+32 (0)70 23 33 13
 • Hanoi
 • Halong Bay
 • Da Nang
 • Hoi An
 • Hue
 • Ho Chi Minh
 • Cu Chi Tunnels
 • Mekong river

Ontdek het beste wat Vietnam te bieden heeft! Tijdens deze 11-daagse rondreis verken je de hoogtepunten op een aangenaam tempo en op individuele basis. Je beleeft de boeiende metropolen Hanoi en Ho Chi Minh als een ware local, slaapt op een luxeboot in de Halong Baai en in Hue & Hoi  en krijgt een goed beeld van de keizerlijke geschiedenis van weleer. Onder begeleiding van je lokale gidsen geeft Vietnam heel wat geheimen prijs.    

Individueel

Dag 1 & 2 - Hanoi (Dag 2: B+L)

Welkom in Vietnam! Je chauffeur en gids wachten je op en brengen je naar je hotel. De rest van de dag ben je vrij. Morgen, op dag 2, staat de Ngoc Son Temple in het midden van het Hoan Kiem meer op je programma. Maar voor je in de wagen stapt, ben je getuige van de dagelijkse tai chi & aerobics morning exercise die bij deze cultuur hoort. Je proeft een typisch kopje Vietnamese ijskoffie en een typisch stokbrood aan een straatstalletje en trekt te voet door het Hanoi Old Quarter voor een korte wandeling. Trekpleisters zijn de St Joseph kathedraal in Frans-Gotische stijl en de Hoa Lo gevangenis, waar zowel Vietnamese, als Franse en Amerikaanse krijgsgevangenen vastgehouden werden. Dan volgt een bezoek aan het B-52 meer, genoemd naar de U.S. bomber die er ligt.

Na een lokale lunch bezoek je de Tempel van de literatuur uit 1706, de bakermat van Hanoi’s universiteit, waar Vietnam's koningshuis, mandarijnen en elite onderricht kregen. De site en tuinen bieden een prachtige kijk op het glorierijke verleden van Hanoi. Je wandelt ook op de spoorwegrails slechts meters van de huizen verwijderd, wat heel wat fotogenieke plaatjes oplevert. Om alle eerste indrukken positief door te spoelen brengt je gids je naar de Bia Hoi, waar ze lokaal gebrouwen bier schenken. Zo rond je de eerste dag af als een local! 

Standard Hotel:  Medallion Hotel
Categorie:
Superior Hotel:  O'Gallery Premier Hotel
Categorie:

Dag 3 - Hanoi > Halong Bay (B+L+D)

Het eiland Tuan Chau en een luxecruise in Halong Bay, UNESCO werelderfgoed. zo ziet je verwenprogramma eruit vandaag. Aan boord is het een en al genieten: persoonlijke attenties van de crew, een heerlijke lunch en een uitzonderlijk mooie natuur, die zomaar aan je voorbij glijdt. Onderweg bezoek je het gebied van Tung Sau dat bekend staat om zijn karstformaties en de teelt, oogst en verwerken van parels. Wie er zin in heeft, kan kanovaren.

Dan staat Titop Island op je programma waar je kan deelnemen aan boeiende activiteiten en genieten van een betoverend zicht over de baai. En na inspanning komt ontspanning. Relax gewoon of leer hoe je echte Vietnamese loempia's bereidt tijdens de kookles op het dek. Het avondeten bestaat uit lokale specialiteiten. Wil je leren vissen op inktvis? Done!. Overnachten doe je aan boord van het schip.

Standard Hotel:  Glory Legend Cruise
Categorie:
Superior Hotel:  Pelican Luxury Cruise
Categorie:

Dag 4 - Halong Bay > Hanoi > Da Nang > Hoi An (B+L)

Vroege vogels starten de dag bij dageraad met een tai-chi sessie op het zonnedek. Dan volgt een bezoek aan de beroemde Sung Sot Cave, 600 trappen op en neer naar de bijzondere karstformaties van de grootste en prachtigste grot in Halong Bay. Terug aan boord smul je van een brunchbuffet terwijl je terugvaart naar je startpunt, de marina van Tuan Chau. Je reist naar de luchthaven van Hanoi waar je aan boord stapt van je vlucht naar Da Nang (niet-inbegrepen) Bij aankomst staan je chauffeur en gids klaar voor je transfer naar je hotel in het charmante Hoi An. Vrije avond.

