+32 (0)70 23 33 13


 • Brussel/Antwerpen
 • Ruhrgebied (Hohe Marke)
 • Kiel
 • Göteborg
 • Bohusän kust
 • Dalsland
 • Siljan meer
 • Lofsdalen
 • Oslo
 • Kiel
 • Nederlands Limburg
 • Antwerpen/Brussel

Als er een bestemming ideaal is om met een campervan te ontdekken is het wel Zweden. Je mag hier wildkamperen, wat niet alleen gratis is, maar je ook een echte ‘into the wild’ belevenis oplevert. De uitgestrektheid van de wilde, desolate en prachtige natuur valt het best te ontdekken als je er middenin verblijft. Scandinavië, en dus ook Zweden, loopt vaak op in prijs. Je campervan is als een boetiekhotel op wielen, het laat je toe dit land slim en aangenaam te ontdekken vanuit een ideale en comfortabele uitvalsbasis. Met het inbegrepen Thule fietsenrek kan je tot 3 fietsen meenemen. De ingebouwde keuken, WC en warme buitendouche zorgen voor de nodige faciliteiten om aangenaam te reizen. Wij geven je alvast enkele suggestieve routes, uitvalsbasissen en tips. Naast onze camping tips kan je dus ook into the wild gaan! In Zweden mag je overal kamperen op het publieke domein. Er zijn wel enkele wellevendheidsregels waar je je aan moet houden; Die vindt je onder ‘Moet je weten’.

Individueel

Dag 1 - Brussels/Antwerp > Ruhrgebied (Hohe Mark) - 229 km

Het is zover! Je roadtrip met je eigen campervan begint. Vanaf 14 uur kan je hem ophalen in ons depot rond Brussel of rond Antwerpen. Na een grondige uitleg van een uurtje kan je vertrekken! Op de eerste dag voorzien we een korte trip van 3 uur. Zo kan je rustig je campervan gewoon worden en ben je tijdig op de eerste camping.

Verblijftip:
Camping Ludbrock: De door een familie gerunde, het hele jaar geopende camping in Oer-Erkenschwick ligt aan de noordelijke rand van het Ruhrgebied vlak bij het recreatiegebied Natuurpark Hohe Marke. 

Dag 2 - Ruhrgebied (Hohe Mark) > Kiel (450 km)

Deze voormiddag kan je het lekker rustig aan doen en genieten in het natuurgebied de Hohe Mark. Als je fietsen bij hebt, ideaal om de benen te strekken. Zo niet, er zijn ook enkele leuke wandelingen. Rond de middag vertrek je best om tijdig aan te komen in Kiel voor de overzetboot. Om 18u15 sluit de check-in, en wij raden toch aan een uurtje voor deze sluiting voorzien aan te komen. Deze route is gebaseerd op de overzet Kiel – Göteborg die dagelijks uitgevoerd wordt door Stena Line. (+/-14 uur) Je kan de overzet rechtstreeks bij Stena Line boeken, prijzen vanaf € 225 per richting inclusief de campervan en een 2-persoons binnenhut.

Tip: je kan ook verder door rijden naar Frederikshavn (+ 450 km) voor een gewone ferrydienst. (3,5 uur, va € 100 per richting inclusief de campervan). Dan boek je een extra nacht in de camping in Göteborg.

Dag 3 & 4 - Göteborg

Na de grote afstanden van de eerste dagen raden we aan 2 nachten in Göteborg te verblijven. Deze havenmetropool is de op een na grootste stad van Zweden en een van de aantrekkelijkste steden van Scandinavië. Ervaar het hart en de ziel van de stad op de vele gezellige pleinen. Göteborg biedt een breed scala aan musea, interessante gebouwen en hippe winkels. In tegenstelling tot het internationale Stockholm leef je hier tussen Zweden.

Verblijftip:
Camping Lisebergsbyn: deze camping ligt dicht bij het centrum, maar door de nabijheid van het Delsjö natuurreservaat waan je je al in de Zweedse wilde natuur!

Dag 5 > 7 - Göteborg -> Bohuslän kust (105 km)

De noordwestelijke kust van Zweden, Bohuslän, behoort tot een van de mooiste scherenkusten ter wereld. Een skerry of scheer is een rotsachtig eilandje voor de kust, soms bewoond als het groot genoeg is. Laat je op je route van Göteborg naar het noorden betoveren door de scherenkust en pittoreske vissersdorpjes zoals Marstrand, Skärhamn en Smögen met de typische rode houten huizen op granieten rotsen achter authentieke vissersbootjes.
Je vindt hier tal van campings tussen Göteborg en Strömstad. Aan jou de keuze welke je als uitvalsbasis neemt.

