+32 (0)70 23 33 13


 • Vilnius
 • Trakai
 • Rundale
 • Sigulda
 • Cesis
 • Valmiera
 • Tartu
 • Tallinn
 • Parnu
 • Riga
 • Klaipeda
 • Kuriu Nerija National Park
 • Kaunas
 • Vilnius

De Baltische Staten worden vaak in een adem genoemd. De hoofdsteden hebben alle drie een middeleeuwse kern, maar het ommuurde stadje Tallinn, de Art Nouveaustad Riga en het wereldse Vilnius zijn compleet verschillend. Ontdek ze met je eigen wagen, bezoek onderweg pittoreske stadjes en kustplaatsen en vink drie mooie Europese hoofdsteden van je bucket list!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - 3 - Vilnius

Bij aankomst in Vilnius neem je je huurwagen in ontvangst en rijd je naar je hotel voor de eerste 3 nachten. De Litouwse hoofdstad staat bekend om haar talrijke, vaak barokke kathedralen en kerken. Vanop de Gedimastoren, bij de restanten van het gelijknamige kasteel, heb je een mooi uitzicht over de stad. Het oude stadscentrum is het grootste van Oost-Europa, het is er heerlijk verdwalen in de wirwar van kleine straatjes en pleintjes. Een daguitstap naar de middeleeuwse waterburcht van Trakai (40 km) is ook een must. Op de houten brug die het kasteel verbindt met het vasteland maak je een perfecte Instagram foto!

Superior Hotel:  Vilnius City
Categorie:

Dag 4 - Vilnius > Rundale > Sigulda (336 km)

Vandaag reis je van Litouwen naar Letland. Net over de grens is het barokke paleis Rundale een stop en bezoek waard. Versailles diende als voorbeeld voor dit hoogtepunt in de Letse architectuur. Vervolg je rit naar het historische stadje Sigulda aan de rivier Gauja, in het nationaal park Gauja. Je kan de ruïnes van drie middeleeuwse kastelen bezoeken, wandelen, mountainbiken of een kanotocht maken.

Superior Hotel:  Spa Hotel Ezeri
Categorie:

Dag 5 - Sigulda > Cesis > Vamiera > Tartu (206 km)

Je kan nog wat genieten van de activiteiten in Gauja NP en je reis noordoostwaarts vervolgen. Onderweg zijn het romantische stadje Cesis en de oude Hanzestad Valmiera leuke stopplaatsen. Je rijdt je derde Baltische staat Estland binnen tot in Tartu, de grootste en oudste universiteitsstad van het land. Je vindt hier dan ook veel universiteitsgebouwen in de oude stad, en zoals in alle studentensteden veel cafés en restaurants!

Superior Hotel:  Art Hotel Pallas
Categorie:

Dag 6 - 8 - Tartu > Tallinn (187 km)

Je hebt nog tijd zat om het kleine stadscentrum van Tartu te bezoeken, met o.a. het raadhuisplein aan de rivier Emajõgi en de wijk Supilinn (soepstad) met karakteristieke houten huizen. Vertrek op eigen tempo naar Tallinn, waar je drie nachten verblijft.
Op dag 7 en 8 bezoek je de niet zo grote Hanzestad Tallinn die ondanks haar beperkte omvang een bezoek van twee dagen meer dan waard is. De hele oude binnenstad is UNESCO-werelderfgoed. Ze is grotendeels ommuurd en voorzien van vele pittoreske torens. De oude stad bestaat uit twee gedeelten: de Domberg (Toompea), waar de adel, hogere burgerij en geestelijken woonden, en de benedenstad waar de gilden en kooplui woonden. Beide delen zijn gescheiden door een muur en verbonden door twee straatjes.Tijdens een inbegrepen fietstocht (3u) leer je niet alleen de middeleeuwse stad kennen, maar ook het Tallinn van de locals. Een gids toont je de verborgen plekjes, de beste fotoshots en deelt legendes en verhalen. 

Superior Hotel:  The von Stackelberg Hotel
Categorie:

Dag 9 - 11 - Tallinn > Parnu > Riga (308 km)

Je verlaat Tallinn. Halverwege je rit naar Riga is Pärnu een leuke plek om te stoppen voor lunch. De stad ligt aan het strand van de Golf van Riga en was in de 19de eeuw al een bekend kuuroord. Rijd verder naar de hoofdstad van Letland voor je volgende 3 nachten.
Op dag 10 en 11 bezoek je Riga is ook een oude Hanzestad en het historisch centrum eveneens UNESCO-werelderfgoed. Die titel kreeg de stad niet alleen dankzij haar charmante middeleeuwse oude binnenstad, maar ook dankzij haar houten en art-nouveau architectuur uit de 19de en 20ste eeuw in de Nieuwe Stad. Proef zeker eens Riga Black Balsam, een unieke elixir van kruiden, wortels en bladeren volgens een 18de eeuws recept.

Superior Hotel:  Gutenbergs Hotel
Categorie:

Dag 12 & 13 - Riga > Kursiu Nerija NP > Klaipeda (307 km)

Bij het verlaten van Riga is een ommetje langs de mondaine badplaats Jurmala een aanrader: een lang strand en prachtige houten huizen uit de 19de eeuw. Ook het eindpunt van je rit brengt je naar een strand, maar dan aan de Oostzee in Litouwen. Je verblijft 2 nachten in Klaipeda, uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationaal park Kursiu Nerija (Koerse Schoorwal). Deze lange, smalle landtong is bijna 100 km lang en ontstond meer dan 5000 jaar geleden. Het noordelijk deel is Russisch, het zuidelijk deel Litouws. Bezoek de dode duinen, waarvan er sommige meer dan 50 meter hoog zijn en laat je lekker uitwaaien.

Superior Hotel:  National Hotel
Categorie:

Dag 14 - Klaipeda > Kaunas (215 km)

De laatste etappe van de reis brengt je naar de oude Litouwse hoofdstad Kaunas. Het hanzestadje ligt aan de samenvloeiing van twee rivieren en heeft een pittoreske historische binnenstad. Je vindt hier het oudste kasteel van het land, mooie kerkjes en een oude kabelspoorweg met intakte vooroorlogse wagonnetjes.

Superior Hotel:  HOF Hotel
Categorie:

Dag 15 - Kaunas > Luchthaven Vilnius (101 km)

Geniet nog van de gezellige stad tot het tijd is om je wagen weer in te leveren bij de luchthaven van Vilnius voor je terugvlucht.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel -Vilnius h/t  incl. baggage
 • 14 overnachtingen incl. ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 15 dagen huurwagen inclusief alle verzekeringen zonder franchise (1-2pers: Type EDMR, 3 Pers:  Type CDMR, 4 pers Type IWAR)
 • Stadstour in Talinn per fiets met gids (in kleine groep)

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Superior Prijs per persoon


FDVNO001/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Superior Plus Prijs per persoon


FDVNO001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de L-klasse (apr-aug) of K-klasse (sep).


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!