+32 (0)2 550 01 00


 • Pello

66° noord, dat is pal op de poolcirkel, sjeez jij solo met je sneeuwscooter, in een huskyspan, rendierslede of zelf op je sneeuwschoenen door het ongerepte van oerbossen en diepbevroren meren en rivieren.
Uit de bol gaan in Lapland maar wat karig op je tijd?  Deze 5-daagse shortbreak is zeker iets voor jou! Een kort maar krachtig, actief en sportief programma met huskymennen, sneeuwschoen- en sneeuwscooter avontuur, een BBQ in de sneeuw en tenslotte, hoe kan het ook anders in het land van de kerstman, een rendierslederit. Ligt je focus ook op het zien van dat onwezenlijk mooi noorderlicht, boek dan gewoon een avondexcursie bij, trek er zelf op uit of reken op goed geluk. Je kleinschalig hotel ligt middenin de natuur 66° Noord!
Wat kan jou nu nog remmen? Schuif snel aan en boek. ’t Wordt zalig genieten! Je dat heb je al zo lang gemist.

Boek je nu deze prikkelende shortbreak met een afreis op 8/12, 12/12, 20/12, 09/01 of 13/01 dan geniet je van een mooie extra korting van € 200 per persoon

Individueel Incl. vluchten

Dag 1 - Vlucht & Aankomst in de Valkea Lodge (D)

Opgewonden stap je aan boord van je vlucht naar lapland want het avontuur roept. Bij aankomst staat je transfer naar de Valkea Lodge, je thuis voor de volgende 4 nachten, klaar. Je checkt in, pakt even wat spullen uit in je blokhut, overloopt het programma met je gids en past je warme thermokledij die je tijdens de duur van dit verblijf gewoon gratis ter beschikking krijgt. ’s Avonds schuif je aan tafel voor een heerlijk diner in het restaurant ter plaatse.

Standard Hotel:  Valkea Lodge
Categorie:

Dag 2 - Dagtocht met husky's (B+L+D)

Vijf uur boordevol positieve prikkels tijdens het mushen of besturen van je eigen huskyspan getrokken door een team van 4 tot 6 uitbundige honden, daar hoef je gelukkig niet op een lege maag aan te beginnen. Deze activiteit is ook een van de reden waarom dit programma niet geschikt is voor kinderen jonger dan 15. Eens je eerste onrust overwonnen is het puur genieten. Een lekkere outdoor lunch zorgt voor connectie en fun. Je ontlaadt en vertelt honderduit over hoe prettig het mushen aanvoelt. Adrenaline troef! Weer een grens overwonnen.’s Avonds is er een diner in de lodge

Standard Hotel:  Valkea Lodge
Categorie:

Dag 3 - Halve dagtocht met sneeuwscooters & sneeuwschoenen (B+L+D)

Klaar voor een 3u-durende sneeuwscootertocht met zijn tweetjes op dit Laps transportmiddel bij uitstek? Natuurlijk mag je eerst wat rondjes draaien om je vertrouwen wat op te krikken en jezelf klaar te stomen voor een daverende tocht over bevroren meren en rivieren dwars doorheen de feeërieke taiga. This is the stuff memories are made of.
Een warme lunch staat klaar als je aankomt bij de lodge, calorietjes die welkom zijn voor de 3u-durende wandeling met sneeuwschoenen die volgt! Het is alsof je deel bent van een wintersprookje. Je wordt omringd door witte feeërieke bomen in een overweldigende, ongerepte natuur. Je gids wijdt je in over de fauna en flora van de Lapse wildernis. Haal diep adem, in Lapland adem je wat wel eens de puurste lucht ter wereld zou kunnen zijn!

Standard Hotel:  Valkea Lodge
Categorie:

Dag 4 - Bezoek aan de rendierboerderij en rendiersledetocht (B+L+D)

Om je Lapse shortbreak beleving te vervolledigen staat er nog een bezoek aan een rendierboerderij op je programma. Je kan er de dieren voederen en je Instagram of FB account spijzen met originele foto's. Dan is het tijd voor een 'sinterklaastocht' aan boord van een rendierslede. Zweven doe je echter enkel mentaal want na 1 km sta je terug aan je vertrekpunt. Lunch en diner worden zoals steeds opgediend in de lodge. Je namiddag vul je vrij in.

Standard Hotel:  Valkea Lodge
Categorie:

Dag 5 - Valkea Lodge vertrek & Vlucht (B)

Je luchthaventransfer is voorzien ruim op tijd voor je terugvlucht. Geniet van de kostbare momenten die je hier vanmorgen nog doorbrengt en sluit wat van dat hartverwarmende geluk in je koffers, het komt vast nog van pas.

Hotel & maaltijden

In de Valkea Lodge verblijf je in splinternieuwe, knusse, halfopen chalets middenin een oease van rust. Elk chalet is voorzien van uitgeruste keuken, een ruime badkamer, een haardvuur en een slaapkamer voor twee personen en indien gewenst zelfs een eigen sauna! In het hoofdgebouw geniet je van lekkere, authentieke Scandinavische gerechten, een lekker drankje bij het haardvuur of kleine souvenirs uit de shop.

