+32 (0)2 550 01 00

WINTERBREAKS EUROPA
Op zoek naar adrenaline en intense ervaringen

Winter in Europa

BELEEF DE WINTER ANDERS 
Wie winter hoort, denkt automatisch aan bergen en besneeuwde pistes… Nochtans, er bestaan nog veel andere vormen van winterpret!  
Wil je een verfrissende ervaring in het Arctisch gebied? Afspraak in Lapland, ten noorden van de poolcirkel, voor een unieke beleving. Sneeuwscooter en hondenslee-tochten zijn niet te missen belevenissen. Wie weet kan je het noorderlicht bewonderen. En voor een optimale ontspanning, verwarmde Jacuzzi en sauna!

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

  • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart.
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Gezondheid

Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Noorwegen en Zweden: Centraal Europese Tijdszone (CET), or GMT +1 (GMT +2 in de zomer) 
Finland: Oost-Europese Tijdszone (EET), or GMT +2 (GMT +3 in de zomer)
Ijsland: GMT -2h ( été) - 1h (hiver)

Zomeruur geldt van de laatste zondag van maart tot de laatste van oktober.

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

Zweedse Krona (SEK), 1 EUR = 10,15 SEK (01/10/21)
Finland: Euro
IJslandse Kronen  (ISK), 1000 ISK = 6.7 EUR & 1 EUR = 149.97 ISK (15/10/2021)

  • Breng cash Euro's. Ook kredietkaarten worden algemeen aanvaard.

Klimaat

Lapland heeft een subarctische landklimaat gekenmerkt door milde zomers en koude winters. Tijdens de piek reisperiode, december.-februari., heerste er een max. gemiddelde min temperatuur van - 16 ° C (3 ° F) tot 3 ° C (37 ° F) afhankelijk van de locatie, met af en toe peiken tot - 30 ° C (-22 ° F). Gelukkig is de lucht er droog wat een matigend effect heeft op de (gevoels)temperatuur. 

De hoeveelheid en duur van de sneeuwval varieert ook per locatie, maar het gemiddelde aantal dagen met sneeuw is +/- 175-225 dagen per jaar tussen half oktober en half mei. De langdurige sneeuwval maakt Lapland een ideale plek voor recreatieve activiteiten, zoals hondensleeën, skiën, langlauf, enz.

De zomer ziet temperaturen tussen 10 - 20 ° C (50 - 60 ° F) met een matige regenval. De overvloed aan meren en rivieren maken varen en vissen tot top zomersporten, net als wandelen.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Rovaniemi -9 -8 -3 03 10 17 19 16 10 03 -3 -7

Hoogtepunten

  • De aurora borealis of het noorderlicht
  • De Sámi bevolking, rendieren en husky's
  • Svanstein en Rovaniemi, de poort tot het Hoge Noorden

Waarom VOOR Connections kiezen?

Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!