+32 (0)70 23 33 13


 • Region Brussels/Antwerp
 • Northern Champagne area (Reims, Epernay, Chalons-en-Champagne)
 • Southern Champagne area (Côte des Bars & Troyes)
 • FR/B Border Area
 • Region Brussels/Antwerp

Sinds 2020 heeft het woord bubbels een tweede betekenis gekregen. Combineer het beste van beide en verken de Champagnestreek met je Connections Campervan!

Weinigen zeggen neen tegen deze godendrank, die je hier overal kan gaan proeven bij kleine wijnboeren of grote wijnhuizen met ronkende namen. Maar de bossen en meren in de natuurparken en de wijngaarden nodigen ook uit tot stevige wandelingen. Daarnaast is de streek een fietsparadijs, zet dus zeker je tweewieler op het inbegrepen Thule fietsrek. Bijkomend voordeel? Je kan per fiets onbezorgd champagneproeven en nadien bij je favoriete boer het kostbare goedje kan gaan inladen in je campervan. Een stevige portie cultuur wacht op je in de historische steden Reims en Troyes, naast kleinere maar even charmante steden als épernay en Châlons-en-Champagne.

Je eerste uitvalsbasis ligt bij Reims in de noordelijke regio aan de Marne. Daarna reis je verder naar de zuidelijke champagnestreek Côte des Bar bij Troyes. Voor onze laatste overnachting laten we de Champagne achter ons. Of toch niet helemaal?

Individueel

Dag 1 - Regio Brussel / Antwerpen > Noordelijke Champagnestreek (270 km / 315 km)

Na een uitgebreide briefing door onze Connections crew en Ford medewerkers neem je plaats aan het stuur van je campervan, vertrekken maar! De eerste etappe brengt je tot de noordelijke Champagnestreek, waar je 3 nachten blijft. Installeer je op de camping en ga de sfeer opsnuiven in Épernay. Langs de Avenue de Champagne liggen wereldberoemde champagnehuizen.

Verblijftip noordelijke Champagnestreek
Camping Municpal Epernay: gemeentelijke camping aan de Marne. 
Je kan ook een gratis plekje zoeken via www.france-passion.com bij een champagneboer, maar dan moet je na elke overnachting een andere plaats zoeken.

Dag 2 & 3 - Noordelijke Champagnestreek

Een bezoek aan Reims mag niet ontbreken. Het pronkstuk van de stad is de gotische kathedraal, waar de meeste Franse koningen gewijd zijn. Het Palais du Tau en de romaanse Basilique Saint-Rémi zijn eveneens UNESCO Werelderfgoed. Reims is ook de stad van gerenommeerde champagnehuizen zoals Pommery, Piper-Heidsieck en Taittinger. Daarna is het tijd om de streek rond het natuurpark Montagne de Reims verder te verkennen, al wandelend of fietsend, van het ene stadje naar de volgende champagneboer.  

 • Wist-je-datjes
  - Boek vooraf een bezoek met proeverij aan Taittinger. Hier vind je de oudste en mooiste kelders.
  - Hautvillers is een pittoresk stadje vlak bij Épernay, waar de monnik Dom Pérignon aan de wieg stond van de sprankelende wijn.

Dag 4 > 6 - Noordelijke Champagnestreek > Zuidelijke Champagnestreek (105 km)

Je verlegt je uitvalsbasis voor de drie volgende nachten naar de zuidelijke regio, de Côte des Bars tussen Bar-sur-Aube en Bar-sur-Seine. Schilderachtige dorpjes en domeinen van champagneboeren liggen verspreid in het heuvelachtige landschap. 
De vlakbij gelegen middeleeuwse stad Troyes behoort officieel niet tot de Champagnestreek, maar haar stadsplan heeft wel de vorm van een champagnekurk! Je vindt hier niet alleen een gotische kathedraal en oude kerken, maar ook mooie vakwerkhuizen en honderden outletwinkels. Voor ieder wat wils dus. 
In het natuurpark Forêt d’Orient bieden de uitgestrekte bossen vele wandelroutes. Op de grote meren kan je zeilen, surfen en waterskiën, of erlangs de merenroute per fiets volgen met het groenewegennetwerk van de Vélovoies-fietspaden.
 • Wist-je-datjes: 
  -De schilder Auguste Renoir verbleef in het dorp Essoyes en vond hier inspiratie voor zijn werken.
  -Van de meren van Forêt d’Orient kan je doorsteken naar Lac du Der, het grootste stuwmeer van Europa. Een pittige fietstocht!
 • Verblijftips 
  Camping Garillon:  aangename camping met verwarmd zwembad (zomer) in het natuurpark met 3 meren. 
  Camping Le Lac d’Orient:  4* camping met uitgebreide faciliteiten en watercomplex met glijbanen en waterspelen. Perfect voor families met kinderen. 

