+32 (0)70 23 33 13
 • Tbilisi
 • Mtsckheta
 • Sighnagi
 • Kakheti
 • Rabati
 • Vardzia
 • Uplistsikhe
 • Tbilisi

Georgië, gelegen op een kruispunt van beschavingen, is een verborgen parel. Op slechts 3 uur vliegen van Brussel beland je hier in een hele andere cultuur. Daarenboven laat de pracht van de natuur je beslist niet onberoerd. Georgië zelf beschouwd zich als deel van Europa, terwijl het grootste gedeelte van het grondgebied tot Azië behoort. Het binnenland van Georgie ontdekken geeft je het gevoel op schattenjacht te trekken terwijl de hoofdstad Tsiblisi - kleurrijk gelegen in de vallei van de machtige Kura-rivier, om erkenning smeekt want,toegegeven, ze hoort bij het beste wat Europa te bieden heeft. De rijke geschiedenis weerspiegelt zich in een mengelmoes van culturen en bijzondere architectuur. Hoe kan het ook anders.. Tbilisi was ooit het knooppunt van vele handelsroutes!

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Tbilisi

Op de luchthaven van Tbilisi word je opgewacht door je gids die je naar je hotel in het centrum van de stad brengt. Uiteraard kan je nog op eigen houtje de stad verkennen om de sfeer alvast op te snuiven. 

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 2 - Tbilisi > Mtskheta > Tbilisi

Starten doe je met een bezoek aan de vroegere hoofdstad van het Georgische rijk die bijzonder goed bewaard gebleven: Mtskheta. Vanop het Jvariklooster geniet je van een fantastisch uitzicht over Mtsckheta en zijn dal met twee rivieren. In de namiddag word je op sleeptouw genomen door een local die je trots zijn stad toont. Je slentert door de straten van de eeuwenoude stad Tbilisi, bewondert de rijke historie en ervaart hoe de stad zich de voorbije jaren transformeerde tot een plaats met hippe bars, restaurants en alle moderne faciliteiten van de 21ste eeuw. Natuurlijk blijft er nog meer dan genoeg over van de prachtige architectuur met Byzantijnse, Europese en Oosterse invloeden. Duik het oude stadscentrum in, ondervind hoe verschillende culturen vreedzaam met elkaar versmelten en ontdek de typische warmwaterbaden. Wie weet is er nog wel tijd over om even heerlijk de spieren te ontspannen? 

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 3 - Tbilisi > Sighnagi > Kakheti > Tbilisi

Tijd om het binnenland in te trekken en dit land in alle windrichtingen te ontdekken! Het hoogtepunt vandaag ligt in Oost-Georgië: Kakheti, bekend als grootste wijnregio van Georgië. Eerste stop, Sighnaghi, is een prachtig en gezellig stadje dat Toscaans aanvoelt. Een wandeling door de smalle steegjes laat je de sfeer ten volle opsnuiven. Ook de 13de eeuwse stadsomwalling hier is het zien waard. Na de middag staat een bezoek aan een wijnhuis in Kakheti op de planning. Hier leer je meer over het unieke wijnproces dat de Georgiërs al meer dan 2 millenia uitoefenen. Uiteraard staat een degustatie en bezoek aan de wijngaarden mee op het programma.

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 4 - Tbilisi > Ananuri > Mount Kazbek > Tbilisi

Noord-Georgië, dat is jouw windrichtiing vandaag: de prachtige bergen van de Caucasus! Een eerste stop is er bij het Ananuri complex, een prachtig adelijk domein uit de 17de eeuw.  Dan volgt een adembenemende trip door het bergachtige landschap op het programma. Je stapt over in een ronkende 4x4 en klimt to 2170 m boven zeeniveau waar je de Drievuldigheidskerk van Gergeti bezoekt. Van hieruit heb je – als het weer wat meezit – een fantastisch zicht op één van de hoogste gletsjers in de Kaukasus, de Mount Kazbek (5.047m). Tegen de avond word je teruggebracht naar je hotel.

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 5 - Tbilisi > Rabati > Vardzia > Tbilisi

Ook Zuid-Georgië mag niet ontbreken! Je start met een bezoek aan het kasteel van Rabati. Dit eeuwenoude complex heeft verschillende bewoners gehad en dat zie je aan de bonte stijlelementen! Vandaag de dag blijft Rabati een multi-etnisch mini-Jerusalem met een Christelijk-Georgische wijk, een Armeense wijk, een Joodse wijk en een Islamitisch-Turkse wijk. Een bont allegaartje aan kerken, synagogen en moskeën! In de namiddag bezoek je de rotswoningen van Vardzia, een indrukwekkend staaltje vakmanschap uit de 12de eeuw dat niet voor niets prijkt op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 6 - Tbilisi > Uplistsikhe > Tbilisi

De ruines van Uplistsikhe in West-Georgië krijgen je volle aandacht. Hun geschiedenis gaat terug tot 2000 voor Christus, maar de huidige grot-stad is gebouwd in 1000 voor Christus en bewoond geweest tot de 13de eeuw. Je zal je verbazen van de ingenieuze technieken die gebruikt zijn bij de bouw van deze stad. De grotsteden van Capadocië in Turkije zouden hier hun inspiratie gehaald hebben. ’s Avonds steek je de handen uit de mouwen. Je gaat immers mee je eigen avondmaal bereiden bij een Georgisch gezin. Griekse, Italiaanse en Arabische invloeden, de Georgische keuken is rijk. De huisgemaakte vodka smaakt eens zo goed als je zelf mee achter de potten hebt gestaan. Handen en voeten zullen van pas komen en niet alleen om te koken!

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 7 - Tbilisi

Op deze laatste volledige dag ter plaatse ben je vrij om op eigen houtje de stad nog wat te verkennen, te genieten van wat shoppen of misschien wel een bezoekje te brengen aan een van de badhuizen?

Standard Hotel:  Velvet
Categorie:

Dag 8 - Tbilisi

Einde van een prachtige reis. Transfer naar de luchthaven.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart.  
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Georgië

GMT +4 (GMT +3 in de zomertijd)

Valuta

MUNTEENHEDEN & VALUTA:

Georgië - Lari (GEL), 100 GEL = 28,79 EUR & 1 EUR = 3.47 GEL (25/05/20)

Klimaat

Dankzij de ligging tussen zee en bergen telt Georgië ondanks zijn kleine omvang diverse klimaatzones. In het westen, aan de Zwarte Zee, is het klimaat subtropisch. In Oost-Georgië is het klimaat meer mediterraan. Tbilissi zelf geniet van een continentaal klimaat. In de zomer is het een beetje warmer; in de winter een beetje kouder; en natuurlijk dalen de temperaturen naarmate je hoger gaat. De kou is wel erg droog en voelt lang niet zo klam aan. De lente is ongetwijfeld het meest aangename seizoen om Georgië te bezoeken. Aan de andere kant, voor bergwandelingen, hebben zomer en vroege herfst de voorkeur.

Gemiddelde temperaturen (°C):

Bestemming

F M A M J J A S O N D
Tsiblisi -5 -6 11 18 23 27 30 30 25 19 17 7

Wat is inbegrepen?

 • Vlucht h/t Brussel Tbilisi incl. baggage
 • Transfert h/t luchthaven - hotel
 • 7 overnachtingen inclusief ontbijt* in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • De vermelde bezoeken met engelstalige gids
 • Inkomgelden voor vermelde bezoeken

Niet inbegrepen

Niet vermelde bezoeken of uitstappen, overige maaltijden en drank, fooien, persoonlijke uitgaven en reisverzekering.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!