+32 (0)70 23 33 13


 • Brussels
 • Malta
 • Three Cities: Vittoriosa, Senglea en Cospicua
 • Mdina
 • Dingli
 • Rabat
 • Megalithic Tempels of Hagar Qim & Mnjadra
 • Blue Grotto
 • Gozo
 • Malta
 • Brussels 
Malta is klein, Gozo nog kleiner, je kan beide op de tijdsspanne van een week gemakkelijk combineren en met volle teugen genieten. Wist je dat Malta eigenlijk bestaat uit een archipel van negen eilanden? Populair bij reizigers van over de hele wereld zijn Malta en Gozo het levende bewijs dat schoonheid zelden op maat wordt gemeten. Groots in geschiedenis en beroemd om zijn Malteze ridderorde, een bezoek aan deze eilanden katapulteert je terug in de tijd tot 7000 jaar. Van versterkte stadscentra, forten en megalithische plaatsen tot ongerepte natuur en landelijke scènes met ruige landschappen die elke buitenavonturier weet te bekoren. Ja, Malta en Gozo bieden talloze activiteiten en plekken om de meest doorgewinterde reizigers te verrassen, zowel op het land als onder de oppervlakte.
Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Malta

Vlucht van Brussel naar Malta. Na landing pik je je wagen op en rijd je naar je hotel in San Gilian of La Valletta.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 2 - Drie steden

Rustige start van de dag. Vandaag maak je een tochtje met een Geek naar de Drie Steden, de verzamelnaam voor Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Je zit zelf aan het stuur van dit elektrisch wagentje met voorgeprogrammeerde GPS én een vooropgenomen Vlaamse stem die je uitleg geeft over de bezienswaardigheden onderweg. Je geniet van de vrijheid van een georganiseerde excursie in je eigen bubbel. De wagentjes zijn geschikt voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen jonger dan 12.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 3 - Westen: Mdina & Dingli

De oude hoofdstad Mdina is een schitterend voorbeeld van een nog bewoonde middeleeuwse omwalde stad. Haar geschiedenis gaat tot wel 4000 jaar terug. Rijd daarna verder naar het dorp Dingli, gelegen op 250 meter hoge kliffen. Lokt het zwembad van je hotel of maak je nog een stop in Rabat? Hier kan je catacomben bezoeken of de prachtige mozaiëken van een aristocratisch romeins huis bewonderen in het museum Domvs Romana.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 4 - Het zuiden: Megalitische tempels & Blue Grotto

In het zuiden van Malta liggen de megalitische tempels Hagar Qim (2400-2000 v Chr.) en Mnajdra (3400 v Chr.). De constructies tonen een grote kennis van bouwtechnieken en schitterend vakmanschap. Naast cultureel erfgoed vind je in het zuiden ook een natuurwonder. In de Blue Grotto, een reeks zeegrotten aan de zuidkust van Malta, kan je elke dag van zonsopgang tot 's middags een wonderlijk lichtspel van blauwtinten zien, door een unieke combinatie van zonlicht en waterspiegeling. De grotten weerspiegelen de schitterende fosforescerende kleuren van de onderwaterflora. Je kan de grotten bezoeken met traditionele boten (niet inbegrepen, weersafhankelijk).

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 5 - Gozo

In net over een half uurtje rijden bereik je de ferry voor de overtocht (30 minuten) naar Mgarr Harbour op Gozo. Dit zustereilandje is door een slechts 5 km brede strook zee gescheiden van Malta, maar Gozo is uitgesproken anders. Het eiland is een derde van de grootte van Malta, meer landelijk en bekend om zijn pittoreske zichten en ongerepte kustlijn. Je verblijft 3 nachten in het vissersplaatsje Marsalforn aan de noordkant van het eiland.

Superior Hotel:  Hotel Calypso
Categorie:

Dag 6 & 7 - Gozo

Er is hier ongelooflijk veel te ontdekken: een panoramisch zicht op de eilanden Comino en Malta in Qala, de Calypsogrot waar volgens de mythe Odysseus 7 jaar lang gevangen gehouden werd door de zeenimf, de zoutpannen van Obaijar, de zeelagune Dwejra, het dorp Zebbug, de Ggantija tempels, de baai van Xlendi... En vergeet zeker niet de hoofdstad Victoria met haar citadel en kathedraal te bezoeken.

Superior Hotel:  Hotel Calypso
Categorie:

Dag 8 - Luchthaven Malta > Brussel

Je keert per ferry terug naar Malta, inleveren van je wagen en terugvlucht naar Brussel.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht h/t Brussel - Malta incl. bagage
 • 4 overnachtingen in MALTA incl ontbijt in vermeld superior of boutique hotel of  gelijkwaardig
 • 3 overnachtingen in GOZO incl. ontbijt in vermeld superior hotel of gelijkwaardig
 • Huurwagen voor 8 dagen incl. all verzekeringen (franchise €500 - 1-2 personen: Peugeot 108 of equivalent, 3-4 personen: Citroën C3 of equivalent)
 • Tour met elektrische wagens voorzien van GPS (2u30)

Niet inbegrepen

Ferry Malta-Gozo-Malta : € 15,70 voor de huurwagen met chauffeur, € 4,65 per passagier (€ 1,15/kind 3-12 jaar), te betalen voor je de terugreis aanvangt.
Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Boutique - San Gillian Prijs per persoon


FDMAL002/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de U-klasse.


Boutique - La Valletta Prijs per persoon


FDMAL002/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de U-klasse.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!