Dag 7 - Zuidelijke Champagnestreek > grensstreek FR/B (280 km)

Voor je laatste overnachting verplaats je je al een stukje terug richting België, maar je hoeft de bubbels nog geen vaarwel te zeggen. Vlak voor de grens houden we het vakantiegevoel nog even aan en zoeken een leuke plek in het Franse noorderdepartement. Dit is niet alleen een uitstekende regio om te wandelen of fietsen, hier ligt ook Domaine du Chant d’Éole, een wijngoed waar Belgische bubbels van hoge kwaliteit gemaakt worden. Bezoek kan helaas enkel voor groepen, maar je kan er wel aankopen doen.

Verblijftip grensstreek
Camping Les Avallées: schaduwrijke camping vlak bij de Belgische grens.  

Dag 8 - Grensstreek > regio Brussel / Antwerpen (92 km / 130 km)

Een laatste rit naar het depot, waar je afscheid neemt van je campervan, je reisgezel van de afgelopen week. Misschien een ‘tot de volgende keer’?

Wat is inbegrepen?

 • Huur van een Ford Nugget Plus bouwjaar 2021 2.0 EcoBlue 135 PK, Euro 6.2-norm
 • Pick up / drop off regio Antwerpen of Brussel op maandag en vrijdag tijdens het laagseizoen ( april/mei/juni/september/oktober ) en uitsluitend op vrijdag tijdens het hoogseizoen (juli/augustus)
 • 350 km / dag (= 2450 km /week)
 • Full-omnium verzekering met beperkte franchise € 700
 • Uitrusting wagen: achteruitkijkcamera, cruise control, blindspot monitoring, navigatiesysteem, DAB, Bluetooth, standverwarming, getinte ruiten achteraan
 • Uitrusting buiten: zijluifel, privacytent achteraan, buitenmat, buitenlamp, BBQ, tafel en stoelen
 • Uitrusting binnen: tafel, ingebouwde wc & wastafel, koelbox, afwasbak, 2-pits kookvuur, opbergruimtes en kleerkasten
 • Eet-, keuken-, kuiskit en handdoeken, lakens- en dekenset 
 • Thule fietsenrek voor max. 3 fietsen
 • Uitgebreide professionele briefing door Connections & Ford medewerkers
 • Uitgebreide reiniging en desinfectie voor aanvang van elke huurperiode
 • 7 dagen op 7 assistentie bij technische problemen in Europa
 • Parking voor je eigen wagen tijdens de campervanreis

Niet inbegrepen

 • Reservaties en kosten van de standplaatsen
 • Extra kilometers boven de inbegrepen 350 km / dag (€ 0,25 / km)
 • Waarborg € 700

Moet je weten

Bij je Connections Campervan is een Thule fietsenrek is inbegrepen, waarop je tot drie fietsen kan meenemen. Ideaal voor sportievelingen die ook zelf de benen willen strekken in deze inspirerende landschappen, of om vanuit je camping naar het stadscentrum te fietsen. De Connections Campanion campervan is uitgerust als een echt boutique hotel op wielen met alle nodige voorzieningen en opties. Je comfort is dus verzekerd! Bovendien zijn er bij Connections geen verborgen kosten of toeslagen!

LAAGSEIZOEN = april/mei/oktober > pick-up & drop off mogelijk op maandag en vrijdag

TUSSENSEIZOEN = juni/September > pick-up & drop off mogelijk op maandag en vrijdag
HOOGSEIZOEN = juli/augustus > pick-up & drop off UITSLUITEND mogelijk op vrijdag

Frankrijk is campervriendelijlk. Wij geven alvast enkele campingtips, maar je kan uiteraard op een parking of in het wild gaan staan: dat is helemaal gratis 😊 Opgepast! Wildkamperen is niet toegestaan in beschermde natuurgebieden, in waterwingebieden, op het strand of binnen 500 meter van monumenten.

Andere originele campingtips:
www.homecamper.com: verblijf bij mensen thuis op hun parking, in hun tuin of een leegstaand stuk terrein.
www.france-passion.com: verblijf als gast met je camper bij een Franse wijnboer, lokale fruitteler, kaasboer... 

 

Campanion 1 week Prijs per persoon


CVFR0002


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!