+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Lisbon
 • Marvão
 • Evora
 • Sesimbra
 • Lisbon
 • Brussels

Ga op avontuur in Alentejo! Deze regio, die een derde van de oppervlakte van Portugal beslaat, zit vol met goed bewaarde geheimen. Je zal het ECHTE Portugal ontdekken, ver weg van het massatoerisme en midden in de natuur. Een ideale reis om in een rustige omgeving te genieten van alle culinaire en culturele geneugten van deze regio. Je tour eindigt in schoonheid in het charmante Lissabon waar we een privé bezoek hebben voorzien met een lokale bewoner. De route laat je toe de hoogtepunten van de regio in een ontspannen tempo te bezoeken en de hotels die we hebben geselecteerd bieden je de ideale rust na je dagen van sightseeing. Pak je koffers, deze reis zal je verbazen! 

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Lisbon > Marvão

Na de landing in Lissabon neem je de auto en vertrek je naar Marvão. Je rijdt langs de noordelijke oever van de Taag richting het natuurpark Serra de São Mamede. Een stop onderweg bij Castelo de Vide is zeker een aanrader. Deze stad is een van de vele schatten van de Alentejo. De kronkelende straatjes, het kasteel, de vestingwerken en het fort maken het een ideale eerste stop tijdens je Portugese avontuur. Vervolgens ga je verder naar Marvão, dat slechts 10 km van Castelo de Vide ligt en waar je 2 nachten verblijft.

Superior Hotel:  Monte Filipe
Categorie:

Dag 2 - Marvão

Trekt ongerepte natuur je aan, dan kan je op de tweede dag eropuit trekken in het natuurpark Serra de São Mamede met heuvels, valleien en vele dier- en plantensoorten. In ieder geval raden wij je aan ook wat tijd door te brengen in het middeleeuwse dorp Marvão. Op de top van de kliffen van Serra do Sapoio staat deze uniek mooie plek trots op een hoogte van 860m. De eenvoudigste manier is simpelweg verdwalen in de smalle straatjes en het landschap observeren als je aankomt bij het kasteel van Marvão, dat over de hele regio uitkijkt!

Superior Hotel:  Monte Filipe
Categorie:

Dag 3 - Marvão > Evora

Laat Marvão vanochtend achter je en ga op weg naar de meest versterkte stad van Europa. Elvas is sinds 2012 een UNESCO-werelderfgoedplaats en mag in geen geval worden gemist. Naast de vestingwerken zie je het grootste aquaduct van het Iberisch schiereiland, 7 km lang en 31 meter hoog: het aquaduct van Amoreira. In Elvas kan je het eerste gekozen Portugese Nationale Monument bezoeken: het kasteel van Elvas. Bezoek ook de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie in manuel- en barokstijl, de Engelse begraafplaats en de kerk van São Domingos. Verlaat Elvas, maak een kleine omweg om het stervormige Fort van Santa Luzia (omgebouwd tot militair museum) en het Fort van Nossa Senhora da Graça, dat in 2015 is gerenoveerd, te zien! Als je nog tijd hebt op weg naar Evora, stop dan in Vila Viçosa om het mooiste en grootste paleis van Portugal te zien: de Paço Ducal! Je komt aan in Evora waar je twee nachten verblijft.

Superior Hotel:  Evora Olive Hotel
Categorie:

Dag 4 - Evora

Evora is een niet te missen plek tijdens je verblijf in Alentejo. Deze geweldige stad, als UNESCO-werelderfgoed geklasseerd, is echt een museumstad. Begin je bezoek vanaf Praça do Giraldo. Je dag zal doordrenkt zijn van geschiedenis met bijvoorbeeld de kathedraal van Evora (de grootste middeleeuwse kathedraal van Portugal), de Romeinse tempel van Diana uit de 1e eeuw, de kerk van Santo Antão, de kerk van Graça of de openbare tuin en het paleis van D. Manuel.

Superior Hotel:  Evora Olive Hotel
Categorie:

Dag 5 - Evora > Sesimbra

Geniet vandaag nog van Evora of vertrek al vroeg naar Sesimbra om twee dagen lang te genieten van een van de favoriete badplaatsen van Portugal. De stranden zijn prachtig en de uitstekende restaurants maken het een ideale plek om te wandelen. Als je nog meer cultuur wil, klim dan naar de Castelo de Sesimbra en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. 

Superior Hotel:  Sesimbra Hotel & Spa
Categorie:

Dag 6 - Sesimbra

Tijdens je tweede dag in Sesimbra, op dag 6, kan je nog wat genieten van het strand of naar Kaap Espichel gaan en het wilde landschap, de voetafdrukken van dinosaurussen en de 32 meter hoge vuurtoren ontdekken!
 
Superior Hotel:  Sesimbra Hotel & Spa
Categorie:

Dag 7 - Sessimbra > Lissabon

Laatste etappe van de reis, Lissabon. Vandaag neemt een plaatselijke bewoner je mee op pad door de stad en deelt de geheimen van de hoofdstad met je. Deze stad loopt over van charme en je wordt verwend met een keuze aan bezoeken of activiteiten. Tip: proef na je bezoek aan het Jeronimoklooster de beroemde Pasteis de Nata, het gebakje van Belèm dat ze al sinds 1837 gemaakt wordt!

Superior Hotel:  Marques de Pombal
Categorie:

Dag 8 - Lissabon > Brussel

Je verblijf loopt ten einde. Het is tijd om je huurauto terug te brengen naar de luchthaven en naar Brussel te vliegen.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Lissabon h/t met Brussels Airlines incl. bagage
 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer
 • 8 dagen huurwagen inclusief verzekering zonder franchise (1-2 pers: Type EDMR, 3 Pers: Type CDMR, 4 pers: Type CWMR)
 • Privé Kickstarter tour Lissabon 

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden, drank, extra verzekeringen of excursies, fooien, brandstof en persoonlijke uitgaven.

Standard Prijs per persoon


FDLIS001/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Superior Prijs per persoon


FDLIS001/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in boekingsklasse V


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!