Standard Hotel:  Vinh Hung Emerald Resort
Categorie:
Superior Hotel:  Ving Hung Riverside Resort (Superior Garden View)
Categorie:

Dag 5 - Hoi An (B+L)

Deze dag is gewijd aan een beleving van de lokale landbouw en visserij want vandaag steek je zelf de handen uit de mouwen. Onder begeleiding van je gids fiets je langs landelijke wegeltjes naar een organische groentekwekerij waar je zelf aan de slag mag. Je plant en giet, je schoffelt de aarde en berijdt een waterbuffel in een rijstveld. Houd die camera’s en gsm in aanslag. Dit is uniek! Daarna stap je aan boord van een ecocruise en geniet je van een hands-on ervaring met traditioneel netvissen. Je peddelt naar hartenlust in een bamboemandboot! Opnieuw een onvergetelijke dag!

Standard Hotel:  Vinh Hung Emerald Resort
Categorie:
Superior Hotel:  Ving Hung Riverside Resort (Superior Garden View)
Categorie:

Dag 6 - Hoi An > Da Nang > Hue (B)

In Da Nang bezoek je het museum van Cham sculpturen uit 1915! In de kleine dorpjes van de Marmeren bergen zie je marmer/graniet ambachtslui aan de slag en kan je een kunstwerkje kopen als souvenir. Je reist verder naar Hue en geniet onderweg van een aantal boeiende hoogtepunten, zoals letterlijk dan de beroemde Hai Van pas. Deze hoogste en langste pas was ooit de natuurlijke grens tussen twee koninkrijken en vormt vandaag nog altijd de 20 km lange scheidingslijn tussen Vietnam’s noordelijk en zuidelijk klimaat. Spectaculair en fotogeniek! In Hoi An geniet je van een vrije avond.

Standard Hotel:  Romance
Categorie:
Superior Hotel:  Eldora (Deluxe Panorama)
Categorie:

Dag 7 - Hue (B+L)

Thuy Bieu, met citadel, is een oud dorp dat symbool staat voor transitie en harmonie. Naast de vele bewaard gebleven gemeenschapshuizen wijst de nostalgische pracht van de tuinhuizen en de feng shui tuinen op een mix van een koninklijk verleden en rustiek nu. 

Heel wat monumenten vlakbij getuigen van de bloei en val van de Nguyen dynastieën: het Romeins colosseum, de unieke tempel-begraafplaats gewijd aan de trouwe olifanten van de koning en de reeds lang gevestigde bronsgieterij. Je gaat op cruise op de Perfume River en bezoekt de Thien Mu Pagode en de Verboden Paarse Stad, Hue. Dit was de hoofdstad van het verenigd Vietnam van 1802 tot 1945. In 1993 werd Hue uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Standard Hotel:  Romance
Categorie:
Superior Hotel:  Eldora (Deluxe Panorama)
Categorie:

Dag 8 - Hue > Ho Chi Minh (B+D)

Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh City, waar je meteen doorreist naar de Cu Chi Tunnels, op 75 km buiten de stad. Dit is een meer dan 200km lang ondergronds netwerk van tunnels dat gebouwd werd door de Vietnamese guerrilla. Je wandelt er door de slaapkamers, vergaderzalen, schuilkelders, rookloze keukens en ervaart het leven ondergronds in dit buitensporige tunnelcomplex.
Dan gaat het richting hotel in Ho Chi Minh en geniet je van een vrije namiddag. In de vooravond kruip je opnieuw in de kleren van een local. Na een korte briefing spring je achterop de motorfiets en zoef je door het verkeer naar de kleine steegjes van de stad waar je de meest bijzondere gerechten proeft met tekst en uitleg van je gids. Tijdens een wandeling die je eten wat doet zakken beleef je het nachtleven van Saigon als een echte insider! Dan proef je de meest populaire voedseltraditie van het land, de straat BBQ: een aantal lekkere authentieke lokale gerechten en lokaal bier. Afronden doe je met zoete desserts. Wow!