Aan stops en activiteiten geen gebrek hier. Trek eropuit met de fiets, maak mooie wandelingen of huur een kajak om de archipel te kunnen bewonderen. Met je wagen kan je ook de kust dieper verkennen en de talrijke schiereilanden en uitzichtspunten langs de kust gaan ontdekken. Veel van de eilanden zoals Marstrand zijn autovrij, je parkeert dus je wagen en gaat per ferry en vervolgens per fiets of te voet verder.

Verblijftip: 
Camping Hafsten: deze camping ligt halverwege tussen Strömstad en Götenborg op een schiereiland. Je kjjkt uit op de ruige natuur, skerries en zee.

Dag 8 10 - Bohuslän kust > Dalsland (130 km)

De regio van Dalsland wordt ook wel Klein-Zweden genoemd vanwege zijn divers landschap. Je hebt er de westrand van het Vänermeer, de talrijke kanalen verbonden door het fameuze 250 km lange Dalsland kanaal, en het bosrijke heuvelland tegen de grens van Noorwegen, de echte wildernis van Zweden. Het is je wel duidelijk dat je hier een aantal nachten moet verblijven om de regio grondig te ontdekken.
Ontdek de great outdoors van Dalsland op gevarieerde wijze: ga vissen, hiken, klimmen, peddelen,
fietsen, zip-linen of bezoek een van de elandenparken. Op de meren worden ook begeleide boottochten georganiseerd. Of je kan je campervan een nachtje omruilen voor een nachtje in de wildernis op een twee- of meerdaagse kajaktrip. Hiervoor kan je terecht bij de Dalsland camping. (zie verblijftip) Een fotostop bij de Håverud moet je sowieso inplannen. Hier zie je de bekende unieke combinatie van verkeersbrug, spoorbrug en aquaduct.

Verblijftip: 
Camping Dalbergsa is een kleine camping gelegen aan een klein zijkanaal van het Vänermeer. Deze rustige locatie is een ideale uitvasbasis om het meer te verkennen. Perfect voor wandelaars en fietsliefhebbers.
Dalslands Camping & Kanotcentral: Deze camping ligt halverwege het Dalsland kanaal. Een perfecte locatie als je graag met de kajak een twee- of meerdaagse wildernistrip wil doen. Bovendien biedt deze camping je alles aan om er met de kajak op uit te trekken. 

Dag 11 > 14 - Dalsland > Siljan Meer (340 km)

Je rijdt verder noordwaarts door de provincie Värmland. Je kan via de kopermijn van Falun (UNESCO werelderfgoed) rijden, een leuke stop voor jong en oud. De eindbestemming ligt uiteindelijk aan het prachtige Siljan meer, in het hart van de provincie Dalarna. 
Rondom het Siljan meer zijn tal van activiteiten mogelijk. Zo vormt de regio rond Tällberg, bekend om haar kwaliteitsvolle ambachten, het folkloristisch centrum van Zweden. Maak een stop in charmante stadjes als Mora en Rättvik of vaar mee met de oude stoomboot Gustaf Wasa. Geniet, tijdens een deugddoende wandeling, van de vele prachtige uitzichtpunten over het majestueuze Siljan meer! In Orsa kan je een bezoek brengen aan Europa’s grootste berenpark.

Verblijftip: 
Venjan scamping: Op korte rijafstand van het Siljan meer vind je de deze kleinschalige wildernis camping aan het Venjanssjön meer.
Nusnäs camping: wil je graag aan het Siljan meer verblijven, dat kan uiteraard ook. Er zijn tal van grotere campings te vinden, waaronder ook deze.

Dag 15 > 19 - Siljan Meer > Lofsdalen (213 km)

Na een heerlijke driedaagse aan het Siljanmeer trek je verder naar het noorden, naar het wilde Zweden. Onderweg naar Lofsdalen behoort een stop bij Njupeskär, de grootste waterval van Zweden, tot de opties. Op een half uur sta je aan de voet van de waterval. ’s Avonds kom je aan in Lofsdalen, een puur en prachtig natuurgebied. Hier ervaar je het echte into the Wild in Zweden.
Lofsdalen ligt in de provincie Härjedalen, waar ook enkele van Zwedens mooiste nationale parken gelegen zijn. De regio is een pure en uitgestrekte wildernis van bossen, meren en bergen, waarin naast elanden, ook beren, wolven en lynxen leven. Dit is een heerlijke uitvalsbasis vanwaar je eindeloos kan wandelen in de wildernis, fietsen langs de mooiste meren, vissen in de zuiverste rivieren, en wie weet kom je wel een beer of eland tegen! Deze regio is ook het leefgebied van de Sami rendierhouders, waardoor je hier een grote kans hebt om rendieren te zien. Je verblijft hier 5 dagen om de regio optimaal te verkennen.

Verblijftip: 
Camping Lofsdalen: Aan het gelijknamige meer vind je deze gezellige camping terug. Je voelt je in de natuur aan de rand van dit meer met uitzicht op de uitgestrekte bossen, maar door zijn centrale ligging heb je toch nog wat restaurants en winkels op wandelafstand.
 

