+32 (0)2 550 01 00
 • Hanoi
 • Mai Chau
 • Pu Luong Nature Reserve
 • NInh Binh
 • Halong Bay

Zeilen op zich is een bijzondere ervaring, maar doe de beleving maar maal tien, als je op Halong Bay zeilt in een Vietnamese jonk. Halong Bay per boot verkennen is simpelweg verbluffend, we kunnen er geen andere uitdrukking voor bedenken. Maar in Vietnam valt natuurlijk nog veel meer te beleven. De altijd goedlachse bevolking charmeert en gidst je langs ongerepte valleien, watervallen waar je mond van openvalt en verbluffende vergezichten. Vietnam is een land voor culinaire fijnproevers en avonturiers. Een land waar je het ene moment geniet van de natuurpracht die bijvoorbeeld Pu Long te bieden heeft, om het volgende moment op te gaan in de drukte van Hanoi! 

Halong Bay wist de 9de plaats in onze Ultimate Top 100 weg te kapen en daar kunnen we alleen maar instemmend bij knikken. 
Ongetwijfeld zal ook Vietnam jou weten te overtuigen. Duik in de rijke geschiedenis van het land en laat je hart veroveren door de lokale bevolking en alle indrukken die je er oppikt.  

Individueel

Dag 1 & 2 - Hanoi > Ninh Binh (day 2: B+L)

Aankomst in Hanoi. Je chauffeur en gids verwelkomen je en brengen je naar Ninh Binh ten zuiden van Hanoi waar je incheckt in je hotel. Vrije namiddag, perfect om je benen los te gooien en de indrukwekkende “Lying Dragon” berg te beklimmen. De 450 treden mogen dan wel een uitdaging zijn, bovenop de top geniet je van een onvergetelijk uitzicht. Een perfecte start van deze reis.

Op dag 2, na het ontbijt, ontdek je de historische, 10e eeuwe hoofdstad, Hoa Lu waar je samen met je gids de keizerlijke tempels van koningen Dinh & Le bezoekt. Dan staat Tam Coc op je programma, beter bekend als 'Halong Bay on land'. Na je lunch maak je een fietstocht door rijstvelden, en stap je aan boord van een sampan en vaart er rustig door dit indrukwekkende landschap. De rivier kronkelt en baant zich een weg tussen de rijstvelden en karstrotsen door. Gewoon machtig. 

Standard Hotel:  Queen Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  Emeralda Resort
Categorie:

Dag 3 - Ninh Binh > Pu long Nature Reserve (B+L+D)

Na je ontbijt reis je verder naar het prachtige Pu Luong natuurreservaat. Dit traject laat een diepe indruk na want het zicht over de vallei vanop de top van de bergweg is verbluffend. In je hotel staat een heerlijke maaltijd klaar. 's Namiddags ga je op bamboe raftingtocht. Een ervaring die je niet mag missen! Bij de prachtige Tan Lap-brug keer je terug naar het hotel voor het diner.

Standard Hotel:  Pu Luong Retreat - Deluxe Valley View Bungalow (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Pu Luong Retreat - Deluxe Valley View Bungalow (Breakfast)
Categorie:

Dag 4 - Pu Luong Nature Reserve > Mai Chau (B+L)

Tijdens je wandeling door het groen en de rijstvelden vanochtend ontmoet je de dorpelingen die in de buurt van het hotel wonen en ben je getuige van authentieke scènes uit hun dagelijks leven. Je leert ook over hun kleurrijke weefprocessen. Na het ontbijt vertrek je naar Mai Chau. De geplande fietstocht hier brengt je oog in oog met de lokale minderheden en hun markten. Je zal niet weten wat eerst te fotograferen terwijl het leven en de lokale tradities zich in volle glorie voor je ogen ontvouwen.

Standard Hotel:  Sunrise Village (Superior Valley View Bungalow)
Categorie:
Superior Hotel:  Ecolodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Mai Chau > Hanoï (B+L)

Na een verkwikkende nachtrust ontwaak je in het midden van de natuur met volle goesting om er na een goed ontbijt samen met je gids stevig tegen aan te gaan. Vandaag staan de landelijke dorpen Na Meo en Na Mo op je programma. Je trekt naar de lokale markt en voor je verder reist naar Hanoi geniet je nog van een lunch in het hotel.

