+32 (0)70 23 33 13
 • Florence
 • Volterra
 • Tavernele/Certaldo
 • Greve
 • Castellina
 • Siena
 • Firenze
 • Piesole
 • Montalcino
 • Montepulciano
 • Orvieta
 • Montegabionne/Città della Pieve

Deze rondreis is de ideale combinatie van het bekende Toscane en de kleinere broer Umbrië. Maak je klaar voor een ontdekkingstocht waarin al je zintuigen centraal staan. Voeg daarbij een adembenemende natuur, de mooiste kunststeden van Midden-Italië, groene wijngaarden, uitgestrekte zonnebloemvelden en glooiende heuvels, en het kader is geschetst. Bovendien tref je er allerlei middeleeuwse stadjes met pittoreske huisjes en steegjes aan. Je iconische Fiat 500 staat klaar op de luchthaven. Verblijven doe je in heerlijke kleinschalige agriturismo's, kastelen en b&b's. Hoe zonnig jij je dagen invult is helemaal jouw ding.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Firenze > Volterra > Tavernelle/Certaldo (Toscane)

Aankomst op de luchthaven van Firenze. Hier heb je een afspraak met onze medewerker die jouw Fiat 500 Cabrio aflevert samen met een GPS, plan en tourinformatieboekje evenals lijst met restaurants in de buurt van je hotels. Neem snel plaats achter het stuur van je Cinquecento want op deze eerste dag staat het 3000 jaar oude Volterra op je programma, gebouwd dor de Etrusken op de hoogste heuvel in de regio..

Standard Hotel:  Park hotel Chianti
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Certaldo
Categorie:

Dag 2 - Greve > Castellina > Siena > Tavernelle/Certaldo

Vandaag reis je door het prachtige heuvellandschap van Chianti-streek met als rode draad één van de meest typische Italiaanse wijnen, dé Chianti Classico. Dorpjes als Greve en Castellina zijn meer dan de moeite waard. Volgende stop is Siena, de stad van de Palio (paardenrace die 2 maal per jaar plaatsvind) en een juweeltje uit de Italiaanse renaissance. De lokale keuken, kunstmusea, de trapsgewijze smalle straatjes en prachtige centrale piazza van het wandelvriendelijke Siena zijn niet te versmaden.

Standard Hotel:  Park hotel Chianti
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Certaldo
Categorie:

Dag 3 - Florence > Piesole > Tavernelle/Certaldo

Firenze, de hoofdstad van Toscane, Is een van de bekendste cultuursteden van Europa. Het is de bakermat van de renaissance. Heel wat kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en historische figuren verbleven hier of werden er geboren o.a. Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. De stad bezit dan ook een onvoorstelbaar uitgebreide schat aan kunstwerken, cultuur, geschiedens en monumenten. Maar ook het boek Inferno van Dan Brown zorgt voor nieuwsgierigen uit alle hoeken van de wereld. Dit is een stad waar je niet op uitgekeken raakt en zelfs een volledige dag ter plaatse voorbij vliegt. Maak tijdens je terugrit een stop in Fiesole, een klein stadje met een rijk verleden. Vooral het archeologisch park is een aanrader.

Standard Hotel:  Park hotel Chianti
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Certaldo
Categorie:

Dag 4 - Montalcino > Montepulciano > Montegabbione/Città del Pieve

Je roadtrip gaat verder richting Umbrië. Breng onderweg een bezoek aan Montalcino en Montepulciano, 2 historische stadjes gekend voor hun voortreffelijke wijnen. Neem zeker ook de tijd om tijdens je rit tussen deze twee plekken van het uitzonderlijke landschap te genieten dat bekend staat als Le Crete Senesi, of oerlandschap. Het is een unicum in de wereld.

Standard Hotel:  Podere Le Olle
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Vannucci
Categorie:

Dag 5 - Orvieta > Montegabbione/Città del Pieve

Umbrië is het groene hart van Toscane. Een bezoek aan Orvieto mag zeker niet ontbreken: niet alleen wordt de kathedraal als een van de mooiste van Italië beschouwd; ze is een meesterwerk van Italiaanse middeleeuwse gotiek. Ook In Orvieta vind je heel wat sporen terug die verwijzen naar de Etrusken. Vandaag bruist de stad: heerlijke restaurants, verbluffende uitzichten en leuke attracties, you name it. Bovendien zijn haar witte wijnen op basis van Grechetto en Trebbiano druiven zeker het proeven waard.

Standard Hotel:  Podere Le Olle
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Vannucci
Categorie:

Dag 6 - Assisi > Gubbio > Montegabbione/Città della Pieve

Assisi is de geboorteplaats van één van de meest inspirerende gidsen van het Christendom, San Franciscus van Assisi. Tijdens je bezoek aan Assisi en Gubbio zal je merken hoe diep zijn invloed op de streek is geweest en dit tot op de dag van vandaag.

Standard Hotel:  Podere Le Olle
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Vannucci
Categorie:

Dag 7 - Montegabbione/Città della Pieve > Firenze

Deze tocht leidt je langs de mooie oevers van het Trasimenomeer naar Perugia, de hoofdstad van Umbrië, met een indrukwekkend middeleeuws verleden. Bezoek er zeker het theatrale Piazza 4 Novembre met het Fontana Maggiore, een heerlijke plek voor een hapje, drankje en people-watching. Proef ook zeker de lokale chocolade 'kusjes' (baci). In de San Lorenzo kathedraal zie je het schilderij van Barocci 'De Afzetting' dat Rubens 'Kruisafneming' inspireerde. De bruisende Corso Vannuchi en het Palazzo dei Priori evenals de Etruskische ruïnes zijn beslist je aandacht waard. Bouw tijdens je terugrit nog even een tussenstop in het middeleeuwse stadje Cortona in.

Standard Hotel:  Park hotel Chianti
Categorie:
Superior Hotel:  Hotel Certaldo
Categorie:

Dag 8 - Certaldo > Firenze

Transfer naar Firenze ruim op tijd voor je terugvlucht.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Rechtstreekse vlucht h/t met Brussels Airlines
 • 23kg ruimbagage en 7kg handbagage
 • 7 overnachtingen met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer
 • 8 dagen huurwagen type Fiat 500 Cabrio (1 auto/2 personen)
 • Levering van de auto op de luchthaven in Firenze
 • Onbeperkte kilometers, GPS, reisnotities en informatie in het Nederlands, routekaart, lijst voorgestelde restaurants voor elke rit.
 • Technische bijstand en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden, brand en diefstal (franchise diefstal van €350) 

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Standard Prijs per persoon


FDFLR002/Geldig voor elke 8-daags verblijf met vertrek ten vroegste vanaf & terugreis ten laatste t/m de aangegeven data 'van/tot' INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de resp. boekingsklasse.


Superior Prijs per persoon


FDFLR002/Geldig voor elke 8-daags verblijf met vertrek ten vroegste vanaf & terugreis ten laatste t/m de aangegeven data 'van/tot' INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de resp. boekingsklasse.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!