+32 (0)70 23 33 13
 • Podgorica
 • Kolasin
 • Biogradska Gora
 • Zabljak
 • Durmitor National Park
 • Krupacmeer
 • Ostrog
 • Lovcen national Park
 • Cetinje
 • Skadarmeer
 • Podgorica

Montenegro is een klein land in de Balkan, dat trots mag zijn op maar liefst 5 nationale parken. Tijdens deze rondreis heb je voldoende tijd om de schitterende natuur met bergen, meren, gletsjers en ravijnen te ontdekken op een actieve manier. Wil je ook de pittoreske kuststadjes en schitterende stranden niet links laten liggen, combineer dan met onze selfdrive Langs de kust van Montenegro.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Luchthaven Podgorica > Kolasin

Je komt aan in het land van de zwarte berg en pikt je huurwagen op. De spectaculaire rit langs de Moracakloof naar het bergstadje Kolasin trakteert je op schitterende uitzichten. Je verblijft hier 2 nachten.

Superior Hotel:  Bianca Resort & Spa
Categorie:

Dag 2 - Kolasin

Trek je wandelschoenen aan en ga stappen door oerbos rond het glaciaal meer Biogradsko in Nationaal Park Biogradska Gora. Dit is een van de oudste nationale parken ter wereld met een rijke fauna en flora.

Superior Hotel:  Dream House Hotel
Categorie:

Dag 3 & 4 - Kolasin > Zabljak

Vandaag reis je naar Zabljak voor 2 nachten in het adembenemende Durmitor Nationaal Park. Het stadje wordt omringd door bergtoppen, unieke bergmeren, gletsjers, uitgestrekte weiden en oude bossen. Niet te missen is de Tarakloof, met een lengte van 80 km (en tot 1300 diep!) de grootste ter wereld na de Grand Canyon.

Superior Hotel:  Hotel SOA
Categorie:

Dag 5 - Zabljak > Ostrog

Je reist zuidwaarts via het Krupacmeer en het oude stadje Niksic naar Ostrog. Op 900 m hoogte prijkt hier het witte Ostrogklooster uitgehakt in de rotsen, een belangrijk bedevaartsoord voor orthodoxe christenen.

Superior Hotel:  Hotel Sokoline
Categorie:

Dag 6 & 7 - Ostrog > Cetinje

Via de nieuwe hoofdstad Podgorica reis je naar de oude koninklijke hoofdstad, Cetinje, het culturele centrum van het land met boeiende musea over tradities en folklore. Natuurliefhebbers duiken het Lovcen Nationaal Park in, waar je naast verbluffende vergezichten ook oude kerkjes zal tegenkomen. Of ga vogels spotten aan het Nationaal Park Skadarmeer op de grens met Albanië.

Superior Hotel:  Hotel Gradska
Categorie:

Dag 8 - Cetinje > Luchthaven Podgorica

Een korte rit brengt je weer naar de luchthaven. Of verleng je verblijf met onze selfdrive langs de kust of tour door Albanië.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Podgorica h/t  incl. baggage
 • 7 overnachtingen incl. ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 8 dagen huurwagen inclusief alle verzekeringen zonder franchise (1-2pers: Type EDMR, 3 Pers:  Type CDMR, 4 pers Type CWMR)

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Superior Prijs per persoon


FDTGD002/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Superior PLUS Prijs per persoon


FDTGD002/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de K-klasse.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!