+32 (0)70 23 33 13
 • Buenos Aires (Argentine)
 • El Calafate
 • El Chalten
 • Fitz Roy
 • El Calafate
 • Puerto Natales (Chili)
 • Santiago

Tijdens deze rondreis van 15 dagen ontdek je Patagonië op de best mogelijke manier. Je bezoekt Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, en El Calafate, gelegen aan het Lago Argentino waar je kunt genieten van het spektakel van de Perito Moreno. Overtocht van de Andes naar Chili waar je het grootse decor van Torres del Paine met zijn majestueuze condors kunt ontdekken. Voor de liefhebbers van extremen, verleng met een ontdekking van de woestijn en maandlandschappen van San Pedro de Atacama.

Individueel

Dag 1 & 2 - Buenos Aires

Onthaal aan de luchthaven van Buenos Aires, Ezeiza en transfer naar het hotel.
Vrije dag om de stad te verkennen. ‘’s Avonds geniet je nog van een heerlijk diner en de glamoureuze Argentijnse tango show in El Aljibe.

Standard Hotel:  Intersur Recoleta
Categorie:

Dag 3 > 5 - Buenos Aires > El Calafate > El Chalten / Fitz Roy

Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires. Voor je vlucht naar El Calafate. Onthaal aan de luchthaven, transfer naar het busstation en per de bus naar El Chalten. Dagen 4 & 5 zijn vrije dagen om de regio te verkennen. El Chalten (wat zoveel wil zeggen als: berg die rookt) is een nieuw recent gesticht stadje aan de voet van de impressionante Fitz Roy berg. In dit desolaat gebied ontdek je de pure en unieke natuur die Patagonië zo typeert.


 
Standard Hotel:  Poincenot
Categorie:

Dag 6 > 8 - El Chalten > El Calafate

Per bus terugkeer naar El Calafate. Onthaal en transfer naar het hotel. Op dag 7 is er een dagexcursie naar het Los Glaciares National Park en de Perito Moreno gletsjer voorzien. Observeer hoe ijsbergen worden gevormd, en geniet van het spectaculaire uitzicht over het Lago Argentino met op de achtergrond het Andesgebergte. Dag 8 vul je helemaal zelf in.

Standard Hotel:  Hosteria Koi Aiken
Categorie:

Dag 9 > 11 - El Calafate > Puerto Natales (Chili)

Transfer naar het busstation voor de bus naar Puerto Natales (Chili). Onthaal aan het busstation en transfer naar het hotel. Op dag 10 trek je de hele dag naar het Torres del Paine National Park.  Je bezoekt het Cueva del Milodon, een natuurmonument, en Torres del Paine, een biosfeer reservaat van de UNESCO met een weelderige fauna en flora. Ook morgen, op dag 11, spendeer je nog een extra dag in deze buitengewoon prachtige streek.

Standard Hotel:  Vendaval
Categorie:

Dag 12 > 14 - Puerto Natales > Santiago

Transfer naar het busstation voor de bus naar de luchthaven van Punta Arenas. Daar ga je aan boord van je vlucht naar Santiago. Onthaal aan de luchthaven en transfer naar het hotel. Op dag 13 bezoek je Vina del Mar en Valparaiso inclusief lunch. Dag 14 is een vrije dag.

Standard Hotel:  Providencia
Categorie:

Dag 15 - Santiago

Transfer naar de luchthaven van Santiago.

Hotel & maaltijden

Argentijnen hebben de reputatie ’s werelds grootste vleeseters te zijn! En die reputatie zetten ze kracht bij want in haast elk gerecht vind je vlees. De Argentijnse keuken is een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Indiaanse invloeden.  Er is niet echt een specifiek Argentijnse nationaal gerecht, en toch is het land beroemd om zijn asados, Argentijnse bbq’s. Het is bijna een vast zondagsritueel!

Wat ook vaak opduikt zijn empanadas en dulce de leche. Empanas zijn hartig gevulde gebakjes en zeer populair in Argentinië en de rest van Latijns-Amerika. Dulce de leche is een soort karamelpasta.

Naast de traditionele Argentijnse wijnen, zijn fernet (Italiaanse sterke drank maar heel populair in Argentinië) & mate lievelingen van het volk. Mate is een groene kruidendrank en wordt met een speciaal rietje gedronken, veelal in groep ook, onder familie, vrienden of zelfs collega’s. Vroeg of laat popt die op tijdens jouw rondreis. Wedden?

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis zowel voor Argentinië als voor Chili. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Bij reisroutes die twee Zuid-Amerikaanse anden aandoen is een gele koorts vaccinatie vereist.

Tijdzone

 • -4u (winter)
 • -5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Argentijnse Peso: (ARS); 100 ARS = 1,58 EUR  - 1 EUR = 63,36 ARS (01/10/2019)
 • Chileense Peso; (CLP); 100 CLP = 0.12 EUR & 1 EUR = 798 CLP (01/10/2019)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Argentinië is een zeer uitgestrekt land en beslaat zo goed als de zuidelijke helft van het Zuid Amerikaanse continent. Dit maakt het zeer moeilijk te spreken over een genre klimaat. De noordelijke regio’s rond Iguazú geniet van een tropisch klimaat terwijl het zuidelijke Patagonië eerder een zeeklimaat heeft dat koud en winderig kan zijn. De winter loopt van eind juni tot begin oktober; de zomer van december tot maart.

Het noorden van Chili heeft een gematigd woestijnklimaat, terwijl het zuiden baadt in een poolklimaat dat sterk nat en koel is. Midden-Chili heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koude, natte winters.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Buenos Aires 29 28 26 22 19 15 15 17 19 22 25 28
Salta 28 26 25 23 21 19 20 22 24 26 28 28
Iguazu 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
Santiago de Chile 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
San Pedro de Atacama 25 24 24 23 22 21 21 22 23 24 24 24

Wat is inbegrepen?

 • 14 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer in de vermelde of gelijkwaardige hotels met ontbijt
 • 1x lunch & 1x diner & 1x lunchbox
 • Vermelde transfers en bezoeken in groep
 • Transfers met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Bezoeken met entreegelden en Engelsprekende gids
 • 1x lunch, 1x avondmaal

Niet inbegrepen

Niet vermelde bezoeken (entreegelden en gidsen) • Niet vermelde diensten en maaltijden & Drank • Internationale en binnenlandse vluchten (Indicatieve prijs voor dit programma: va € 1256/pers.)

Moet je weten

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET VA € 460/PERS.


Om je beleving van Argentinië & Chili zo intens mogelijk te maken, bieden we dit excursiepakket aan met begeleiding door een Engelssprekende gids in groep. (tenzij anders vermeld)
Je excursiepakket omvat:
Dag 2 privé wandeling in centrum Buenos Aires (2u)
Dag 8 Halve dag excursie per 4x4 naar Cerro Buenos Aires
Dag 11 Volle dag cruise naar de gletsjers Balmaceda en Serrano
Dag 14 Halve dag begeleid bezoek Santiago

Standard Prijs per persoon


COSARGCL01/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!