+32 (0)70 23 33 13
 • Calama
 • San Pedro de Atacama :
 • Arco Irirs Valley
 • The Moon Valley
 • El Tatio
 • Machuca

San Pedro de Atacama doorkruist door de Domeyko bergketen, ligt dit schilderachtige stadje op 2.500m boven de zeespiegel. Het is het centrum van de indiaanse Atacama cultuur en werd gebouwd rondom een oase in de woestijn. Dit mysterieuze territorium, dat zich uitstrekt tussen de Stille Oceaan en de Andes, is één van de droogste plekken op aarde wat voor een bijzonder ecosysteem zorgt, bestaande uit maanlandschappen, zoutvlaktes en bizarre rotsformaties.

Individueel

Dag 1 - Calama > San Pedro de Atacama

Onthaal aan de luchthaven van Calama en transfer naar San Pedro de Atacama, waar je 3 nachten verblijft in het hotel Casa de Don Tomas.

Standard Hotel:  La Casa de Don Tomas
Categorie:

Dag 2 - San Pedro de Atacama

In de ochtend, halve dag bezoek aan de regenboogvallei. In de late namiddag (16u) bezoek aan de Maanvallei.

Standard Hotel:  La Casa de Don Tomas
Categorie:

Dag 3 - San Pedro de Atacama

Bezoek aan de geisers El Tatio, die zich 4.320 meter boven de zeespiegel bevinden. Eveneens bezoek aan Machuca.

Standard Hotel:  La Casa de Don Tomas
Categorie:

Dag 4 - San Pedro de Atacama > Calama

Transfer naar de luchthaven van Calama.

Hotel & maaltijden

Argentijnen hebben de reputatie ’s werelds grootste vleeseters te zijn! En die reputatie zetten ze kracht bij want in haast elk gerecht vind je vlees. De Argentijnse keuken is een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Indiaanse invloeden.  Er is niet echt een specifiek Argentijnse nationaal gerecht, en toch is het land beroemd om zijn asados, Argentijnse bbq’s. Het is bijna een vast zondagsritueel!

Wat ook vaak opduikt zijn empanadas en dulce de leche. Empanas zijn hartig gevulde gebakjes en zeer populair in Argentinië en de rest van Latijns-Amerika. Dulce de leche is een soort karamelpasta.

Naast de traditionele Argentijnse wijnen, zijn fernet (Italiaanse sterke drank maar heel populair in Argentinië) & mate lievelingen van het volk. Mate is een groene kruidendrank en wordt met een speciaal rietje gedronken, veelal in groep ook, onder familie, vrienden of zelfs collega’s. Vroeg of laat popt die op tijdens jouw rondreis. Wedden?

Reisdocumenten

 • Internationaal paspoort ook voor kinderen en baby's, geldig tot 6 maanden na terugreis zowel voor Argentinië als voor Chili. Reizigers die via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie (14 USD) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op esta.cbp.dhs.gov
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen enkele verplichte vaccinatie. Up-to-date informatie vind je op www.itg.be.

Bij reisroutes die twee Zuid-Amerikaanse anden aandoen is een gele koorts vaccinatie vereist.

Tijdzone

 • -4u (winter)
 • -5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

 • Argentijnse Peso: (ARS); 100 ARS = 1,58 EUR  - 1 EUR = 63,36 ARS (01/10/2019)
 • Chileense Peso; (CLP); 100 CLP = 0.12 EUR & 1 EUR = 798 CLP (01/10/2019)

Betalingswijze

Kredietkaarten en dollars worden aanvaard in de meeste hotels, restaurants en winkels. Neem liever US dollars dan euro's mee omdat die in alle banken aanvaard worden.

Klimaat

Argentinië is een zeer uitgestrekt land en beslaat zo goed als de zuidelijke helft van het Zuid Amerikaanse continent. Dit maakt het zeer moeilijk te spreken over een genre klimaat. De noordelijke regio’s rond Iguazú geniet van een tropisch klimaat terwijl het zuidelijke Patagonië eerder een zeeklimaat heeft dat koud en winderig kan zijn. De winter loopt van eind juni tot begin oktober; de zomer van december tot maart.

Het noorden van Chili heeft een gematigd woestijnklimaat, terwijl het zuiden baadt in een poolklimaat dat sterk nat en koel is. Midden-Chili heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en koude, natte winters.

Gemiddelde max. temperaturen (°C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Buenos Aires 29 28 26 22 19 15 15 17 19 22 25 28
Salta 28 26 25 23 21 19 20 22 24 26 28 28
Iguazu 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
Santiago de Chile 32 32 31 27 24 22 23 24 26 28 30 32
San Pedro de Atacama 25 24 24 23 22 21 21 22 23 24 24 24

Wat is inbegrepen?

 • 3 overnachtingen met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in de Casa de don Tomas of gelijkwaardig
 • Vermelde transfers en bezoeken in groep
 • Transfers met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • Bezoeken met entreegelden en Engelsprekende gids

Niet inbegrepen

Binnenlandse vluchten en taxen, niet vermelde bezoeken (entreegelden en gidsen), niet vermelde diensten, maaltijden en drank.

Standard Prijs per persoon


COSSPDA02/Voor de kerstperiode, lokale feestdagen en de week voor en na Pasen prijzen op aanvraag.


27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!