Dag 20 - Lofsdalen > Oslo (385 km)

Je rijdt opnieuw zuidwaarts, maar ditmaal richting Oslo. Inscheping aan boord van Color Line voor de nachtovertocht richting Kiel. Je kan de overzet rechtstreeks bij Color Line boeken. Dit is al mogelijk vanaf € 225 per richting inclusief de campervan en een 2-persoons binnenhut. Opgelet: de afvaart van het Color Line schip is voorzien om 14 uur. De rit duurt zo’n 5 uur, vertrek dus best al rond 7 uur.

Tip: Nu je toch in Noorwegen bent kan je ook een weekje (of 2) bijboeken. Verblijf een aantal extra overnachtingen in de Noorse bergen van Rondane, ga de oer muskusos spotten in Dovrefjell National Park en eindig met een ontdekking van Oslo.

Dag 21 - Kiel > Nederlands Limburg (530 km)

’s Morgens rijd je terug in de richting van België. Je kan onderweg nog een laatste nachtje slapen op een camping, of je kan ook naar huis rijden om rustig uit te laden en de volgende dag dan je campervan terug af te leveren. Aan jou de keuze!
Verblijftip: 
Camping Veerhuys: Deze familiale camping ligt prachtig aan de oevers van de Maas. Ideaal om nog een laatste avondje en nachtje te relaxen.

Dag 22 - Nederlands Limburg > Antwerpen/ Brussel (140 km / 175 km)

Einde van een onvergetelijke trip. ’s Morgens lever je je campervan in tussen 8 u. en 11 u.

Wat is inbegrepen?

 • Huur van een Ford Nugget Plus bouwjaar 2021 2.0 EcoBlue 135 PK, Euro 6.2-norm
 • Pick up / drop off regio Antwerpen of Brussel op maandag en vrijdag tijdens het laagseizoen ( april/mei/juni/september/oktober ) en uitsluitend op vrijdag tijdens het hoogseizoen (juli/augustus)
 • 350 km / dag (= 2450 km /week)
 • Full-omnium verzekering met beperkte franchise € 700
 • Uitrusting wagen: achteruitkijkcamera, cruise control, blindspot monitoring, navigatiesysteem, DAB, Bluetooth, standverwarming, getinte ruiten achteraan
 • Uitrusting buiten: zijluifel, privacytent achteraan, buitenmat, buitenlamp, BBQ, tafel en stoelen
 • Uitrusting binnen: tafel, ingebouwde wc & wastafel, koelbox, afwasbak, 2-pits kookvuur, opbergruimtes en kleerkasten
 • Eet-, keuken-, kuiskit en handdoeken, lakens- en dekenset 
 • Thule fietsenrek voor max. 3 fietsen
 • Uitgebreide professionele briefing door Connections & Ford medewerkers
 • Uitgebreide reiniging en desinfectie voor aanvang van elke huurperiode
 • 7 dagen op 7 assistentie bij technische problemen in Europa
 • Parking voor je eigen wagen tijdens de campervanreis

Niet inbegrepen

 • Reservaties en kosten van de standplaatsen
 • Extra kilometers boven de inbegrepen 350 km / dag (€ 0,25 / km)
 • Waarborg € 700

Moet je weten

Bij je Connections Campervan is een Thule fietsenrek is inbegrepen, waarop je tot drie fietsen kan meenemen. Ideaal voor sportievelingen die ook zelf de benen willen strekken in deze inspirerende landschappen, of om vanuit je camping naar het stadscentrum te fietsen. De Connections Campanion campervan is uitgerust als een echt boutique hotel op wielen met alle nodige voorzieningen en opties. Je comfort is dus verzekerd! Bovendien zijn er bij Connections geen verborgen kosten of toeslagen!

LAAGSEIZOEN = april/mei/oktober > pick-up & drop off mogelijk op maandag en vrijdag

TUSSENSEIZOEN = juni/September > pick-up & drop off mogelijk op maandag en vrijdag
HOOGSEIZOEN = juli/augustus > pick-up & drop off UITSLUITEND mogelijk op vrijdag

Wildkamperen. Wat moet, wat mag...?

 • Je mag vrij kamperen in de natuur, mits je de plek achterlaat zoals je deze hebt aangetroffen
 • Zorg dat je minstens 200 meter afstand houdt van de dichtstbijzijnde bebouwing
 • Je mag maximaal 24 uur op dezelfde plek verblijven
 • Deze regels gelden voor het publieke domein, voor privéterrein is toelating van de eigenaar nodig
 • Open vuur is op veel plaatsen niet toegestaan, doe dit alleen op de aangewezen kampvuurplekken
 • Blijf op de aangeduide wegen, ga niet offroad met je campervan
 • Neem al je afval mee en behandel de natuur met respect

Campanion 3 weeks Prijs per persoon


CVSE0001


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!