+32 (0)70 23 33 13


 • Brussels
 • San Gilian or Valletta
 • Vittoriosa
 • Senglea
 • Cospicua
 • Medina & Dingli
 • Gozo
 • Megalithic Temples of Hagar Qim & Mnajdra
 • Blue Grotto
 • Brussels

Malta ligt ten zuiden van Siclië en bestaat uit de 3 eilanden: Malta (met 316 km² het grootst), Gozo en het grotendeels onbewoonde Comino. Zonnige stranden, 7000 jaar intrigerende geschiedenis en een bruisend nachtleven: in dit kleine landje valt veel te ontdekken en beleven. De afstanden op Malta zijn klein, je bereikt alle uithoeken op maximaal een half uurtje rijden.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Malta

Vlucht van Brussel naar Malta. Na landing pik je je wagen op en rijd je naar je hotel in San Gilian of Valletta.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 2 - Drie steden

Rustige start van de dag. Vandaag maak je een tochtje met een Geek naar de Drie Steden, de verzamelnaam voor Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Je zit zelf aan het stuur van dit elektrisch wagentje met voorgeprogrammeerde GPS én een vooropgenomen Vlaamse stem die je uitleg geeft over de bezienswaardigheden onderweg. Je geniet van de vrijheid van een georganiseerde excursie in je eigen bubbel. De wagentjes zijn geschikt voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen jonger dan 12.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 3 & 4 - Westen: Mdina & Dingli

De oude hoofdstad Mdina is een schitterend voorbeeld van een nog bewoonde middeleeuwse omwalde stad. Haar geschiedenis gaat tot wel 4000 jaar terug. Rijd daarna verder naar het dorp Dingli, gelegen op 250 meter hoge kliffen. Lokt het zwembad van je hotel of maak je nog een stop in Rabat? Hier kan je catacomben bezoeken of de prachtige mozaiëken van een aristocratisch romeins huis bewonderen in het museum Domvs Romana. Je kan de bezoeken ook over 2 dagen spreiden.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 5 - Gozo

Voor een bezoek aan Gozo heb je een volle dag nodig. in net over een half uurtje rijden bereik je de ferry voor de overtocht (30 minuten) naar Mgarr Harbour op Gozo. Dit zustereilandje is veel rustiger dan Malta, met pittoreske zichten en een ongerepte kustlijn maar ongelooflijk veel te ontdekken. Je vindt hier barokke dorpskerkjes en megalitische tempels, traditionele boerderijen en authentieke vissersdorpen, grotten en zoutpannen. In de late namiddag neem je de ferry terug naar Malta.

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 6 & 7 - Het zuiden: Megalitische tempels & Blue Grotto

In het zuiden van Malta liggen de megalitische tempels Hagar Qim (2400-2000 v Chr.) en Mnajdra (3400 v Chr.). De constructies tonen een grote kennis van bouwtechnieken en schitterend vakmanschap. Naast cultureel erfgoed vind je in het zuiden ook een natuurwonder. In de Blue Grotto, een reeks zeegrotten aan de zuidkust van Malta, kan je elke dag van zonsopgang tot 's middags een wonderlijk lichtspel van blauwtinten zien, door een unieke combinatie van zonlicht en waterspiegeling. De grotten weerspiegelen de schitterende fosforescerende kleuren van de onderwaterflora. Je kan de grotten bezoeken met traditionele boten (niet inbegrepen, weersafhankelijk).

Boutique Hotel:  San Gilian Holm Boutique Hotel
Categorie:
Boutique Hotel:  Valletta - 66 Saint Pauls Boutique Hotel
Categorie:

Dag 8 - Luchthaven Malta > Brussel

Vertrek naar de luchthaven, inleveren van je wagen en terugvlucht naar Brussel.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht h/t Brussel - Malta, bagage inbegrepen
 • 7 overnachtingen met ontbijt in de vermelde hotels of equivalent
 • 8 dagen huurwagen inclusief alle verzekeringen (franchise € 500)
 • (1-2pers: Peugeot 108 of gelijkwaardig, 3-4pers: Citroën C3 of gelijkwaardig)"
 • Individuele tour in elektrische wagen uitgerust met GPS (2,5u)

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.


 

Moet je weten

Verkies je een h/t transfer en een verblijf zonder huurwagen: - € 200 (per wagen, 1 of 2 personen), - € 280 (per wagen, 3 of 4 personen).

Boutique - San Gillian Prijs per persoon


FDMAL001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de U-klasse. Verkies je een h/t transfer en een verblijf zonder huurwagen: - € 200 (per wagen, 1 of 2 personen), - € 280 (per wagen, Q3:S63 of 4 personen).


Boutique - La Valletta Prijs per persoon


FDMAL001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de U-klasse. Verkies je een h/t transfer en een verblijf zonder huurwagen: - € 200 (per wagen, 1 of 2 personen), - € 280 (per wagen, Q3:S63 of 4 personen).


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!