+32 (0)70 23 33 13
 • Bilbao
 • San Sébastian
 • Rioja region
 • Bilbao

Ontdek de landschappen en culinaire specialiteiten van Noord-Oost Spanje. Naast het verwennen van je smaakpapillen en de geneugten van het tafelen, geniet je van prachtige kustlandschappen en tal van hotspots van hedendaagse kunst. Je hoeft geen lange afstanden af te leggen en je hebt genoeg tijd om van te genieten! Een woord om te onthouden: Pintxo, de beroemde tapas! Olé!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 & 2 - Bilbao

Na de landing, pik je de huurwagen op en rijd je door naar het stadscentrum. Je verblijft hier twee nachten. De eerste dag trek je lekker op oriëntatie uit en snuif je de sfeer op in de oude stad (Casco Viejo) met het door jou al of niet gekende culinaire aanbod. Zin in hapje en drankje ? Waag je zeker aan de pintxos en tapas!
Op dag 2 zet je bijvoorbeeld de vele getuigenissen van hedendaagse kunst op je programma of ga je lekker flaneren langs de rivier.

Superior Hotel:  Petit Palace Arana
Categorie:

Dag 3 & 4 - Bilbao > San Sebastian

De rit van Bilbao naar San Sebastian zal je zeker niet onverschillig laten. De kust is er simpelweg prachtig. Plan een tussenstop bij San Juan de Gaztelugatxe, de fotoplek bij uitstek aan de Baskische kust. Onderweg rijd je langs tal van kleine vissersdorpjes... je hebt het begrepen, het wordt heerlijk lunchen!
Op dag 4 hebben we een begeleide fietstocht voor jou ingepland zodat deze studentenstad geen geheimen meer voor je heeft. EN wat dacht je ervan om je voorlopig laatste avond hier als een echte local door te brengen: gewoon mensenkijken en de sfeer opsnuiven vanop een terras!

Superior Hotel:  Zenit San Sebastian
Categorie:

Dag 5 & 6 - San Sebastian > Rioja regio

Je verlaat San Sebastian om koers te zetten naar de Rioja Vallei. Hier ontdek je een prachtig landschap bezaaid met wijngaarden en middeleeuwse dorpen. Met opnieuw twee nachten ter plaatse kan je verder in alle rust blijven genieten van alle verrassingen die deze route je biedt. Mogelijk ontmoet je pelgrims op weg naar Santiago de Compostella want je kruist hun pad.
Noteer ook even dat van juni tot september wordt Hotel Viura vervangen door Hospederia de los Parajes in Laguardia.

Superior Hotel:  Hotel Viura / Hospederia de los Parajes (Laguardia)
Categorie:

Dag 7 - Rioja regio > Bilbao

Aan het einde van een prachtige reis verlaat je de regio en keer je terug naar Bilbao waar je aan boord stapt van je terugvlucht tenzij je combineert met andere tour uit ons aanbod. Wij geven je graag advies.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart en geldig rijbewijs.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Voor alle vermelde landen geldt dezelfde tijdzone als in België met uitzondering van

Griekenland en Finland: Belgische tijd + 1 uur
Portugal: Belgische tijd -1 uur.

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Albanië - Lek (ALL)- 1000 ALL = 8.04 EUR & 1 EUR = 124.38 ALL (08/05/2020)
Denemarken - Krone (DKK) - 100 DKK = 13.40 EUR & 1 EUR = 7.46 DKK (08/05/2020)
Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)
IJsland - Króna (ISK), 1000 ISK = 6,40 EUR & 1 EUR = 156,13 ISK (25/05/20)
Kroatië - Kuna (HRK) - 100 HRK = 13.21 EUR & 1 EUR = 7.57 HRK (08/05/2020)
Noorwegen - Krone (NOK) - 100 NOK = 9.04 EUR & 1 EUR = 11.06 NOK (08/05/2020)
Polen - Zloty (PLN) - 100 PLN = 21,96EUR & 1EUR = 4.55 PLN (08/05/2020)
Roemenië - Leu (RON) 100 RON = 20.70 EUR & 1 EUR = 4.83 RON (08/05/2020)
Servië - Dinar (RSD) - 1000 RSD = 8.50 EUR & 1 EUR = 117.56 RSD (08/05/2020)
Zweden - Krone (SEK) - 100 SEK = 9.42EUR & 1 EUR = 10.61 SEK

Finland = EUR
Griekenland = EUR
Italië = EUR
Malta = EUR
Montenegro = EUR
Portugal = EUR
Slovenië = EUR
Spanje = EUR

Klimaat

Het klimaat in Europa is een verscheiden als de landen zelf. De opwarming van de aarde brengt vaak heel andere temmperaturen in beeld dan een aantal jaar geleden golden als norm. Als we er dan toch een lijn in zouden durven trekken kunnen we heel veralgemeend stellen dat er/het

 • in Zuid-Europa (Albanië, Griekenland, Italië, Kroatie, Montenegro, Portugal, Servië, Spanje) een warm mediterraan klimaat heerst. Zomer zijn gezellig warm en temperaturen rond de 30°/35°C zijn geen uitzondering vooral niet in juli en augustus. Het najaar brengt naast prachtige kleuren ook iets mildere temperaturen die steeds zeer aangenaam blijven.

 • in Oost Europa (Polen, Georgië) in juli en augustus zomert met temperaturen die flink kunnen oplopen. Tijdens de 'gouden Poolse herfst blijft het meestal mooi met temperaturen rond de 20°C.

 • in Noord-Europa (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden) zomers zijn diebest aangenaam aanvoelen voor wie niet van extreme temperaturen houdt. Gemiddelden schommelen in Denemarken bijvoorbeeld rond de 20 graden C. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe lager de temperaturen kunnen worden maar ook hier gelden uitzonderingen. In juli 2018 werd er in Kopenhagen een temperatuur van 32°C opgemeten!

Wat is inbegrepen?

 • Rechtstreekse vlucht Brussel-Bilboa h/t met Brussels Airlines onder voorbehoud van beschikbaarheid in de boekingsklasse L (apr/mei/jun/sep) of T (jul/aug)
 • 23kg ruim- & 7kg handbagage
 • 6 nachten met ontbijt in de vermelde hotels of equivalent
 • 6 dagen huurwagen (1/2pers: Type A, Pers:  Type C, 4 pers Type E)
 • Begeleide fietstocht door San Sebastian met een gids (dag 4)

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden en drank, fooien, brandstof, niet vermelde verzekeringen, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

Standard Prijs per persoon


BARI2021/Reis met eigen vervoer. Prijzen EXCLUSIEF vlucht en huurwagen.


Superior Prijs per persoon


BARI2021/Prijzen INCLUSIEF vlucht h/t & huurwagen, onder voorbehoud van beschikbaarheid in de boekingsklasse L (apr/mei/jun/sep 2021) of T (jul/aug 2021)


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!