Vlakbij de Valkea Lodge ontvouwt zich een fantastisch netwerk van natuurpaden die ideaal zijn voor sneeuwscootersafari's, sneeuwschoentochten, langlaufen, ijsvissen en snowboarden/downhill skiën. Bovendien beschikt de lodge over haar bloedeigen Husky-boerderij met echte Siberische husky's.

Chalettypes & Upgrade

 • Standard Chalet voor 2 personen met een aparte slaapkamer met een dubbel bed (twee 1-persoonsbedden uitsluitend op aanvraag). In de leefruimte staat een houtkachel, picknicktafel en sofabed voor max 1 volwassene of 2 kinderen Uitgeruste keuken en badkamer (standaardprijs pp in prijstabel)
 • Chalet met sauna voor 2 volwassenen in een aparte slaapkamer met een dubbel bed (twee 1-persoonsbedden uitsluitend op aanvraag), In de leefruimte staat een houtkachel, picknicktafel en sofabed voor max 1 volwassene of 2 kinderen. Uitgeruste keuken en badkamer. (Upgrade supplement: €80/pp)

Reisdocumenten

 • Voor Belgen* (ook baby’s en kinderen) volstaat een geldige Belgische identiteitskaart.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Up-to-date informatie vind je op www.itg.be

Tijdzone

Noorwegen en Zweden: Centraal Europese Tijdszone (CET), or GMT +1 (GMT +2 in de zomer) 
Finland: Oost-Europese Tijdszone (EET), or GMT +2 (GMT +3 in de zomer)
Ijsland: GMT -2h ( été) - 1h (hiver)

Zomeruur geldt van de laatste zondag van maart tot de laatste van oktober.

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

Zweedse Krona (SEK), 1 EUR = 10,15 SEK (01/10/21)
Finland: Euro
IJslandse Kronen  (ISK), 1000 ISK = 6.7 EUR & 1 EUR = 149.97 ISK (15/10/2021)

 • Breng cash Euro's. Ook kredietkaarten worden algemeen aanvaard.

Klimaat

Lapland heeft een subarctische landklimaat gekenmerkt door milde zomers en koude winters. Tijdens de piek reisperiode, december.-februari., heerste er een max. gemiddelde min temperatuur van - 16 ° C (3 ° F) tot 3 ° C (37 ° F) afhankelijk van de locatie, met af en toe peiken tot - 30 ° C (-22 ° F). Gelukkig is de lucht er droog wat een matigend effect heeft op de (gevoels)temperatuur. 

De hoeveelheid en duur van de sneeuwval varieert ook per locatie, maar het gemiddelde aantal dagen met sneeuw is +/- 175-225 dagen per jaar tussen half oktober en half mei. De langdurige sneeuwval maakt Lapland een ideale plek voor recreatieve activiteiten, zoals hondensleeën, skiën, langlauf, enz.

De zomer ziet temperaturen tussen 10 - 20 ° C (50 - 60 ° F) met een matige regenval. De overvloed aan meren en rivieren maken varen en vissen tot top zomersporten, net als wandelen.

Gemiddelde temperaturen (°C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
Rovaniemi -9 -8 -3 03 10 17 19 16 10 03 -3 -7

Wat is inbegrepen?

 • Retourvlucht vanaf Brussel (detail bij offerte), incl. luchthaventaksen
 • 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers in Lapland
 • 4 overnachtingen in de gekozen accommodatie incl. elektriciteit, hout, water, handdoeken en eindschoonmaak
 • Maaltijden in volpension en koffie en thee na activiteiten
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik warme thermokledij, winterboots en handschoenen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • De BTW en bijdrage aan het Garantiefonds Reizen
 • Lokale verzekering voor het gebruik van de husky- en rendierslede, alsook warme kledij. Deze verzekering verlaagt ook het eigen risico bij materiaalschade aan een sneeuwscooter van € 700 naar € 200 per persoon.

 

 

Niet inbegrepen

Fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies evenals je reisverzekering.

Moet je weten

Reisperiode: Vanaf 12.12.2021 tot en met 07.04.2022
Kleine activiteitengroepjes tot 12 deelnemers.

 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 15 jaar.
 • De volgorde van het dag-aan-dagprogramma kan gewijzigd worden en is louter indicatief.
 • Zelf met een sneeuwscooter rijden kan vanaf 18 jaar mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Op 24/12 en 31/12 wordt een speciaal buffet voorzien en op 31/12 wordt er vuurwerk en muziek voorzien.
 • Supplement single sneeuwscooter : €70/pp
 • Huur sauna aan het meer (1u) : €30/pp

Standard Prijs per persoon


NOLAP002/Prijs pp o.b.v. 2-persoons chalet zonder sauna


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!