+32 (0)70 23 33 13
 • Hanoi
 • Mai Chau
 • Pu Luong Nature Reserve
 • Villages Meo & Na Mo
 • Hanoi

Wil je echt Vietnam ‘off the beaten track’ ervaren? Kies dan voor deze beleving in een toeristluw stukje natuur van adembenemende pracht en dompel je drie dagen lang onder in de gewoonten en gebruiken van lokale etnische minderheden.

Individueel

Dag 1 - Hanoi > Mai Chau (L-D)

Je verlaat Hanoi en rijdt westwaarts via Hoa Binh City naar Mai Chau waar je geniet van een lunch with a view. De maaltijd bestaat uit lokale gerechten die bereid zijn door de 'White Thai', je gastvrouwen die deel zijn van deze blanke Thaise minderheidsgroep. Vanmiddag verken je het dorp vanop de fiets en nog voor het avondmaal geserveerd wordt, ontdek je meer over hun levenstijl en aloude tradities. Je brengt de nacht door in een privébungalow.

Standard Hotel:  Sunrise Village (Superior Valley View Bungalow)
Categorie:
Superior Hotel:  Ecolodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Mai Chau > Pu Luong Nature Reserve (B-L-D)

Na het ontbijt trek je naar het natuurreservaat Pu Luong op 35 km van Mai Chau. Dit reservaat is niet alleen van uitzonderlijke pracht en culturele interesse, het draagt dankzij zijn weelderige bossen, kalksteenpanorama's, prachtige rijstterrassen en aantrekkelijk decor sterk bij aan de biodiversiteit van de streek. Je lunch sla je achter de kiezen in Hang Village. Daarna pluis je het Pu Luong natuurreservaat verder uit en bezoek je een dorp van lokale minderheden. Terugkeer naar Mai Chau.

 

Standard Hotel:  Sunrise Village (Superior Valley View Bungalow)
Categorie:
Superior Hotel:  Ecolodge (Breakfast)
Categorie:

Dag 3 - Mai Chau > Hanoi (B-L)

Je ontwaakt in hartje natuur. Heerlijk toch? Na het ontbijt verken je samen met een lokale gids de meer afgelegen landelijke dorpen, Meo en Na Mo, waar je opnieuw heel wat opsteekt over hun cultuur en gewoontes. Na een bezoek aan de lokale markt keer je terug naar Mai Chau Homestay voor lunch. Dan is het tijd om uit te checken. Geniet nog even van dit gevoel van boeiende natuurpracht. Je privétransfer naar Hanoi wacht.

Zin om je foto's te delen met onze reizigers? Dat kan via Instagram met de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

Vietnamese gerechten worden vers klaargestoomd. Dat vis vaak op het menu staat kan geen verrassing zijn. Rijst en noodles vormen het basisingrediënt, maar kruiden, groenten, garnalenpasta en gefermenteerde vissaus zijn vaste waarden. De Vietnamese keuken wordt dan ook in het algemeen als zeer gezond beschouwd.

Bia hoi
: kleine, lokale bar of voetpad-pub waar dagelijks vers bier wordt geproduceerd en geserveerd. Niet bijzonder alcoholisch, maar zeer verfrissend.
Banh mi: stuk Frans brood met vlees, groenten, kruiden en vaak sambal. Uit de Frans-koloniale tijd.
Banh Xeo: gevulde pannenkoeken
Chà Cá: noodles met witte vis
Com hen: rijst met kokkels. Populair in Hue.
Goi Cuon : doorschijnende spring rolls
Nuoc Mam: gefermenteerde vissaus, komt vaak voor
Nom Hua Chuoi: Bananenbloem salade
Pho: een overal geserveerde noodle soep veelal met rundvlees
Saigon bier & rijstwijn

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 1maand geldig is op de dag van je inreis.Een visum is vereist voor alle Belgische reizigers naar Vietnam!
 • Belangrijk om weten is dat wie een Connections rondreis boekt, een uitnodigingsbrief ontvangt waarmee het visum-bij-aankomst (visa-upon-arrival) kan aangevraagd en betaald worden. Reizigers die alleen vluchten boeken naar Vietnam, ontvangen deze uitnodigingsbrief niet. Als zodanig is de aanschaf van een online visum verplicht voor hen. Indien je een (schrijf) fout werd gemaakt in een van de persoonlijke gegevens die je hebt ingevuld op het aanvraagformulier voor het verkrijgen van je Vietnam visum, MOET je een nieuwe aanvraag indienen via de officiële site ditmaal met de precies, correcte gegevens. De migratie-autoriteit in Vietnam is zeer streng. Let op: de visumaanvraag duurt meestal 3 dagen!
 • Belgische burgers die alleen vluchten boeken, kunnen een e-visum aanvragen via de officiële website van de overheid. Klik op deze link voor de landenlijst en op deze link voor de lijst met luchthavens waarvoor een e-visum wordt toegestaan. Prijs van zowel het online e-visum als het visum-bij- aankomst kost 25USD / persoon  (11JUN2019 - onder voorbehoud). Deze som wordt niet terugbetaald zelfs niet indien de toegang tot het land wordt geweigerd. Houd er rekening mee dat het e-visum geldig is voor 1 maand en eenmalige gebruik.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Voor de laatste updates kan je terecht op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

 

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Vietnamese Dong (VND) 100.000 VND = 3.94 EUR & 1 EUR = 25372 VND (01/05/2020)

Betalingswijze

Een steeds groter aantal verkooppunten aanvaarden MasterCard en Visa en geldautomaten vind je in alle grote steden. Buiten de steden is contant geld erg handig.

Fooien

Gids: 100.000 Dong/dag.
Taxi chauffeurs & barman: afronden
Kelners en restaurantbedienden: 10%

Klimaat

Naar Vietnam reizen kan heel het jaar door. Het land is voornamelijk agrarisch met een centrale regenwoud. Officieel is het hoogseizoen van september tot maart, maar voor de stranden in het centrum van het land zijn de zonnigste maanden mei tot augustus. De herfst is dan weer de mooiste tijd voor een bezoek aan Halong Bay.
Tropische moesson regens vallen van oktober tot april in het centrum en van mei tot september in het noorden en het zuiden. De rest van het jaar is het zo goed als droog.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Halong bay
17 18 20 23 28 29 29 29 28 25 22 19
Hanoi
17 17 21 24 28 29 29 29 28 25 22 18
Ho Chi Minh
27 28 29 30 30 29 28 29 28 28 27 17
Nha Trang
24 24 25 26 29 27 28 28 27 26 25 24
Mai Chau
16 17 20 23 27 28 28 28 26 24 21 18

 

Wat is inbegrepen?

 • 2 nachten in Mai Chau Sunrise Village, Superior Valley View (bungalow privé)
 • Privétransfers h/t
 • Maaltijden zoals vermeld (B = ontbijt, L = lunch, D = avondmaal)
 • Excursies zoals vermeld en Engelssprekende gids
 • Toegang tijdens excursies en gebruik van fiets
 • Water en verfrissingsdoekjes (2 flessen + 2 doekjes/dag)

Niet inbegrepen

Je visum, persoonlijke uitgaven, fooien en drank (indien niet vermeld).

 

Standard Prijs per persoon


TRVN0008


Superior Prijs per persoon


TRVN0008


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!