Standard Hotel:  Medallion Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  O'Gallery Premier Hotel
Categorie:

Dag 6 - Hanoi

Wie dat wenst kan deelnemen aan de dagelijkse tai chi & aerobics ochtendsessie die bij deze cultuur hoort. Vandaag ligt de focus op de Ngoc Son Temple in het midden van het Hoan Kiem meer, een malse wandeling door de oude stadskern van Hanoi, de Hoa Lao gevangenis en het  B-52 meer, genoemd naar de U.S. bomber die er ligt.

Na een lokale lunch bezoek je de Tempel van de Literatuur en zijn tuinen Een ommetje over de spoorwegrails levert heel wat fotogenieke momenten op. En wat dacht je van een lokale bierdegustatie in Bia Hoi? Zo rond je de deze dag af als een echte local! 

Standard Hotel:  Medallion Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  O'Gallery Premier Hotel
Categorie:

Dag 7 - Hanoi > Halong Baai(B+L+D)

Ook naar het volgende hoogtepunt van je reis heb je lang uitgekeken want vandaag reis je naar de wereldberoemde Halong baai. Je stapt er aan boord van je Vietnamese jonk en vaart meteen uit. Aan boord is het een en al genieten: persoonlijke attenties van de crew, een heerlijke lunch en een uitzonderlijk mooie natuur, die zomaar aan je voorbijglijdt. Per kajak verken je de indrukwekkende rotspartijen van dichtbij. Tegen valavond peddel je terug naar de jonk en geniet je van een kleurrijke zonsondergang. Hoe je echte Vietnamese loempia’s maakt, leer je vanavond op het dek. Je overnacht aan boord.

Standard Hotel:  Glory Legend Cruise
Categorie:
Superior Hotel:  Pelican Luxury Cruise
Categorie:

Dag 8 - Halong Baai (B+L+D)

We kunnen het je zeer stevig aanraden want spijt komt vaak te laat; ontwaken doe je hier best net voor zonsopgang. Nadat je het prachtige schilderij van je omgeving op je netvlies hebt gebrand kan je nog voor het ontbijt deelnemen aan een tai chi sessie op het zonnedek. Daarna wijst de boeg naar de Me Cung grot ook gekend als het grote labyrint, die je samen met je gids te voet ontdekt. Na de lekkere BBQ aan boord van de jonk bezoek je ook nog het drijvende vissersdorp Vung Vieng en verken je de prachtige baai van Vung Ha per kajak. Opnieuw geniet je van een nacht aan boord in het hart van de baai van Halong.

Standard Hotel:  Glory Legend Cruise
Categorie:
Superior Hotel:  Pelican Luxury Cruise
Categorie:

Dag 9 - Halong Baai > Hanoï (B+L+D)

Je ontwaakt opnieuw in dit schilderachtige kader van Halong Bay. Vanochtend staat de grot der verrassingen Sung Sot op je programma, die bekend staat als adembenemend mooi. Lunch wordt een laatste keer geserveerd aan boord van de junk. Dan vaar je terug naar de haven van Tuan Chau, neem je de pendelbus terug naar Hanoi om deze stad met Franse charme te ontdekken.

Standard Hotel:  Medallion Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  O'Gallery Premier Hotel
Categorie:

Dag 10 - Hanoi

Je vult je dag vrij in rekening houdend met het tijdstip van je transfer naar de luchthaven. Deel vooral je foto’s op de picwall van pics.connections.be en mogelijk prijkt jouw foto in onze volgende brochure of publicaties!

Zin om je foto's te delen met onze reizigers? Dat kan via Instagram met de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

Vietnamese gerechten worden vers klaargestoomd. Dat vis vaak op het menu staat kan geen verrassing zijn. Rijst en noodles vormen het basisingrediënt, maar kruiden, groenten, garnalenpasta en gefermenteerde vissaus zijn vaste waarden. De Vietnamese keuken wordt dan ook in het algemeen als zeer gezond beschouwd.

