeken
Chà Cá: noodles met witte vis
Com hen: rijst met kokkels. Populair in Hue.
Goi Cuon : doorschijnende spring rolls
Nuoc Mam: gefermenteerde vissaus, komt vaak voor
Nom Hua Chuoi: Bananenbloem salade
Pho: een overal geserveerde noodle soep veelal met rundvlees
Saigon bier & rijstwijn

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 1maand geldig is op de dag van je inreis.Een visum is vereist voor alle Belgische reizigers naar Vietnam!
 • Belangrijk om weten is dat wie een Connections rondreis boekt, een uitnodigingsbrief ontvangt waarmee het visum-bij-aankomst (visa-upon-arrival) kan aangevraagd en betaald worden. Reizigers die alleen vluchten boeken naar Vietnam, ontvangen deze uitnodigingsbrief niet. Als zodanig is de aanschaf van een online visum verplicht voor hen. Indien je een (schrijf) fout werd gemaakt in een van de persoonlijke gegevens die je hebt ingevuld op het aanvraagformulier voor het verkrijgen van je Vietnam visum, MOET je een nieuwe aanvraag indienen via de officiële site ditmaal met de precies, correcte gegevens. De migratie-autoriteit in Vietnam is zeer streng. Let op: de visumaanvraag duurt meestal 3 dagen!
 • Belgische burgers die alleen vluchten boeken, kunnen een e-visum aanvragen via de officiële website van de overheid. Klik op deze link voor de landenlijst en op deze link voor de lijst met luchthavens waarvoor een e-visum wordt toegestaan. Prijs van zowel het online e-visum als het visum-bij- aankomst kost 25USD / persoon  (11JUN2019 - onder voorbehoud). Deze som wordt niet terugbetaald zelfs niet indien de toegang tot het land wordt geweigerd. Houd er rekening mee dat het e-visum geldig is voor 1 maand en eenmalige gebruik.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Voor de laatste updates kan je terecht op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

 

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Vietnamese Dong (VND) 100.000 VND = 3.94 EUR & 1 EUR = 25372 VND (01/05/2020)

Betalingswijze

Een steeds groter aantal verkooppunten aanvaarden MasterCard en Visa en geldautomaten vind je in alle grote steden. Buiten de steden is contant geld erg handig.

Fooien

Gids: 100.000 Dong/dag.
Taxi chauffeurs & barman: afronden
Kelners en restaurantbedienden: 10%

Klimaat

Naar Vietnam reizen kan heel het jaar door. Het land is voornamelijk agrarisch met een centrale regenwoud. Officieel is het hoogseizoen van september tot maart, maar voor de stranden in het centrum van het land zijn de zonnigste maanden mei tot augustus. De herfst is dan weer de mooiste tijd voor een bezoek aan Halong Bay.
Tropische moesson regens vallen van oktober tot april in het centrum en van mei tot september in het noorden en het zuiden. De rest van het jaar is het zo goed als droog.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Halong bay
17 18 20 23 28 29 29 29 28 25 22 19
Hanoi
17 17 21 24 28 29 29 29 28 25 22 18
Ho Chi Minh
27 28 29 30 30 29 28 29 28 28 27 17
Nha Trang
24 24 25 26 29 27 28 28 27 26 25 24
Mai Chau
16 17 20 23 27 28 28 28 26 24 21 18

 

Hoogtepunten

 • Hanoi 

Slenter door de straten van Hanoi, een hyper-actieve, zintuigstrelende werveling van een stad, vooral in en rond het Oude Kwartier.

 • Halong Baai 

Neem de boot in Halong Baai. Vanzelfsprekend is het toeristisch maar de natuurlijke pracht van de meer dan 3000 karstformaties blijft even indrukwekkend, ook met talloze oude omgebouwde junks om je heen.

 • Hoi An 

Eet street food in Hoi An. Hier staan knusse shophuisjes schouder aan schouder met rivierterrasjes.

 • Hue 

Proef van vergane glorie in Hue. De voormalige hoofdstad van het keizerrijk heeft talrijke prachtige sites die met zorg en aandacht worden gerestaureerd. Het mausoleum van de keizers en de Thien Mu pagode met de prille monniken.

 • Hue - Hoi An 

Rijd met de bromfiets van Hue naar Hoi An: 145 km of 3 uur lang fotogenieke plekken ontdekken en een paar van Vietnam’s meest bekende erfgoed zoals Lang Co Beach, Hai Van Pass, My Khe beach, Marble mountain…

 • Ho Chi Minh City 

Bezoek aan het oorlogsmuseum van Ho Chi Minh City. De verschrikkelijke Vietnam / American war eindigde zo’n 40-tal jaar geleden maar de erfenis is er nog levend.

 • De Mekong Delta

Cruise de Mekong delta. Zijrivieren vervoegen de Mekong kriskras door het platteland tussen de glinsterende smaragdkleurige rijstvelden en suikerrietplantage. Dorpjes aan het water, drijvende markten en een verblijf op de oever van de machtige rivier.

 • De stranden
 • Blaas uit aan het strand: Cat Ba Island (Halong Bay), Hoi An, Nha Trang, Phu Quoc en talrijke ongerepte, vaak verlaten stranden nodigen uit.

  (Bron: ZuidOostAzie Magazine)
  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Vraag een offerte
  Jouw reis op maat.
  Maak een afspraak online
  Wanneer het jou uitkomt!