+32 (0)70 23 33 13
 • Warsaw
 • Kazimiers Dolny
 • Lublin
 • Zamosc
 • Sandomierz
 • Krakow

Polen ligt niet ver van ons vandaan en toch is het voor velen een weinig bekend land. Geniet van de ideale roadtrip tijdens deze 8-daagse tour die je door de hoofdstad en een groot deel van het zuiden van het land brengt. Je zal verrast worden door vele landschappen en buitengewone rondleidingen. Als je dat wenst, kan je dit circuit voltooien door met je eigen auto te vertrekken, je kan onderweg stoppen in Duitsland en/of Tsjechië. Aarzel niet om je travel shop of je mobile travel agent om advies te vragen.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 & 2 - Warschau

Tijdens je verblijf in Polen is een bezoek aan de hoofdstad overslaan, ondenkbaar. Dus, het is in Warschau dat je road trip begint. Haal je huurauto op en rijd naar het centrum om te genieten van de eerste dag in Polen. De volgende dag is er een privétour met lokale gids gepland langs de hoogtepunten en verborgen schatten van de stad. Mis het Royal Lazienki Park niet: het grootste park in Warschau, ontworpen in de 17e eeuw en bezaaid met diverse paleizen!

Superior Hotel:  Residence St. Andrew's Palace
Categorie:

Dag 3 - Warschau > Kazimiers Dolny > Lublin

Het is tijd om de hoofdstad te verlaten om het kleine dorpje Kazimierz Dolny te bezoeken, een van de mooiste dorpen van het land. Bekijk het oude plein en de ruïnes van het kasteel. Je vervolgt je reis naar Lublin, waar je 2 nachten verblijft.

Superior Hotel:  IBB Grand Hotel Lublinianka
Categorie:

Dag 4 & 5 - Lublin > Zamosc > Sandomierz

Je eerste ochtend in Lublin is perfect om de oude stad, het kasteel van Lublin en de gotische kapel te ontdekken. Niet ver van Lublin ligt een van de grootste concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan het museum is even belangrijk als emotioneel geladen. Na je tweede nacht in Lublin ga je naar een dorp dat ronduit schattig is. Zamosc zal je verrassen met zijn kleuren, zijn architectuur en een centraal plein dat niets te benijden heeft van onze nationale Grote Markt! Een ander goed bewaard geheim en dicht bij Zamosc: wijn! Inderdaad, de Roztocze regio levert zeer goede crus op. Je rijdt dan naar Sandomierz voor de nacht.

Superior Hotel:  Hotel Pod Cizemka
Categorie:

Dag 6 & 7 - Sandomierz > Krakau

De ondergrondse tunnels onder de oude stad Sandormierz zijn een absolute must. Er zijn ongeveer dertig kelders verbonden door 500 meter tunnels. Ze werden gebruikt tussen de 13de en 17de eeuw als opslagruimte. Na dit originele bezoek ga je naar Krakau voor de voorlaatste etappe van deze kleurrijke roadtrip. Na je eerste nacht daar, begin je de dag met een lokale gids die je meeneemt op een rondleiding door de oude binnenstad en het kasteel van Wawel. Aan jou de keuze om tijdens je resterende tijd de ultra-beroemde wieliczka zoutmijnen of het Kamp Auschwitz te bezoeken. Je brengt een tweede nacht door in Krakau.

Superior Hotel:  Plaza Boutique Hotel
Categorie:

Dag 8 - Krakau > Warshau

Je rijdt terug naar Warschau luchthaven waar je de huurwagen inlevert. Einde van een prachtige reis.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Warschaw h/t met baggage, onder voorbehoud van beschikbaarheid in boekingsklasse L of T (L: apr+mei+aug+sep 2021 - T: jun+jul 2021)
 • 7 overnachtingen met ontbijt in de vermelde hotels of equivalent
 • 8 dagen huurwagen inclusief verzekering zonder franchise (1-2pers: Type A, 3 Pers:Type C, 4 pers Type E)"
 • 2 begeleide privérondleidingen met een local, 1 in Warschau, 1 in Krakau

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Superior Prijs per persoon


FDWAW001/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Superior PLUS Prijs per persoon


FDWAW001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in boekingsklasse L of T (L: apr+mei+aug+sep 2021 - T: jun+jul 2021)


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!