+32 (0)70 23 33 13
 • Ljubljana
 • Bohinj
 • Bled
 • Maribor
 • Lasko
 • Dolensjke Toplice
 • Ljubljana

Het groene Slovenië is een paradijs voor natuurliefhebbers. Tijdens deze rondreis ruilen we regelmatig van uitvalsbasis, langs meren, wijnheuvels, alpenlandschappen, thermale bronnen en pittoreske stadjes. Vul je dagen met actief verkennen, culinair genieten en... je heerlijk laten verwennen.

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 & 2 - Ljubljana > Bohinj (56 km - 1u)

Na landing pik je je wagen op en rijd je naar het meer van Bohinj, prachtig gelegen tussen de bergen en vlak bij nationaal park Triglav. Je verblijft hier 2 nachten, zodat je een volle dag hebt om te wandelen, zwemmen, kajakken... .

Superior Hotel:  Hotel Jezero
Categorie:

Dag 3 - Bohinj > Bled >Maribor (204 km - 2u15)

Bezoek onderweg het beroemde meer van Bled, met het middeleeuwse kasteel op een hoge klif naast het meer. Kom op eigen tempo aan in Maribor  je verblijft hier 3 nachten.

Superior Hotel:  Bajt
Categorie:

Dag 4 & 5 - Maribor

Maribor, aan de rivier Drava, heeft een gezellig centrum en een rijke wijntraditie. In de stad kan je een wijnkelder uit 1844 van ruim anderhalve kilometer lang bezoeken. Maribor is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Ptuj, de oudste stad van Slovenië, de Jeruzalemwijnroute (prachtige landschappen en heerlijke lokale wijnen proeven!) en wandelingen in dit skigebied in de oostelijke Alpen. .

Superior Hotel:  Bajt
Categorie:

Dag 6 & 7 - Maribor > Laško (65 km - 1u)

Vertrek uit Maribor, en maak een stop in het antieke stadje Celje met Romeinse resten en een middeleeuws kasteel. Rijd verder naar Laško aan de rivier Savinja, vooral bekend omwille van haar thermale bronnen, die een genezende en verjongende kracht zouden hebben, en haar brouwerij. De omringende natuur is prachtig om te wandelen, paardrijden of fietsen.

Superior Hotel:  Villa Aina
Categorie:

Dag 8 & 9 - Laško > Dolenjske Toplice (85 km - 1u30)

Je trekt verder zuidwaarts naar Dolenjska Toplice. Afwisseling troef hier! Kastelen en kloosters langs de Krka om te bezoeken, wijngaarden waar je kan gaan proeven, befaamde wellness centra en honderden kilometers wandel-, fiets- en roeiroutes om te verkennen. 

Superior Hotel:  Pri Mostu
Categorie:

Dag 10 & 11 - Dolenjske Toplice > Ljubljana (79 km - 1u05)

Vandaag laat je de natuur achter je om je laatste dagen in de hoofdstad van dit groene land door te brengen. Slenter door de kleurrijke straten en bewonder de Drie Bruggen. Maak een stevige wandeling (of neem de kabellift) tot het middeleeuwse kasteel, je wordt beloont met een mooi uitzicht over de oude stad. Een begeleide wandeling door de oude stad (3u) waarbij je lokale specialiteiten proeft op markten en van een traditionele lunch geniet is inbegrepen.

Superior Hotel:  Central Hotel
Categorie:

Dag 12 - Ljubljana

Je vertrekt in de namiddag naar de luchtahven van Ljubljana.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht Brussel - Ljubljana h/t  incl. baggage onder voorbehoud van beschikbaarheid in boekingsklasse L of T (L: apr/mei/sep 2021 - T: jun/jul/aug 2021)
 • 11 overnachtingen met ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer
 • 12 dagen huurwagen inclusief alle verzekeringen zonder franchise
 • (1/2pers: Type EDMR, 3 Pers:  Type CDMR, 4 pers Type CWMR)
 • Culinaire stadstour in Ljubljana

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Standard Prijs per persoon


FDLBJ002/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Standard PLUS Prijs per persoon


FDLBJ002/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de boekingsklasse L of T (L: apr/mei/sep 2021 & T: jun/jul/aug 2021).


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!