+32 (0)70 23 33 13
 • Tirana
 • Kruja
 • Shkodra
 • Durres
 • Apollonia
 • Vlora
 • Albanese Coast
 • Butrint
 • Gjirokastra
 • Berat
 • Tirana 

Tijdens deze rondreis reis je door ruim 2000 jaar geschiedenis met talrijke UNESCO werelderfgoedsteden. Van adembenemende berglandschappen, mooie kustplaatsjes en levendige bazaars waar tradities blijven doorleven tot de bruisende hoofdstad Tirana: een authentieke ervaring!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Tirana > Kruja

Je pikt je huurwagen op aan de luchthaven en reist naar Kruja, een historische stad gelegen op een heuvel. Bezoek de citadel en het Skanderbeg Museum. Dompel je onder in de Albanese tradities en levensstijl in de bazaar, een straat met houten gebouwen met cafés en kleine souvenir- en antiekwinkels.

Superior Hotel:  Panorama
Categorie:

Dag 2 - Kruja > Shkodra

Reis verder naar Shkodra, in de 3e eeuw vóór Christus de Illyrische hoofdstad. Een wandeltocht met een lokale gids door de verkeersvrije straten in de historische binnenstad is inbegrepen. Hij vertelt o.a. over de traditionele architectuur van de huizen. Geniet van het uitzicht op de stad vanaf het kasteel van Rozafa.

Superior Hotel:  Alis
Categorie:

Dag 3 - Shkodra > Durres

Je rijdt richting Durres, de grootste zeehaven van het land en de oudste stad in Albanië met bijna 3000 jaar aan geschiedenis. Er zijn tal van archeologische vindplaatsen met het amfitheater van de Romeinse keizer Adrianus als bekendste.

Superior Hotel:  Amfiteatri Boutique Hotel
Categorie:

Dag - Durres > Apollonia

Stop even aan het 18de-eeuwse Ardenicaklooster onderweg naar Apollonia, een van de bekendste archeologische vindplaatsen van het land. Bezoek hier het Odeon, de binnenplaats van het klooster met een kerk in Byzantijnse stijl, het bouleuterion (Grieks raadsgebouw), het mozaïek huis en het nymphaeum (Grieks monument). Je overnacht in de kustplaats Vlora.

Superior Hotel:  Bologna
Categorie:

Dag 5 - Albanese kust > Butrint > Gjirokastra

Je rijdt langs de spectaculaire Albanese kust met uitkijk over de Ionische Zee richting Saranda. Adembenemende landschappen wachten je op de Llogara-pas die 1000 meter boven de zeespiegel ligt. Hier kan je een lokale specialiteit proeven: yoghurt met honing en noten (inbegrepen mits reservatie). Via de kleine kustdorpen Dhermi en Himara vervolg je je weg naar een reeks steden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De eerste is Butrint (UNESCO), gelegen op een prachtig schiereiland. De eerste bewoners waren Griekse kolonisten en de stad werd eeuwenlang continu bewoond, met een rijkdom aan archeologische vindplaatsen als gevolg. Je overnacht in Gjirokastra (UNESCO).

Superior Hotel:  Vila Sharm
Categorie:

Dag 6 - Gjirokastra > Berat

Vanop het kasteel in Gjirokastra heb je een mooi uitzicht op de stad vanaf de top van de heuvel. Wandel door de oude stad en snuister tussen de typische handgemaakte souvenirs in de bazaar. Rijd dan verder naar Berat (UNESCO). Hier vind je een prachtige combinatie van oosterse en westerse culturen, kostuums en tradities. Via een steile weg bereik je de nog steeds bewoonde citadel, die uitkijkt over de rivier Osumi, de moderne stad en de oude christelijke wijk. Berat staat ook bekend voor zijn wijnbouw. Optioneel kan je bij een lokaal wijnhuis wijn proeven en genieten van wat hapjes.

Superior Hotel:  Onufri
Categorie:

Dag 7 - Berat > Tirana

Geniet nog van Berat alvorens richting Tirana te rijden. Verken de kleurrijke hoofdstad van Albanië, die non-stop in beweging is en bruist van de energie. Geniet van het uitzicht op de kleurrijke gebouwen, de groene parken en de bijzondere koffie. Tip : het interieur van Komiteti Kafe Muzeum is geïnspireerd op de communistische tijd.

Superior Hotel:  Sky 2 Hotel
Categorie:

Dag 8 - Tirana > Luchthaven van Tirana

Einde van een prachtige rondreis en tijd om naar de luchthaven van Tirana te rijden waar je de huurauto inlevert en je inchackt voor je terugvlucht. Dat is tenzij je de tijd hebt om je verblijf te verlengen met een selfdrive door het naburige Montenegro of Griekenland?

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht h/t Brussel - Tirana, baggage inbegrepen
 • 7 overnachtingen met ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 8 dagen huurwagen inclusief full casco verzekering (dekt 70 tot 90% van de schade -1-2pers: Type Economy, 3/4pers: Type Standard)"
 • Begeleid bezoek aan Shkodra met Engelssprekende privégids

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Superior PLUS Prijs per persoon


FDTIA001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de K-klasse.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!