Standard Hotel:  Cittel Central
Categorie:
Superior Hotel:  Adora Art
Categorie:

Dag 9 - Ho Chi Minh > Cu Chi Tunnels > Ho Chi Minh (B+L)

Ho Chi Minh is vast en zeker een van de meest dynamische steden van Vietnam. De stad is een verzoening tussen Amerikaanse en Chinese invloeden zonder echt in te boeten aan Vietnamese authenticiteit. Moderne wolkenkrabbers wisselen er af met Chinese pagodes en voedselstalletjes.

Je begint je dag met een wandeltocht door het Tao Dan Park en observeert alle sporten die er elke ochtend worden beoefend: tai-chi, badminton, yoga ... Daarna trek je naar Cho Lon, het Chinatown van Saigon. Je ziet kleurrijke pagodes, parken, lokale ambachten en jonge studenten op weg naar school. Suikerrietsap proeven is de ideale manier om jezelf te rehydrateren. Na je lunch bezoek je nog een aantal ongewone plekken en rond je het geheel af met een traditionele theedegustatie. De rest van de dag vul j evrij in. Zin in een terrasje? Wil je Saigon verder uitpluizen of gewoon relaxen in het hotel. Aan jou de keuze.

Standard Hotel:  Cittel Central
Categorie:
Superior Hotel:  Adora Art
Categorie:

Dag 10 - Ho Chi Minh > Mekong River excursie > Ho Chi Minh (B+L)

Nog een dagje pure nostalgie en actie. Je begint met een cruise op een zijarm van de Mekongrivier vanuit Ben Tre. Nog voor je aan boord stapt bezoek je een steenbakkerij, fruitboomgaarden, een kokosnootsnoepjesfabriek en andere lokale ambachtelijke bedrijven. Tijdens je boottocht meer je aan in een rustig dorpje waar je een sessie mattenvlechten bijwoont en zelf mag proberen. Met een xe loi (een soort gemotoriseerde riksja) bereik je het restaurant net op tijd voor de lunch.

Na je lunch stap je aan boord van een sampan voor een ontspannende tocht langs smalle grachten. Dan fiets je door de boomgaarden naar het huis van Dhr. Khanh, een verwoede antiekverzamelaar. Zijn huis zit boordevol fascinerende kunstvoorwerpen uit Vietnam en vele andere landen in Azië. Hij heeft ook een aantal fascinerende familiealbums die teruggaan tot de Franse koloniale tijd. Je keert per boot terug naar je startpunt en vandaar verder naar Ho Chi Minh om na te genieten van een bijzondere dag.

Standard Hotel:  Cittel Central
Categorie:
Superior Hotel:  Adora Art
Categorie:

Dag 11 - Ho Chi Minh

Voormiddag vrij. Drie uur voor het vertrek van je vlucht brengt je chauffeur je naar de luchthaven. Zin om je foto's te delen met onze reizigers? Dat kan via Instagram met de hashtag #connectionsbe of tag ons via @connectionsbe.

Hotel & maaltijden

Vietnamese gerechten worden vers klaargestoomd. Dat vis vaak op het menu staat kan geen verrassing zijn. Rijst en noodles vormen het basisingrediënt, maar kruiden, groenten, garnalenpasta en gefermenteerde vissaus zijn vaste waarden. De Vietnamese keuken wordt dan ook in het algemeen als zeer gezond beschouwd.

Bia hoi
: kleine, lokale bar of voetpad-pub waar dagelijks vers bier wordt geproduceerd en geserveerd. Niet bijzonder alcoholisch, maar zeer verfrissend.
Banh mi: stuk Frans brood met vlees, groenten, kruiden en vaak sambal. Uit de Frans-koloniale tijd.
Banh Xeo: gevulde pannenkoeken
Chà Cá: noodles met witte vis
Com hen: rijst met kokkels. Populair in Hue.
Goi Cuon : doorschijnende spring rolls
Nuoc Mam: gefermenteerde vissaus, komt vaak voor
Nom Hua Chuoi: Bananenbloem salade
Pho: een overal geserveerde noodle soep veelal met rundvlees
Saigon bier & rijstwijn

