+32 (0)2 550 01 00
Argentinië & Chili

Argentinië is een van de juwelen in de Latijns-Amerika kroon. Een enorm land dat zich uitstrekt over 3500 km van Bolivia in het noorden tot Ushaia in het Zuiden. Het is een plek die een aantal van de meest magische natuurwonderen in de wereld biedt. Het heeft een wereldklasse toeristische infrastructuur met een fijne keuken en het is veilig! Maar er is meer, dat maakt dat een reis naar Argentinië zo speciaal aanvoelt. Check snel de highlights hieronder en lees wat je zoal te zien krijgt.

Je merkt het meteen: Argentinië is een massaal groot land en tenzij je het geluk hebt om het een maand lang te kunnen verkennen, is het zeer onwaarschijnlijk dat je al deze sites te zien krijgt in een keer. Ons advies is: bepaal welke plaatsen je wilt zien, en laat ons jouw droom waarmaken.

Hotel & maaltijden

Argentijnen hebben de reputatie ’s werelds grootste vleeseters te zijn! En die reputatie zetten ze kracht bij want in haast elk gerecht vind je vlees. De Argentijnse keuken is een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Indiaanse invloeden.  Er is niet echt een specifiek Argentijnse nationaal gerecht, en toch is het land beroemd om zijn asados, Argentijnse bbq’s. Het is bijna een vast zondagsritueel!

Wat ook vaak opduikt zijn empanadas en dulce de leche. Empanas zijn hartig gevulde gebakjes en zeer populair in Argentinië en de rest van Latijns-Amerika. Dulce de leche is een soort karamelpasta.

Naast de traditionele Argentijnse wijnen, zijn fernet (Italiaanse sterke drank maar heel populair in Argentinië) & mate lievelingen van het volk. Mate is een groene kruidendrank en wordt met een speciaal rietje gedronken, veelal in groep ook, onder familie, vrienden of zelfs collega’s. Vroeg of laat popt die op tijdens jouw rondreis. Wedden?

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis zowel voor Argentinië als voor Chili. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Bij reisroutes die twee Zuid-Amerikaanse anden aandoen is een gele koorts vaccinatie vereist.

Tijdzone

 • -4u (winter)
 • -5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Argentijnse Peso: (ARS); 100 ARS = 1,58 EUR  - 1 EUR = 63,36 ARS (01/10/2019)
 • Chileense Peso; (CLP); 100 CLP = 0.12 EUR & 1 EUR = 798 CLP (01/10/2019)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Argentinië is een zeer uitgestrekt land en beslaat zo goed als de zuidelijke helft van het Zuid Amerikaanse continent. Dit maakt het zeer moeilijk te spreken over een genre klimaat. De noordelijke regio’s rond Iguazú geniet van een tropisch klimaat terwijl het zuidelijke Patagonië eerder een zeeklimaat heeft dat koud en winderig kan zijn. De winter loopt van eind juni tot begin oktober; de zomer van december tot maart.

Het noorden van Chili heeft een gematigd woestijnklimaat, terwijl het zuiden baadt in een poolklimaat dat sterk nat en koel is. Midden-Chili heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koude, natte winters.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Buenos Aires 29 28 26 22 19 15 15 17 19 22 25 28
Salta 28 26 25 23 21 19 20 22 24 26 28 28
Iguazu 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
Santiago de Chile 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
San Pedro de Atacama 25 24 24 23 22 21 21 22 23 24 24 24

Hoogtepunten

 • Buenos Aires

De levendige hoofdstad Buenos Aires heeft evenveel inwoners als heel België. Het is een plek waar de elegantie van het oude Europa crasht tegen de kleurrijke kust van Latijns-Amerika. Het biedt stijlvolle architectuur, ontspannende parken en 48 verschillende districten, waaronder de kleurrijke Boca wijk bekend om haar felgeschilderde huizen, Saint Elmo populair vanwege haar antiekmarkt en curiositeitenshop en Recoleta vermaard om haar befaamde begraafplaats en laatste rustplaats van de Argentinië's beroemste dochter, Eva Perron.

 • Iguazu Falls

De Iguazu Falls vormen het grootste gordijn van vallend water, 2,7 km lang, waar ook ter wereld en staan op de tweede plaats wereldwijd wat betreft waterdensiteit. Leuk om weten is dat ze ook de natuurlijk grens vormen van drie landen: Argentinië, Brazilië en Paraguay. 275 watervalletjes samen bieden een ongelooflijk spektakel waar je mond van open valt, je ogen van tranen en jij niet kan stoppen met genieten. Absoluut een nat pak waard.

 • De Mendoza wijnstreek

De Mendoza wijnstreek biedt lekker eten en wijnen en is de toegangspoort tot de hoogste berg van Amerika: de Aconcagua! Het spectaculaire gekleurde berggebied van Salta is eveneens een hoogtepunt dat je je niet kan veroorloven te missen.

 • Perito Moreno Glacier

Misschien wel de meest bekende plaats is de UNESCO World Heritage site, de Perito Marino gletsjer, een van de drie Patagonische gletsjers die ook vandaag nog groeien!!! Het is minder dan 2 uur per bus van een van de meest indrukwekkende gebieden op het continent: El Calafate in Zuid-Patagonië. Een groot bezoekerscentrum op de site beschikt over een wandelcircuit dat het mogelijk maakt de gletsjer van dichtbij te bestuderen. In de afgelopen jaren hebben wandeltochten op het ijs heel wat aan populariteit gewonnen. Jaarlijks bezoeken duizenden internationale reizigers deze bijzondere plek.
TIP: Langs de snelweg 40 rijd je voorbij de fossiele overblijfselen van 's werelds grootste dinosaurus en de beroemde beschilderde handen van de Cueva de las Manos naar het Fitzroy National Park.

 • Het schiereiland Valdez

Rond dit schiereiland kan je orca's spotten van oktober tot maart. Dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten en bontzeehonden zijn ook bekend om het gebied met hun aanwezigheid te vereren. Baleinwalvissen komen hier paren en baren tussen mei en december. Een waar paradijs voor zeezoogdieren.

Waarom VOOR Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!