Bia hoi
: kleine, lokale bar of voetpad-pub waar dagelijks vers bier wordt geproduceerd en geserveerd. Niet bijzonder alcoholisch, maar zeer verfrissend.
Banh mi: stuk Frans brood met vlees, groenten, kruiden en vaak sambal. Uit de Frans-koloniale tijd.
Banh Xeo: gevulde pannenkoeken
Chà Cá: noodles met witte vis
Com hen: rijst met kokkels. Populair in Hue.
Goi Cuon : doorschijnende spring rolls
Nuoc Mam: gefermenteerde vissaus, komt vaak voor
Nom Hua Chuoi: Bananenbloem salade
Pho: een overal geserveerde noodle soep veelal met rundvlees
Saigon bier & rijstwijn

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 1maand geldig is op de dag van je inreis.Een visum is vereist voor alle Belgische reizigers naar Vietnam!
 • Belangrijk om weten is dat wie een Connections rondreis boekt, een uitnodigingsbrief ontvangt waarmee het visum-bij-aankomst (visa-upon-arrival) kan aangevraagd en betaald worden. Reizigers die alleen vluchten boeken naar Vietnam, ontvangen deze uitnodigingsbrief niet. Als zodanig is de aanschaf van een online visum verplicht voor hen. Indien je een (schrijf) fout werd gemaakt in een van de persoonlijke gegevens die je hebt ingevuld op het aanvraagformulier voor het verkrijgen van je Vietnam visum, MOET je een nieuwe aanvraag indienen via de officiële site ditmaal met de precies, correcte gegevens. De migratie-autoriteit in Vietnam is zeer streng. Let op: de visumaanvraag duurt meestal 3 dagen!
 • Belgische burgers die alleen vluchten boeken, kunnen een e-visum aanvragen via de officiële website van de overheid. Klik op deze link voor de landenlijst en op deze link voor de lijst met luchthavens waarvoor een e-visum wordt toegestaan. Prijs van zowel het online e-visum als het visum-bij- aankomst kost 25USD / persoon  (11JUN2019 - onder voorbehoud). Deze som wordt niet terugbetaald zelfs niet indien de toegang tot het land wordt geweigerd. Houd er rekening mee dat het e-visum geldig is voor 1 maand en eenmalige gebruik.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Voor de laatste updates kan je terecht op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

 

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Vietnamese Dong (VND) 100.000 VND = 3.94 EUR & 1 EUR = 25372 VND (01/05/2020)

Betalingswijze

Een steeds groter aantal verkooppunten aanvaarden MasterCard en Visa en geldautomaten vind je in alle grote steden. Buiten de steden is contant geld erg handig.

Fooien

Gids: 100.000 Dong/dag.
Taxi chauffeurs & barman: afronden
Kelners en restaurantbedienden: 10%

Klimaat

Naar Vietnam reizen kan heel het jaar door. Het land is voornamelijk agrarisch met een centrale regenwoud. Officieel is het hoogseizoen van september tot maart, maar voor de stranden in het centrum van het land zijn de zonnigste maanden mei tot augustus. De herfst is dan weer de mooiste tijd voor een bezoek aan Halong Bay.
Tropische moesson regens vallen van oktober tot april in het centrum en van mei tot september in het noorden en het zuiden. De rest van het jaar is het zo goed als droog.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Halong bay
17 18 20 23 28 29 29 29 28 25 22 19
Hanoi
17 17 21 24 28 29 29 29 28 25 22 18
Ho Chi Minh
27 28 29 30 30 29 28 29 28 28 27 17
Nha Trang
24 24 25 26 29 27 28 28 27 26 25 24
Mai Chau
16 17 20 23 27 28 28 28 26 24 21 18

 

Wat is inbegrepen?

 • 9 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle transfers met wagen en chauffeur zoals vermeld in het programma
 • Alle inkomgelden voor vermelde bezoeken met Engelstalige gids
 • Uitnodigingsbrief Vietnam voor visumaanvraag (Belgische nationaliteit)
 • Alle vermelde maaltijden (B= ontbijt - L= Lunch - D= avondmaal)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten en binnenlandse vluchten (boekbaar bij Connections), je visum, niet-vermelde maaltijden en drank bij de maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven en eventueel verplichte diners met kerst en oudejaar (bevestigd na reservatie).

Moet je weten

Tip: Boek je je internationale en binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines via het Customer Service Center (070.23.33.13) of via je favoriete Connections travel shop dan komt je reis een stuk goedkoper uit. Heb je je internationale vluchten al gereserveerd? Dan boeken wij je graag je binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines bij.

Standard Prijs per persoon


TRVN0016


Superior Prijs per persoon


TRVN0016


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!