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (ook baby’s en kinderen) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 1maand geldig is op de dag van je inreis.Een visum is vereist voor alle Belgische reizigers naar Vietnam!
 • Belangrijk om weten is dat wie een Connections rondreis boekt, een uitnodigingsbrief ontvangt waarmee het visum-bij-aankomst (visa-upon-arrival) kan aangevraagd en betaald worden. Reizigers die alleen vluchten boeken naar Vietnam, ontvangen deze uitnodigingsbrief niet. Als zodanig is de aanschaf van een online visum verplicht voor hen. Indien je een (schrijf) fout werd gemaakt in een van de persoonlijke gegevens die je hebt ingevuld op het aanvraagformulier voor het verkrijgen van je Vietnam visum, MOET je een nieuwe aanvraag indienen via de officiële site ditmaal met de precies, correcte gegevens. De migratie-autoriteit in Vietnam is zeer streng. Let op: de visumaanvraag duurt meestal 3 dagen!
 • Belgische burgers die alleen vluchten boeken, kunnen een e-visum aanvragen via de officiële website van de overheid. Klik op deze link voor de landenlijst en op deze link voor de lijst met luchthavens waarvoor een e-visum wordt toegestaan. Prijs van zowel het online e-visum als het visum-bij- aankomst kost 25USD / persoon  (11JUN2019 - onder voorbehoud). Deze som wordt niet terugbetaald zelfs niet indien de toegang tot het land wordt geweigerd. Houd er rekening mee dat het e-visum geldig is voor 1 maand en eenmalige gebruik.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren of je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccins. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A, BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad). Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór je verblijf in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Voor de laatste updates kan je terecht op de site van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

 

Tijdzone

+ 5u (zomer), + 6u (winter)

Valuta

Munteenheid

Vietnamese Dong (VND) 100.000 VND = 3.94 EUR & 1 EUR = 25372 VND (01/05/2020)

Betalingswijze

Een steeds groter aantal verkooppunten aanvaarden MasterCard en Visa en geldautomaten vind je in alle grote steden. Buiten de steden is contant geld erg handig.

Fooien

Gids: 100.000 Dong/dag.
Taxi chauffeurs & barman: afronden
Kelners en restaurantbedienden: 10%

Klimaat

Naar Vietnam reizen kan heel het jaar door. Het land is voornamelijk agrarisch met een centrale regenwoud. Officieel is het hoogseizoen van september tot maart, maar voor de stranden in het centrum van het land zijn de zonnigste maanden mei tot augustus. De herfst is dan weer de mooiste tijd voor een bezoek aan Halong Bay.
Tropische moesson regens vallen van oktober tot april in het centrum en van mei tot september in het noorden en het zuiden. De rest van het jaar is het zo goed als droog.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming 
J F M A M J J A S O N D
Halong bay
17 18 20 23 28 29 29 29 28 25 22 19
Hanoi
17 17 21 24 28 29 29 29 28 25 22 18
Ho Chi Minh
27 28 29 30 30 29 28 29 28 28 27 17
Nha Trang
24 24 25 26 29 27 28 28 27 26 25 24
Mai Chau
16 17 20 23 27 28 28 28 26 24 21 18

 

Wat is inbegrepen?

 • 10 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle transfers met wagen en chauffeur zoals vermeld in het programma
 • Gedeelde bustransfers tussen Hanoï et Halong h/t
 • Alle inkomgelden voor vermelde bezoeken met Engelstalige gids
 • Uitnodigingsbrief Vietnam voor visumaanvraag (Belgische nationaliteit - zie reisdocumenten)
 • Alle vermelde maaltijden (B= ontbijt - L= Lunch - D= avondmaal)

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten en binnenlandse vluchten (boekbaar bij Connections), je visum, niet-vermelde maaltijden en drank bij de maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven en eventueel verplichte diners met kerst en oudejaar (bevestigd na reservatie).

Standard Prijs per persoon


TRVN0004


Superior Prijs per persoon


TRVN0004


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!