+32 (0)70 23 33 13
 • Athene
 • Delphi
 • Meteora
 • Kalambaka
 • Olympia
 • Kalamata
 • Nafplion
 • Epidaurus
 • Mycienea
 • Athens

Het oude Griekenland ontstond meer dan tweeduizend jaar geleden en was de eerste "westerse" beschaving. Deze reis volgt het pad doorheen de geschiedenis en zal je het klassieke Griekenland - en dan vooral Athene, Epidaurus, Mycene, Delphi - in al zijn details laten ontdekken. Bovendien is de imposante natuur overal nadrukkelijk aanwezig in het prachtige gebergte en tijdens de ontdekking van de mythische kloosters van Meteora.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 & 2 - Athene

Na landing pik je je huurwagen op en rijd je naar de stad. Je verblijft hier 2 nachten. Tijdens die twee dagen trek je er ook met de e-bike op uit onder leiding van een gids voor een privéfietstocht langs de kust. Hoe cool is dat?

Op dag 2 beschik je over een hele dag om de historische kern van Athene te ontdekken. Goed om weten is dat Athene werd gesticht in 3000 voor Christus ook al zijn er sporen uit het neoliticum (12.000 jaar voro Christus) maar het meest bijzondere is dat het oude Athene symbool staat voor de eerste democratie. Je loopt hier in de voetsporen van grote filosofen als bijvoorbeeld Socrates, Plato en Aristoteles. De Akropolis met hoogtepunten als de oude tempel, het parthenon en de agora  is een toeristische voltreffer. Maar niet alleen verleden, architectuur en boeiende musea zijn top in Athene ook qua creativiteit scoort deze hoofdstad goed. Het werd nog in 2018 uitgeroepen tot de Europese stad van de innovatie! 

Superior Hotel:  Dephi Art Hotel
Categorie:

Dag 3 - Athene > Delphi

Je verlaat Athene en rijdt naar Delphi, de voormalige belangrijke stadstaat. Hier bezoek je de oude site dat voor wie wat thuis is in de Griekse mythology zeker nog nazindert in ons geheugen vanwege de beroemde orakels die hier plaatsvonden voor elke grote operatie of engagement. Het is dan ook geen wonder dat de naam Delphi zich laat vertalen uit het Grieks als 'baarmoeder'.

Superior Hotel:  Kastalia Boutique Hotel
Categorie:

Dag 4 & 5 - Delphi > Kalambaka

Tijd om Delphi te verlaten en richting Meteora te rijden. De setting verandert in een landschap dat gedomineerd wordt door natuurlijke, heuvelachtige rotsen waarop mythische kloosters zijn gebouwd. Om je de kans te geven enkele van deze pareltjes te bezoeken, is een tweede dag op locatie zeker gerechtvaardigd. Trek alvast die wandelschoenen aan want voor sommige met je stevig klimmen.

Superior Hotel:  Doupiani House Hotel
Categorie:

Dag 6 - Kalambaka > Olympia

Vandaag maak je de oversteek naar de Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. Je eerste stop is de indrukwekkende archeologische site van Olympia, een groot Panhellenic religieus heiligdom van het oude Griekenland waar de oude Olympische Spelen werden gehouden. Een aha-moment. Ja, vooral door de omvang van deze spelen gebruiken wij ook nu nog de term olympisch en ook het woord 'gelauwerd' betekent eigenlijk gelaurierd; de lauwerkroon was immers het symbool van de overwinning (zo typisch voor Julius Caesar)!

Superior Hotel:  Bacchus Pension
Categorie:

Dag - Olympia > Kalamata

Je volgt de westelijke kust van de Peloponesos in zuidelijke richting tot de badplaats Kalamata, dat naast faam voor zijn kasteel en zwarte olijven - pik de ambiance van de boerenmarkt mee als dat lukt qua timing - ook de plek is om wat uit te blazen aan het strand en te genieten van alles wat de Middellandse Zee te bieden heeft. Liever actief? Wie zin heeft kan een kijkje nemen in het Victoria G. Karelias Collectie Van Griekse Traditionele Klederdracht. De collectie bestaat uit een groot aantal complete outfits, zoals gedragen door Griekse dames en heren uit alle uithoeken van het land. Ook het vissersdorp Kitries op ongeveer 5 km van de stad is met zijn levendige tavernes een leuke plek om te bezoeken. Perfect voor een hapje en wat social connecting!

Superior Hotel:  Rex
Categorie:

Dag 8 & 9 - Kalamata > Nauplion

Doorheen de indrukwekkende kloof van het Taygetus gebergte rijd je via Sparta naar Nauplion. Een stop onderweg bij het kasteel Mystras is een aanrader. Morgen, op dag 9, neem je de tijd om Epidauros en Mycene te ontdekken. Twee historische parels die je niet wil missen.

Superior Hotel:  Perivoli
Categorie:

Dag 10 - Nauplion > Athene

Je keert terug naar Athene waar je de huurwagen inlevert en je nog even nageniet van alle indrukken tijdens deze prachtige reis door de geschiedenis. Die zullen zeker nog lange tijd heerlijk nazinderen.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Athene h/t  incl. baggage, onder voorbehoud van beschikbaarheid in boekingsklasse L,, T of W (L: apr+sep 2021 - T: mei+jun 2021 / W: jul+aug 2021) 
 • 9 overnachtingen incl. ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer
 • 10 dagen huurwagen inclusief alle verzekeringen zonder franchise (1- 2pers: small, 3 pers: compact type C, 4 pers intermediate)
 • Begeleide fietstocht met e-bike langs Atheense rivièra

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Superior Prijs per persoon


FDATH001/Prijzen EXCLUSIEF vlucht & huurwagen.


Superior PLUS Prijs per persoon


FDATH001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in boekingsklasse L, T of W (L: apr+sep 2021 - T: mei+jun 2021 / W: jul/aôut 2021)


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!